10 kasım LPG KABLO

2012 Geely Emgrand EC7 ...

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda ReNe tarafından 22 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf

Bu hafta Anadolu Grubunun getirdiği Çin malı Geely'i görmeye gittik Akın biraderimle , Öncelikle şunu söyleyeyim bu firmanın hiç bir modelinin şu an volvo ile alakası yok kısa zamanda da Volvo teknolojisi bu araçlarda görünmeyebilir . Satış danışmanı bizimle yakından ilgilendi baya detaylı biçimde de aracın teknik özelliklerinden bahsetti , bunlardan bazısı şöyleki araç üzerinde Toyota ya sattıkları motor bulunuyor , motorun parçalarının dizilimi hakikaten Toyota motorları gibi , Yakıt sistemi , ateşleme sistemleri Bosch teknolojisi barındırıyor , aküsü varta , fren sistemi yine Bosch imzalı ve araç 5 sene garanti ile satılıyor .
    Fotoğraflardaki araç firma tarafından modifikasyon edilmiş yanlız işçilik gerçekten çok kötüydü satış danışmanı da bize bu konuda hak verdi , aslında işçiliği düzeltseler yakışıklı bir araç ortaya çıkıyor .

Özellikle arkadan fiyatının çok üzerinde güzel bir tasarım var , önden de Cerato'yu andırıyor .Bunlar madalyonun iyi yüzü idi şimdi gelelim beğenmediğimiz yerlere öncelikle fiyatını baz almak değerlendirirken sonuçta bu araç 29.900 ila 34.290 tl arasında liste fiyatı ile satılıyor , fiyatın içinde led arka stoplar - 680 litre dev bagaj - ön arka sis farları - güzdüz farları - elektrikli ısıtmalı led sinyalli yan aynalar - abs ve ebd fren sistemi - kaza anında bagajı içeriden açmaya yarayan güvenlik kolu - deri ön konsol ve kapı döşemesi - 2 gözlü kol dayama - sunroof - mp3 çalar - elektrikli sürücü koltuğu - tam otomatik klima - yol bilgisayarı gibi donanımlar mevcut ama iç tasarım da kullanılan malzemeler öyle ucuz görünümlü ve işçiliğin hissedilir şekilde kötü olması hevesimizi kursağımıda bırakıyor . Çok ilginç olan ise bu zamana kadar bir çok marka model araba kullanmama rağmen bu araçta ciddi ergonomik bir sorun var , koltuk ayarını ve direksiyonunu nereye getirirsem getireyim araç içerisinde bir türlü rahat edemedim , direksiyon zaten derinlik ayarına sahip değil sadece yukarı aşşağıya hareket yeteneğine sahip . İç tasarım ise dış tasarımla tezat bir çizgide tasarlanmış gerçekten sıkıcı bir kabine sahip araç . Fotoğraflarda aracın tekerleklerinin iz mesefesinin birbirine yakın olduğunu görmüşsünüzdür , tekerleklerin çamurluk hizasına gelmesi ile daha güvenli bir duruşu olacaktır birde çamurluk boşluğu biraz fazla 17 inch lastiklere rağmen gözü rahatsız ediyor boşluk kısımlar . Hal böyle olunca aracın yol testini yapmadık yönümüzü Toyota'ya çevirdik ve Yenilenen Avensis'in yol testini ypmaya gittik ...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 29 Kasım 2013
  2. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Murat ve Akın biraderlerim teşekkür ederim.Gayet açıklayıcı olmuş verdiğiniz bilgiler.Arabanın motor kaputunda yazan 'Lütfen bastırmayın'yazısı dikkatimi çekti.Aracın ağırlığı ne kadar dı.Saç kalınlığı o kadar zayıf mıki öyle bir yazı yazmışlar.

Arabanın şekli bence de gayet güzel.Hele içindeki donanım bu fiyata göre çok iyi.Ama iç malzeme kalitesinin düşük olduğunu duyunca buz gibi soğudum.

3. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    O bastırmayın yazısı tüm arabalarda vardı Hakan...:)

Aynı showroom da yer alan Mazdalarda da..:)

4. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Hakan biraderim araç 1280 kg ağırlığında ve ncap ten 4 yıldız almış , motor kaza anında aşşağıya iniyormuş ve motorla ön tampon arasında baya boşluk var yani belli birsürate kadar motora zarar vemrek zor . İç malzemesi iyi olan çin malı bir araç ile daha tanışma fırsatım olmadı ama umutluyum ;)

5. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Mekan sahipleri belliki zamanında kötü bir tecrübe yaşamışlar.Ne dersiniz?

6. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Kesin :D

7. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Bakalım volvo ile etkileşimleri nasıl olacak?Düşünsenize arkadaşlar Çin malı ucuzluğu,Volvo dayanıklılığı ve sağlamlığı.Bu arada ben de Volvo S60 drive advance hastalığı başladı.

8. Aknxxx

Aknxxx Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    o hastalığın ilacı baya bi pahalı haberin ola:p

9. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Biliyorum.Herhangi bir paket alınmazsa kampanyalı fiyatı 84 bin küsür.Bizim hastalık sadece soğukalgınlığı ;)

10. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    çin lilerin daha çalışması lazım.

11. seryılmaz

seryılmaz Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    147
    Gerçek Ad-Soyad:
    erol yılmaz
    Araç Modeli:
    KİA CEED CONCEPT CRDİ
    benim de uzun zamandır merak ettiğim bir aracı inceleyip izlenimlerinizi bizimle paylaşmanıza sevindim doğrusu.Fotoğraflardaki görünümü ve açıklamalardaki donanımı ile fiyatı arasında ters orantı bulunan bu aracın bir yerlerden fire vermesi gerekiyordu.Neticede bir yönü hariç araç hakkında fikir edinmiş olduk sayenizde.Benim asıl merakım 1280 kg bir aracın 130 torkla nasıl bir performans sergilediğiydi ancak bunu öğrenmemiz başka yollardan olacak sanırım.

12. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    885
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    İç kapı pandizotları sonata'dan araklanmış :)

13. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
  14. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Çinlilerin pahalı otomobillerini de görmek lazım ama ülkemizde yok , alt sınıflar içinde evet daha alınacak çok yol var özellikle kabin kalitesi ...

15. vksg

vksg Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    benim burada bi arkadaşım almış bu aracı füme rengini ilk gördüğmde saab sanmıştım.bende diyorum bu adam ne zaman para kazandı da saab a biniyor :)sonra hayırlı olsuna gittiğimde şoka uğradım.araç geel y miş.dış tasarım mükemmel fiyatı da uygun dedim ki bu araç bu fiyata bedava sonra incelemeye başladım arakdaş dedi bir test et bakayım fikrin aynı kalacak mı ? içine bir baktım bakmaz olaydım o göstergelr ney öyle kocaman araba küçücük göstergeler çakma optitron gösterge yapmışlar acayip cins duruyor nereye dokunsam elimde kalacak gibi sonra denedim aracı ha traktör ha bu araç hiç fark yok ama moturu iyi çekişi güzel km de 450 kuruşun üzerinde yakıyor kimi zaman 600 de yaktığı oluyormuş o kadar sakin kullanılmasına rağmen çok acayip bi araç.almış arkadaşım ama alalı daha bir ay olmadan şimdiden zarar etmeden satmanını yollarını arıyor...:))))

16. emre99

emre99 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    ne yazııki ncapten 4 yıldız alanda ESP vardı
    türkiyeye getirlenlerde yok bu durumda en fazla 3 yıldız alabilir
    o da dacia ayarında bi araba olduğu anlamına gelir bence
    taki yeni ceratonun euroncap e girmemiş olması ve diğer ncaplerde tavanı dahil buruşması da başka bir konu...

17. vksg

vksg Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    ncap dediğin artık adil değil ki parayı bastıran n cap yıldızları toplıyor.

18. ERSİN

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211

Avrupada Satılmayan Bir Araç Neden Euro Ncape Girsinki :)

19. emre99

emre99 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
  20. ERSİN

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211