Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2012 FANCY 195/55/16 Değişimi

'Rio Forum - Club' forumunda gurmans tarafından 21 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

1. gurmans

gurmans Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    S.A. Arkadaşlar...

2012 Kia rio Fancy 1.4 LPG li aracıma kışlık tekerlek almayı planlıyorum fakat sök tak yapmamak için jantta alayım diyorum ancak 195/55/R16 olan lastiklerimi (16'' pahalı) fab.verilerine ve hesaplamama göre 0,009.. çıkan en uygun 185/65/R15 lastik ve jant almak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Orijinal jant bilgilerimi bilmiyorum KİT ( Bijon , Bilezik , Somun vs.) diyorlar, internetten veya başka bir yerden nasıl arayacam hangi jantlara bakabilirim

Sizin bu konuda fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsim..

Güngör AYDIN --- SAKARYA

2. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
  3. Evren81

Evren81 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    281
    Gerçek Ad-Soyad:
    Evren
    Araç Modeli:
    Renault Clio 1.5 dCi ICON 2016
    Merhaba Güngör bey aramıza hoşgeldiniz.

Öncelikle "Forum kuralları" gereği ve daha samimi bir ortam olması adına tanışma bölümünde yeni bir konu açarak kendimizi kısaca tanıtmamız isteniyor.

Konumuza dönersek.
    Bizim Jantlar 16" 4x100 diye geçiyor. Daha ayrıntısı varsa bilemiyorum. Ben de sizin gibi kışlık lastik için biraz jant baktım. En uygun fiyat ve yerli malı olması nedeniyle KM KorMetal almayı düşünüyorum.
    Ancak sizden farklı olarak ben yine 16" jant düşünüyorum. Lastik fiyatı için en uygun boyut 205/55/16. Çoğu araç için standart ölçü haline gelmiş. Bundan dolayı fiyatları gayet uygun.
    KM 4lü jant fiyatı 650 ile 800 arasında değişiyor. Ancak hala kararsızım bu seneyi tak-çıkar ile mi geçirsem diye.

4. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Merhaba.Tekrar aramıza hoş geldiniz. Ben 2 yıldır carre isimli Türk firmasına ait jantları kullanıyorum. Jant konusunda çok detaylı paylaşımlar yapıldı. Birçok jant fotoğrafı eklendi.Cerato başlığında olabilir.Cerato jant diye arayıp sonuçlara bakabilirsiniz.

Benim tecrubeme gelince carre son yıllarda gittikçe büyüyen bir firma.Bircok kalite belgesine sahip 2 yıl garantili jant satiyorlar.2 yıldır benim jantlarimda ne vernik soyulmasi ne boya atması ne de egilme ve bukulme yaşamadım. Fiyatlari da fena degildir. Her bijon aralığı ve jant ölçüsünde çeşitleri var. www.carre.com.tr ye bakmanızı öneririm.

5. Rio35

Rio35 Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    İbrahim K.
    Araç Modeli:
    Rio Sedan 2012
    205/55/R16 Kışlık lastik alın kısa yoldan işinizi güzelce görün. 185-65-15 ölçüleri benim aracımda var kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ne konfor var ne yol tutuş..

Bu Sayfayı Paylaş