Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2012 1.25 rio ilk izlenimlerim

'Rio Forum - Club' forumunda nrks tarafından 13 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. nrks

nrks Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracım istanbul bursa arasında 1100 km.ye ulaştı ve rodajın ilk adımları bitmiş durumda diyebilirim.Bu aracla ilgilenen veya bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak adına donanım performans ve yakıt ile ilgili birtakım izlenimlerimi paylaşmak istedim
    DONANIM: 1.Aracın ayna ve görüş kabiliyeti iyi seviyede,arka cam biraz yukarıda ve küçük bu sorunu da arka park sensörü ile hallettim
    2.Motor ses yalıtımı iyi seviyede,rolanti de motor sesi duymak olanaksız,hareket halinde ise 2500 devirden sonra hafif bir ses duymaya başlıyorsunuz
    3.Müzik sistemi aux,usb ve cd çalar 4 hoparlör 2 twitter beklentileri rahatlıkla karşılıyor,
    4.Bluetooth özelliği 5 telefona kadar tanımlanıyor ve sorunsuz
    5.Göstergeler ve yol bilgisayarı kullanışlı
    6.otomatik yanan farlar ve yağmur sensörü iyi
    7.Gündüz farı yeterli
    8.sis farları yeterli
    9.Koltuklar ve iç hacim 2 veya 3 kişilik bir aile için oldukça yeterli
    10.Bagaj hacmi fonksiyonel yan cepler alt kapak içi yerler vs. sayesinde bu sınıf araçlar içerisinde iyi sayılabilir
    11.Ön konsol ve döşeme kalitesi orta seviyede diyebilirim ama görsel olarak şık.
    PERFORMANS
    1.Aracım 1.25 benzinli özellikle tercih ettim dizel aracın fiyat farkı çoktu ve arayı kapatacak kadar çok aracı kullanmayacağım.
    2.Rodaj süresinde olmasına rağmen şehir içi 70-100 sehir dışı 120-170 hızları arasında kullandım araca 5 kişi bindiği de oldu yokuş çıkarken devrini tutturamazsanız arac toparlanana kadar sıkıntı yaşıyor ama bunun dışında memnun kaldım diyebilirim beygir gücü ve torkunu göze aldığımda sonuc beklediğimden çok çok daha iyi çıktı.
    3.Virajlara girerken ve ani manevralarda aracı zorladım sonuc sınıfında çok iyi
    4.Ani frende arac dağılmıyor aksine yola yapışıyor
    5.Fren ve güvenlik sistemleri kia sitesinde mevcut yazmıyorum
    YAKIT
    1.Yukarıda yazdığım hızlarda 2000-ile 4500 devir arasında kullandığım aracın ortalama yakıt tüketimi şu an 6.7 de ilerleyen günlerde bu rakamın düşeceği kesin.

Ayrıca aracın dış görünümü çok hoş piyasada fazla yok,bakan dönüp bi daha bakıyor.Önden agrasif duruş,yan çizgiler ve pro ceed esintili arka taraf araca küçük olmasına rağmen agrasif bir görüntü katmış. hepinize iyi akşamlar ve hoşgeldin diyen arkadaşlara teşekkürler...

2. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    incelemeniz için teşekkürler. yakıt durumu bana da başarılı geldi. tabi ki ilerde olumsuz yanlarla da karşılaşabilirsiniz bu çok normal. her arabanın artı ve eksileri vardır.

benim merak ettiğim süspansiyon kalitesi nasıldır? aracın kasislere girince fazla sert sesler geliyor mu?

bir de ayrıca yakıt ölçümünü kendiniz mi hesapladınız bilgisayardakini mi söylüyorsunuz. malum 06-11 arası rioların yol bilgisayarı resmen bir fiyasko :) umarım yeni kasada düzeltmişlerdir

3. nrks

nrks Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    evet süspansiyon ve ön takımlar sert türkiye yolları için daha uygun,sürüş konforu ve sürücüyü rahatsız etmesi hariç tabiki

hiçbir markanın yol bilgisayarı yakıt tüketimini birebir doğru vermiyor diye biliyorum.Aracın verdiği değerleri yazdım kendi hesaplamam 6.4

4. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    evet ama bazen 1 lt/100 kmye kadar farkılıklar çıkıyordu. sizdeki fark yine azmış.

birkaç sorum daha var :)

asfalt sesini izole etme seviyesi ne düzeydedir iyi midir kötü mü

3. vitesten 2. vitese geçişte ve 2. vitesten 1. vitese geçişte bir zorlanma hissediyor musunuz? hızlar düşük olsa bile (manuelse vitesse tabi aracınız )

koltuk döşemesi kalitesi nasıldır?

5. nrks

nrks Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    vites gecişleri çok iyi asfalt sesi değilde yolun şekline göre duyulan hafif bir ses var bunun suçunu da şimdilik lastiklere veriyorum lastikler kumho ve normalden sert geldi bana daha kaliteli bir markayla denedikten sonra aynı sıkıntı devam ederse aracın kusur hanesine eklenebilir koltuk kumaş renk ve döşemesi daha iyi olabilirdi.başlıklar ve koltuk kalitesi orta ile iyi arasında diyebilirim.Bir üst model sportynin ısıtmalı koltuk ve daha şık ön panel vb özellikleri de var

6. oguz

oguz Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    lastik tespitiniz doğru olabilir önceki versiyonlarda da böyle bir sıkıntı vardı. bizim jenerasyonda yine vites düşüşlerinde sesli ve zorlayıcı bir durum oluşuyordu onu düzeltmiş olmaları güzel.
    bu arada yeni rionun 3 kapılı versiyonu şubattan sonra Türkiyeye gelcekmiş

7. Boza

Boza Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracınız hayırlı olsun

Bende 1.25 Benzinli Rio var. Şehir içinde henüz 120'yi bile geçmiş değilim. Benim yolbilgisayarının verilerine göre ortalama yakıt tüketimi 6.2 benzini fulleyip, benzin bitti ışığının yanmasına kadar kullandığım sürede 610 km yapmıştım. Bu kullanım esnasında İstanbul'un yoğun trafiği de hesaba katılmalı.

Bu arada işin kötü yanı ramplarda henüz tam devri tutturamıyorum. Acemi sürücü değilim 7 senedir farklı arabalar kullanıyorum ama bu arabada sıfır olduğu içinmidir kıyamadığımdan mı :) rampada seri olamıyorum. Bakalım artık tanıyacağım şu arac :thumbup1: Neyse kazasız belasız hayırlı sürüşler dileğiyle...

8. nrks

nrks Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    görür görmez çok beğendim alacaklara da fancy veya sporty versiyonlarını tavsiye ederim.1,25 ve 1,4 arasında yakıt tüketim farkına değebilecek,teknik verilere dayalı bir performans farkı göremedim ama dizel motoru özellikle aracını çok kullananlar için şiddetle tavsiye edebilirim tork emisyon güç ve mercedes crdi motoru göz önünde bulundurduğumda tabiki

kıymanız lazım biraz rodaj aşamasında ama 4000 devri geçmememizi tavsiye ediyor servis.Aracınız hayırlı olsun ne renk acaba

9. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Aracınız tekrar hayırlı olsun.Donanım gerçekten zengin ve tatmin edici geldi bana.İnsanın aracına ısınarak,onu severek kullanmasının tadı gerçekten farklı oluyor.
    Arabanızı kazasız kullanmanızı diliyorum.

10. Boza

Boza Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim arabayı kast ediyorsanız, 2011 Model Yeni Kasa 1.25 Benzinli Rio Rengi Metalik gümüş.

11. riomert

riomert Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Ömer bey merhaba,
    Aynı araçtan ben aldım henüz 350km de. Size birkaç sorum olacak;
    1- Aracı aldığınız günden beri herhangi bir performans artışı veya tüketim azalması gözlemledinizmi? 6.7 ortalama yakıt tüketim verisini daha çok hangi tip trafikte seyrederek elde ettiniz? Ben tamamen istanbul trafiği olmak üzere bu rakamlara yaklaşamadım bile 9 un aldına inmedi.
    2- Park sensörünü dışardanmı taktırdınız yoksa servise mi? Ses ikazlı mı, ekranlı mı? maliyeti nekadar, memnunmusunuz?
    3- Lastik konusunda ben de aynı düşüncedeyim ancak araç yeni olduğu için şuan değiştirmeyi düşünmüyorum. Daha konforlu lastik modelleri biliyormusunuz? Araçta deneme şansı buldunuz mu?

12. nrks

nrks Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    arac 1500 km oldu otoban sehir içi (kocaeli )karışık kullanıyorum.Servisle de görüştüm kullanıma bağlı yakıt düşecek dediler.Performans artıyor 180 gördüm yavaşlamak zorunda kaldım özellikle bayır yukarı devrini iyi ayarlarsan sorun yok yoksa kamyon arkasında kalırsınız:)
    aldığım zaman serviste (kayalar)taktılar park sensörünü(350 tl) sinyal ikazlı işimi görüyor.
    bende eskimeden lastikleri değiştirmem.alırsamda michelin continental bridgestone dan birini tercih ederim
    Ve ayrıca kullanım kılavuzunda yazan rodaj kurallarına mutlaka uyun.son olarak aracınız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın.Aklımıza takılan bişey olursa birbirimize danışırız iyi sürüşler....

Bu Sayfayı Paylaş