Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 kia

'Sohbet' forumunda alper58 tarafından 15 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. alper58

alper58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar kia ceratonun üretimi durdurulmus daha yeni bir arabanın nasıl olurda üretimi durdurulabilir bunu anlamış değilim bana biraz sacma geldi sadece rio ve spo satılacakmıs bundan sonra sizin görüşleriniz nedir ?:thumbdown:

2. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    bir yanlislik olmasin. haziranda yeni ceed , haziranda optima ve kasimda ceed sw satisa sunulacak.
    cerato ise 2013 yenilenecek. ancak kia , ceratoyu makyajlamadan yeni bir kasayla yenilemesi ilginc.

3. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf

Daha önce paylaşım yapmıştım 2013 te yepyeni bir proje olarak karşımıza çıkacak , siz nereden okudunuz yada duydunuz bu bilgiyi ?

4. alper58

alper58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    bana sivas özyükseliş kia servisi söyledi üretimi durduruldu diye bencede makyajlanmadan kasa değişimi biraz sasırtıcı olur bence üstelik daha bu kasa cıkalı 2 sene gibi bisey oldu bu ne acele anlamadım .s

5. alper58

alper58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    bence daha cok erkendi bu kadar erken bırakmamalılardı

6. alper58

alper58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    neden böyle olduki bu ya bence gayet güzel bir araba her yönüyle ...

7. alper58

alper58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen öyle neyse artık olan olmus tesekkürler arkadaslar yorumlar için ...

8. DODGE

DODGE Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    KiA ve Hyundai'nin her zaman için ilk hedefi Amerika pazarıdır. Orada bir araç tutulmadığı zaman alternatifler aranmaya başlanıyor.
    Gerçi bütün araç markalarının ilk hedefi Amerika pazarıdır. Fiat bile kapağı oraya atmaya çalışıyor. Opel keza öyle.
    Ve artık araç pazarı kızışmaya başladı. Çok çabuk tüketim oluyor. Ve satış rakamlarına göre herşeye karar veriliyor.
    Bu sebeple bütün araçlarda yenilikler hızla gelişiyor.
    Cerato yeni bir araçtı bu kasayla ama şimdi KiA bir yeni imaj oluşturdu ve platformu bütün araşlara yaymaya çalışıyor. Rakipleride öyle.

9. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    bunun sebeblerinden bir tanesi dizel motor seçeneği olmaması olabilirmi?
    sonuç ta dizel motor seçeneği olsa bir cerato dizel kullanıcısı olarak , yeni kasa dizel ceratoyu kesinlikle düşünürdüm.

elentrayla - ceratoyu şeklen karşılaştırınca , görsel olarak elantra ceratodan çokta güzel değil. ama tutmayınca tutmuyor.

10. DODGE

DODGE Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Ali bey,
    Dizel aslında bizim bahanemiz gibi oluyor. Yurt dışında Dizel'in bu denli isteklisi olmuyor. İnsanlar konforu benzinlide arıyor. Hele ki Amerika piyasasında dizel'in hiç önemi yoktur.
    Umarım yeni kasasında dizel olurda biz alım sayısında katkıda bulunuruz.

11. sergen58

sergen58 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Gerçek Ad-Soyad:
    Sergen BASAT
    Araç Modeli:
    2015 passat b8 1.6 tdi dsg comfortline
    aslında yeni ceratonun tutmamasının haklı nedenleri var guncel fiyatlara göre konusuyorum suan fiyatı cok pahalı donanımı yetersiz yakıt tüketimi yüksek dizel opsiyonu yok ve kendi görüşüm iç mekan malzemesi pek hoşuma gitmiyor bu segmentte elentra hem motor gücü hem yakıt tüketimi hemde iç mekan kalitesi olarak ceratodan bayağı üstün donanım olarakta sportage ye cok benziyor ve cerato bariz eksik kalıyor elentranın yanında bide hyundai nin kia dan daha iyi olduğunu düşündügüm pazarlama stratejiside eklenince elentra satıyor cerato satmıyor ne yazıkki :(

12. DODGE

DODGE Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Elantra ile kıyasa sokulunca gerçekten çok sade bir görüntüde kalıyor Cerato.
    Ama iki farklı zamanlarda çıktı. Mutlaka farkları olacaktır. Bir birlerinin eksiklerini tamamlıyorlar aslında.
    Üretici aynı olunca talebe yönelik bir sonra çıkana daha yeni eklemeler yapıyorlar.
    Umarım yeni kasa daha başarılı olur.

13. Rio28

Rio28 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    17
    Arkadaşlar Yeni Kia Cerato benzinli modeli , Yıllar önceki kia SHUMA faciası gibi oldu , tutulmadı fazla neden mi Benzin fiyatı zaten belli ülkemizde birde 1.6 Dohc motor diye tahmin ediyorum , yakıt desen kensinlikle yakıyor benzinli , Kasa dizaynına dicek yok Çok guzel , o kasaya 1.6 crdı cerato motoru koysalardı olmazmıydı yada Rio crdi , ozaman satışta patlama çok iyi olurdu tutulurdu . Başta kendi görüşüm tutulmicaktı fazla düşünüyodum şahsen . oda oldu üzülerek s. Durdurulması normal...

14. alper58

alper58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    bence sadece dizel olmaması bir bahane cünkü diğer arkadaslarında dediği gibi sadece türkiyede dizel satısı daha fazla cünkü benzin fiyatları ucuk düzeyde benzin fiyatlarının geriye cekilmesiyle bence bu araba daha cok satıs olacaktı kesinlikle...

15. cer.fire

cer.fire Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    41
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:

ceratonun fiyatının yüksek olmasının diğer bir sebebi avrupa dışından ithal edilen arabalara ekstra vergi yükü binmesi olduğunu duymuştum. mesela vw jetta lara ekstra vergi uygulandığı gibi. jetta lar meksikada üretiliyormuş

16. volkman

volkman Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Ceratonun üretimi durdurulmadı. Bu haberi veren bayi, Kia dünyasıyla biraz ilgisiz sanırım. kia.com-international sitesinde, Forte tanıtımı hala etkin. Ayrıca alttaki linkte K3, yani Cerato/Forte un yeni kasa, kamuflajlı resmi var.

Benim konuştuğum Konya bayisi, Cerato satışlarının yetiştirilemediğini, Avrupaya üretim yapıldığını, isteniyorsa, ellerinde olan 2.0 ve 2.4 motor Ceratoları Türkiyeye gönderebileceğini, Korenin bu teklifi getirdiğini söylemişti. Bu daha doğru geliyor bana.

Yani tutulmaması diye bir şey söz konusu değil, aksine yetiştiremiyorlar.

Ülkemizde de dizel sevdası var ama benzin hiçbir yerde bizdeki kadar pahalı değil. Bu nedenle insanlar benzinli tercih ediyor. Özellikle Avrupa tercihi benzinliden yana. Çünkü... Bu sene çok soğuk bir kış geçirdik. Bazı şehirlerimizde -30 C lar görüldü. Mazot donmasından şikayetler okudum başka forumlarda, ki bu olay sadece Türkiyede oldu. Avrupanın halini varın siz düşünün.... Mazotun donma derecesi bu kadar düşükken(benzine oranla), Avrupada yaşasam, ben de benzinli tercih ederdim.

Elentrayla karşılaştırmaya gelince... Zevk göreceli ve farklıdır. Elantra, dış görünüş açısından fena değil, kötü demiyorum ama Ceratonun görüntüsü bence daha güzel. Elantra çizgileri fazla "dalgalı" geliyor bana. Cerato daha sade ve şık. Ben de sadeliği sevdiğimden, Cerato daha güzel bence. Kimsenin ercihine de karışmam ama.

http://thekoreancarblog.com/tag/forte/

17. sergen58

sergen58 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Gerçek Ad-Soyad:
    Sergen BASAT
    Araç Modeli:
    2015 passat b8 1.6 tdi dsg comfortline
    Ceratonun tasarimdan yana fazla sikintisi yok sade şık araç ancak turkiyede o fiyata turkiye sartlarina daha uygun rakipleri oldugu icin tutmadi belki diger ulkelere yetistiremiyolardir dogrudur ancak turkiyede eski kasasinin basarisini yakaliyamadi maalesef :(

18. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211

Öylede Abi Dizel Motor Amerikada Satılmıyor , Arap Ülkelerindede Binen Yok. Geriye Avrupa Orta Asya Vs Kalıyor.
    Avrupalılar Dizel Seviyor Fakar ;
    Avrupada C Sınıfı Sedan Araç Pek Satılmıyor , Geriye Türkiye Kalıyor . Türkiye İçinde Kimse Üretim Bandını Değiştiremez :)

Elantranındaa Dizel Motoru Yok Ama Dünyanın 2.Satan Aracı. Corollanın Dizeli Oldugu Halde Arada Çok Çok Çok Az Bir Fark Var. Dizeli Olsaydı Zaten 1. Belliydi.

Kia-Hyundainin Pazar Hedeflerini Euro-Ncape Bakarakta Anlayabilirsiniz :) Cerato , Elantra , Accent Blue , Yeni Sonata Vs. Bunlar Testte Yoktur Çünkü Adamların Avrupada Çok Satış Yapma Hedefi Yok..

Az Kaldı 5-10 Sene Sonra Hyundai-Kia Grubu Piyasayı Ağlatacaklar.
    Şu Anda Bile 2 Marka İle Dünya 4.Cüsü.. Vw Grubu 8 Marka İle 3. Olabildi.Çok Az Kaldı Toyotayı Tahttan İndirecekler.
    Adamların Yapmadıkları Şey Yok Gemisinden Metrosuna , Elektronikten Klozetine Tuvaletine Kadar Her Sektördeler. Denizcilik Sektöründe Çalışan Bir Abimiz Anlatıyor Boğazdan Geçen Yük Gemilerinin Büyük Çogunlugu Hyundai İmiş :) İstanbuldaki Metrolarda Hyundai.. Adamlar Azim Ettiler Yılmadılar Nereden Nereye Geldiler. Helal Olsun. Hakkıyla Çalışan Adam Her Zaman Kazanır.

19. DODGE

DODGE Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Doğru söze ne hacet.

Bu Sayfayı Paylaş