Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2011 Hyundai Elantra gaz pedalı Problemi ...

'Diğer Markalar' forumunda ReNe tarafından 23 Şubat 2013 tarihinde açılan konu

1. ReNe

ReNe Super Moderator Super Moderator

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
  2. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Bu aslında her aracın başına gelebilecek bir olay...kısmet hyundai ye denk gelmiş. Bu olaylar kötü sonuçlar ile bittiğinde dava açılırsa yüksek tazminat ödemek zorunda kalabilir firmalar...

3. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Yalan. Bu araclarda drive by wire sistemi var yani elektronik gaz kontrolu. Frene basinca Guvenlik amacli otomatikman gazi keser..

Kaldiki gerizekali herhaldeki stop etmeyip , polisi arayabilecek kadar rahat ve baya yol katedebiliyor

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

4. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Artik milleti biktirdilar hyundai - kia grubuna yapilan bos yalan saldirilarla.. Dikkat edin neden bir x marka degil. Cunku gelisen firma baska firmalarin yoluna tas koyuyor

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

5. ali58

ali58 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    77
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ali GÜRBÜZ
    Araç Modeli:
    kia cerato
    Sıktı bu muhabbetler artik.
    Gecen de aynisi oldu.
    Ben art niyet ariyorum bu haberlerde

Sent from my iPhone using Tapatalk

6. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Hyundai den biri toplu sistem hatası yaşanmış olabilir diyor yani frene basınca gazı kesmeme olabilirmi ? Start stop butonu varmı elantralarda ?

7. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Toplu sistem hatası miIyonda belki milyarda bir olasılık biraderim.Böyle bir şey oIması çok zor bence.Çünkü artık tüm yeni nesil arabalarda ECU dan -motor kısmı için bağımsız emniyet düzeneği / sistemi mevcut.Gaz pedalında olabilecek komple sinyal kaybı durumunda ya da Ecu gaz verme ve ya kontrol kaybı olması halinde aracı emniyetli bir yere götürecek şekilde 20-30km sürat yaptıracak önlem ve güvenlik düzeneği var.Ben fren sûvicinin arızalanmasının da o şekilde bir probIeme yol açmayacağını söyleyebilirim.Fren süvici arızalandığında fren lambaları da yanmıyor.O süviç bizim araçlarda-ki muhtemelen elentra da da öyledir-motor bütününde bulunan 40Alikbir role ve 15A lik bir sigorta ile korunuyor/kumanda ediliyor.O sigorta attığında fren süvicindenEcu ya fren yapma sinyali de süviç beslemesi olmadığı için gitmeyecektir.Ancak bu durumda her sigorta attığında kumanda kaybı problemi yaşama riskimiz olurdu.Ama bu böyle değil.Yani risk yok.Geçenlerde elektriki olarak debriyaj ve fren pedallarının kontrolü maksadıyla muItimetre ile ölçüm yaptım.O sırada sanırım bin yerlere kısa devre yaptırmışım ki aracımı yaklaşık 500m uzaklıkta bir yere götürüp arabamı park ederken fren lambalarının yanmadığını farkettim.Oraya kadar o şekilde gittim ve gaz pedalı sıkıntısı yaşamadım.
    Daha sonra sigortayı hemen değiştirdim tabi.
    Bu duruma direkt olarak gaz pedalının etki etmesi az bir olasılık.Elektronik gaz pedallarında 2 adet Gaz pedalı-açı olarak-pozisyon sensörü mevcuttur.Bu iki sensörde birbini yedeklerler.Gaz pedalına basıldığında bu iki sensörde hareket ederek bir reosta gibi 0-4 V arası bir sinyal üretirler.Üretilen sinyallerden 2. si 1 sensörün yarısı kadar voltaj sinyali üretir.Bu sinyaller Ecu ya gider.Ecu gelen sinyali kıymetlendirerek gaz kelebeğine /dizelerde yakıt pompasına verilecek yakıt miktarını ayarlayacak kumandayı verir.Pompa ve ya gaz kelebeğinden komutu uyguladım geri besleme sinyali Ecu ya geri döner.Ecu ise gaz pedalında mevcut gaz kelebeği/pompası throttle pozisyonu bilgisinin gaz pedalı pozisyonu ile aynı olup olmadığının kontrolü için gaz pedalı içerisindeki gaz kelebeği Pozisyon/motor throttle pozisyon motoruna sinyal gönderir.Bu iki sensörden biri arızalanırsa Ecu diğerini dikkate almaktadır.Tabi bu durum arıza lambası dahil arıza uyarıları vermektedir.Her ikisi de en son gaz pedalı sinyali yollasa da motor over speed koruması devreye girerek ya motoru stop etmesi,ya da yukarıda bahsettiğim 20-30 km emniyetinin devreye girmesi lazım.Ayrıca araba manuelse debriyaj sensörü de aynı emniyeti sağladığından-ki otomatikte de bu böyledir-böyle bir olayın olabileceğini ben zannetmiyorum.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 24 Şubat 2013
  8. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Teknik bilgi için çok teşekkürler , valla garip garip olaylar Hyundai yi buluyor :)

9. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Eyvallah biraderim.Vallahi öyle.Zamanında galiba sen eklemiştin bir videoda;bir yerde araba kırmızı ışıkta kontrolden çıkıyordu.O olayda bana biraz garip gelmişti.Ama yinede olma ihtimali bana göre çok düşük.;)

10. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    Evet o olayda bi garipti ben paylaşmıştım ;) ne abuk subuk şeyler paylaşıyorum bende bazen :p

11. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    :D Olur mu biraderim.İki olayda cımbızla çekilmiş usta işi paylaşımlar;)

12. ReNe

Alınan Beğeniler:
    2.112
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    ;) bir diğer uğursuz haberde görüşmek dileğiyle :p

13. Serdar

Serdar Yönetici Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar
    Araç Modeli:
    c220 cdi
    Çift sensörlü pedal var bu araçlarda, haber teknik olarak yalandan öteye gitmiyor. Pedal potansiyometresinden bir tanesi farklı voltaj verdiği an araç ateşlemeyi kesiyor. Benim aracımda da aynı pedal var ve 7 yaşında, tünele girince sonradan taktırdığım zenonlar pedal voltajını etkilediği için hemen ateşlemeyi kesti. Emniyet şeridine yanaştım, araç çalışmadı. Yanımdaki laptop ile bağlandım araca arıza kodunu okudum, potansiyo metreler arasında voltaj farkı olduğu için emniyete geçmişti araç. Shop manuel'i açtım, "pedal'da arıza olduğu zaman aracın çalışmayacağını, arızayı silmem gerektiğini, eğer tekrar arıza vermezse çalışacağını, eğer silinmez ise pedalı değiştirmem gerektiğini yazıyordu. Arıza kodunu sildim, kontağı kapattım açtım ve araç çalıştı. Video'nun başında da güzel bir honda reklamıda izlettiler :) İnanmayın bu yalanlara...

14. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    :thumbup1:

15. Emre

Emre Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    13
    marka karalama olabilir fakat bi ara toyota bu sebepten araçlarını çağırmıştı sanırım

16. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Vallahi Bu olayı Amerika da herhangi birisi kanıtlasa mutlaka hyundai de araçlarını çağırırdı.Çünkü bu tarz şeyler düzeltilmezse ve ya tekrar ederse Amerika satışına izin vermiyor.

Bu Sayfayı Paylaş