Arkadaslar herkese merhaba Gunumuzde firmalar bircok yedek parcayi birebir ayni olmalarina karsin orjinal kullanımi tesvik etmek musteride orjinal amblemli yedek parca guvenilirligi algisini olusturmak amacayila kendi fitnalari icin farkli kodlar ile satis yapmakta kullanmakta. Biliyorsunuz hyundai ve kia araclar ortak uretim aybi firmanin araclari. Ornegin i.20 deki motor sanzuman direksiyon kutusu vs. Hatta tamamina yakin mekanik aksam birebir aynı. kaporta dis gorunus ve donanim farkli. Velhasil aractan cikan bujiler NGK nin turkiyede olmayan bir serisi idi uzun uzun arastirdiktan sonra bosch unda orjinal bujisi oldugunu farkettim parca kodu 0 242 135 509 000 cift platinyum lpg icin tirnak araligi 0,8 mm benzin icin kullanima uugun 1 mm tirnak aralikli olanida var ancak parca kodunu ihtiyacim olmadigi icin almamistim. Fiyatlari oldukca makul Yine ayni sekilde yag filtresinin kodunun ise mann filtrede w7023 oldugunu buldum ayni urun bosch marka parca kodu F 026 407 209 Hava filtresi ve polen filtresindede mann ve diger filtre ureten firmalarin urinleri oldugunu biliyorum arastirdigim zaman onlarida buraya eklerim. Belki birilerinin isine yarar
peki normalde mann filtre ücretinin orjinal filtreden pahalı olduğunu duydunuzmu. bazı filtre aksamı.
Olabilir ancak yetkili servisi bulunmayan bil ilde yasiyorsaniz yada internetten siparis verecekseniz ise yarayabilir. Baska marka filtreleri bulmak icinde ise yarayabilir.