arkadaşlar merhabalar... kia ceratomu satmayı düşünüyorum ve yerine 10-12 model arası 1,6 dizel otomatik ceed almayı düşünüyorum bu araçlar için artı ve eksi düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim mesala parça durumu, sık arıza yaparmı?, şanzumanı nasıl?, yakıt tüketimi? vb konularda yardımlarınızı bekliyorum...
2012 yeni kasayı tercih ederdim.çünkü yeniler 6 ileri tork konvertör otomatik yani tm otomatik.2012 için bahsedicek olursak 6 ila 9 litre arasında ortalama tüketimi o lan bi araç.şehir içinde malesef çok yakıyor.zaten katolog verisi bile 7 lerde.güvenli sessiz konforlu bana göre sürücü koltuğu biraz dar ama yinede hacimsel olarak güzel bir hb araç.parasının hakkını veriyor.çok hantal deil çok atik de deil güzel bi dengede.arıza yapmaz hiiç sanmıyorum düzgün bi araçsa...parça da malesef o yönden kia çok iyi deil parçalar hem pahalı hemde gelmesi biraz zaman alıyor.benim çoook istediğim ama yakıt ve sürücü koltuğunun beni rahatsız etmesinden kaynaklı alamadığım araç diye kısa bir tarif yapabilirm.
yeni kasalar biraz pahalı ve bütçemi aşıyor eski kasasından bakıyorum ama 9 lt yakıt benimde gözümü korkutur ben daha az yakar diye düşünmüştüm
hani araçları ekonomiktir diye ayırırz yaa senin istediğin araç ondan değil hocam.ekonomik değil.dikkat edersen belki çok km yapmamıştır çoğu senin istediğin kasa o zaman 4 ileridir büyük ihtimal tam emin değilim ama 6 değil onu biliyorum.şehir içinde istanbulda 8 9 görürsün ama başka yerlerde 7 civarında dolanır.yakıttan şikayetim olmaz dersen güzel olabilir.ille de otomatik olmalı gibi bi olay var sanırım? bir de dizel otomatik?
yaa hep şöyle okudum hani şimdi biz şehir dışında işte 4 lt yaktı diyoruz filan onda bu olay 5 6 gibi oluyo şehiriiçinde biz 5 6 derkende o 8 9 diyo işte.1 ve 2 litre farkı var.tork konvertör olduğu için fazla ykaıyo ama sağlam makineler.şanzımandan sıkıntın olmaz kolay kolay.yarı otomatik arızalarını yapmaz