Merhabalar , ismim Faruk kahya yaklaşık 3 senedir 2008 model kia sorento sahibiyim. Avcılarda ikamet etmekteyim. yaklaşık iki senedir siteyi takip etmeme rağmen aktif olamadım. yaklaşık 3 aydır yaşadığım bir sıkıntım var ve 3 ustaya gitmeme rağmen sıkıntı sebebini bulamadık , aracı süratlenmek için gaza bastığımda araç ciddi duman atıyor dumanı attıktan sonra araç gaz yememeye başlıyor ve bu şekilde durup kontağı kapatana kadar devam ediyor. bu konuda bilgisi olan veya yönlendirebileceğiz usta-servis var mıdır? şimdiden teşekkür ederim.
Aynı sorun 2007 sportage aracımda da vardı. Egr valfi değişti ve turbom revizyon işlemi gördü. Şu an Siyah duman atmıyor ve çekişi normale döndü. Serviste bu işlem için çok yüksek fiyat istediler. Güneşli de tanıdık vasıtasıyla ümit oto servise gittim. Çok da memnun kaldım. Tavsiye ederim
Merhaba geçmiş olsun. ilk başta turbo kaynaklı bir sorun olabilir. turbo hortumlarında yırtık vb durum olabilir. enjektör kaynaklı sorun olabilir. hava akışmetresinide kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Arkadaslara katiliyorum ucuzdan pahaliya gidelim turbo hatti yirtik hortum varmi bakilmali turboda otme varmiydi oncesinde varsa turbo bozulmus olabilir akismetre hava filtresinin oldugu yerde o temizmi yada calisiyormu bakilmali egr kontrol edilmeli enjektor dusuk ihtimal oyle olsa sarsintili calisirdi umarim sadece hortumdur cok gecmis olsun .