arkadaşlar 2008 cerato yol bilgisayarı bölümler ve anlamlarını bilenler yazabilir mi?ort. tüketim ve daha kaç km gideceğini anladım da diğerlerini anlamadım.şimdiden tşk.
dostum kalanlardan bir tanesi ortalama hız birisi aracın çalıştığı toplam zaman 2 tanesi de gidilen yol. trip a ve trip b şeklinde yazar. trip düğmesine basarak bunların hepsini sıfırlayabilirsin.
çalıştığı toplam zaman derken sıfır alındığından itibaren mi? benim araçta 78:52 yazıyor da 2006 model 117binde nasıl bir zamanla ki bu anlamadım... bir diğeri de ortalama hız benzinlik çıkışı gidiş yönü gösteren gösterge ise benim ki 34km/hz... vahim şehir içi... bu arada bir diğeri de benzini her fullemem de gideceği yol değişiyor bazen 940 gösteriyor baze 670 geçen gün doldurdum 570 gösteriyor kafasına göre takılıyor galiba bu arada doldururken pompa otomatiği durunca ben dolduruma devam ediyorum ki yakıt görünene kadar bi 30-40tl daha alıyor şamandıra alçakta galiba....
Gidecegi km yaziyor fakat bu yanlis olcuyor buna gore hesap yapmayin digeri ise gidegin zamani hesaplar ornek olarak evden cikarken sifirlarsin varacagin yeri kac dk varmissin onu yazar baska bir ekspirisi yok
Trip düğmesine uzun basınca her fonksiyonu sıfırlayabilirsin. Sadece gideceği menzil hariç. Saatte 34 km çok iyi. Ben istanbul şartlarında hiç 34 km ortalama hıza çıkamadım.