Merhaba arkadaşlar 2008 cerato 1.6 crdi aracımda 100 km hızlarında ve yüke binince arabanın kasasında silkeleme yapıyor. Gecen hafta 155000 bakımı için ustamla baktığımızda salıncaklar, z rotlar ve sağ aks ta sorun olduğunu değişmesi gerektiğini konuştuk. salıncaklar üzerindeki rotiller yıpranmış z rotların kafalarıda deforme olmuş ve yırtılmış aks ta boşluk olduğu ve elle sallayınca tak tak ses yaptığı tespit edildi. parçaları araştırmaya başladım ama çok marka mevcut aks fiyatları çok değişken internetten bakıyorum ama işin içinden çıkamadım. kyota marka aks için 260 tl fiyat aldım kullanan veya bilen varmı nasıldır. imparatorotodan sordum 725 tl fiyat verdi. 2300tlye kadar fiyat çıkıyor. daha önce değişen varsa fikir verebilirmi
Benim başıma geldi aks bosluk sorunu olabiliyor komplesi çok yüksek meblaları buluyor sanayide kaynak ile doldurup tekrar aks yerini açıyorlar 250 tl ile aks başı almak ile sorunu çözemezsiniz dediğim gibi kaynak yaptırıp tekrar boşluksuz hale getirilsin uzun yıllar sorun çikarmaz
Aks denince kesinlikle orjinal alıp kullanmak gerekir dolgu yapmak sağlıklı olmuyor dolgu yapılıp 3-5 aya tekrar aks işine geri dönmek yüksek olasılık dolgu yapıp memnunum diyende var memun olmayıp aks değişimine girip 2 kez Masraf yapanda var benimde sağ aksda hafif boşluk var servis 1750 tl fiyat vermişti orjinal mobis komple aks internette 960 tl idi bir kaç önce bakmıştım bence orjinal alın kafanız rahat etsin
yüke binince silkelemeyi egr açık kalmışsada yapar. salıncaktan yapmaz, aks kafası daha yüksek ihtimal.
Ben 30 bin km önce dolgu yaptırdım çok şükür sorun yok. 80₺ ye işçilik dahil hallettim. Burada en önemli nokta tornacı.