Merhaba kiaclubtr ailesi. 9 senedir değişmeyen soğutma suyunu bu sene yenilemek istedim. İnternette biraz baktım net bir şekilde kaç lt kapasiteli olduğunu bulamadım . 8.1 lt diye bir argüman buldum ama doğruluğu şüpheli. Bunların haricinde hangi tip antifriz kullanmalıyız organik vs .. % kaç oranda kullanmalıyız ? Siz değerli üyelerden yardım bekliyorum inşallah bilgileri alınca bu hafta içi işlemi yapacağım.
en az 5 alıyor onu biliyorum. zaten 5 litre doldur biraz turla kaputu aç havası çıktığı için azalmış olur tekrar tamamla. sonra yine aynı işlemi yap ve varsa eksik tamamla. yaşadığın kış şartlarına göre ayarla üstünde yazar antifiriz in. hangi oranda karıştırırsan ne kadar eksi sıcaklığa kadar götürür diye. ben kendim değiştirdim ve mavi standart shell de satılan antifiriz koymuştum.organikmidir yada değilmidir bilmem. bir sorun yaşamadım
Kılavuzu bira daha detaylı inceledim ve 6.8 lt olduğunu öğrendim kesin bilgi olarak da cerato sahiplerine ek bilgi olsun değerli yorumlarınız için teşekkür ederim
@umutd07 Üstat Ceratonun orijinal antifiriz rengi mavi mi kırmızı mı. Değişim zamanı geldi bizim arabanın da
Kardeşim 2008 dizellerin fabrika çıkışı kırmızı organik olandan. 3 lt organik+3 lt saf su olacak. Karışım %50 yada %40-%60 yapın
Yaşadığınız şehir şartlarına göre değişir doğuda yaşayan bi arkadaş antifirizi daha fazla koyması gerekebilir kış şartlarından dolayı ama batı illerinde yaşayanlar için öneri olarak 3 lt antifiriz yeterlidir kırmızı antifiriz maviye göre daha iyidir geri kalanını su ile tamamlarsınız kapasitesi ne kadar alıyo ne kadar su koymak gerek falan bunlara çok takılmayın iyi sürüşler
Nedense bizimkinde mavi var. Kırmızıdan maviye geçişte sorun yaşayanlar olmuş baktımda. Rengi değişmeli mi bilemedim. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O zaman sizinki neyse o kullanın ama benim fabrika çıkışı kırmızı koymuşlar . Belki size korozyon yapabilir.
Aynen Samet.Benim eski 2004-2006 Ceratolarda mavi antifriz var.Benzinlilerde durum nasıldır bilmiyorum ama dizelleri hepsinde fabrika orjinali mavi koyulmuş sanırım.
Organik organiktir. Kırmızı, Ancak; Maviden(sentetik) kırmızıya (organik) dönülürse kesinlikle sistemdeki tüm mavi sıvı boşaltılmalı, sonra kırmızıya dönmeli. aman dikkat.