merhaba arkadaslar, 2008 ceratomda cd ve mp3 sorunu var error 5 yazıyor arasıra çalısıyor arasıradada calısmıyor bunun sorunu ne olabilir bilgisi olan var ise palyasmasını rica ederim ilginiz icin tesekkurlerimi simdiden sunarım.
geçmiş olsun öncelikle, buradan birşeyler söylemek zor ama okuyucu gözde pislikten dolayı okuma hatası yapıyor olabilir. bunun için temizleyici cdler var. alıp deneyin derim. eğer pislikten dolayı ise geçer diye düşünüyorum aksi takdirde baktırmanız gerekebilir. ama bunlar genelde okuyucudan olurlar. benimde bir zamanlar mp3 diskman im vardı. bazen okumuyordu, gözü temizlediğimde okumaya devam ediyordu, sizinkide böyle sanki...
Zeki Bey Merhaba.Benim Ceratomda da benzer bir problem olmuştu.Önce cd çalarının voltajını sürücü tarafındaki Room yazan sigortayı çıkararak resetledim.Problem düzelmedi.Büyük alışveriş merkezlerinde ve hipermarketlerde satılan cd temizleyicilerden aldım.Uygulama sonrası ses daha net gelmeye başladı.Ancak cd yi ilk taktığımda ya okumayıp dışarı çıkarıyor ya da uzun bir süre bekledikten sonra müzik çalmaya başlıyordu. Sizin probleminiz belki de lens temizleme cd si ile düzelebilir. Ancak benim olayımda problemin cd player da olmadığını,problemin cd de olduğunu orjinal veya sadece müzik kaydetmek için üre tilmiş cdlerde hiçbir sıkıntı yaratmadığını gördüm. Ben size bir de orjinal cd ile denemenizi tavsiye ediyorum. Ben de hem Maxell-hem de sonymarka CDR var.Maxell e kaydettiğim müzikler alçalan çalıştırdıktan 5dk sana çalmaya başlarken Sony çalıştırır çalıştırmaz çalmaya başlıyor.Sony af müzik için üretiniş bahsettiğim cdleri.Belki sizdekiproblemde böyle birşeydir.Ama bence elinizde orjinal bir müzik cdsi varsa onu bir deneyin derim ben.
Öncelikle cevaplar için teşekkürlerimi sunarım.Cd temizleyeci alıp deneyecegim yarın birde orjinal cd deneyeceğim .
Benzer problemleri bende yaşıyorum. İsmail Bey, Hakan Bey önerilerinizi dikkate alacağım. Aynı zamanda ben de radyo problemi de var. Ben daha çok yolculukta radyo dinlemeyi severim. Ancak uzun yolda bazen otomatik taramayı da seçmeme rağmen istasyon bulamıyorum. Anten problemi olabilir diye düşünüyorum ama söküp halledebilirmiyim bilmiyorum.
Ali abi dediğin gibi radyo dinlemek en güzeli, sohbetler , farklı sanatçılar, farklı müzikler, ilk defa dinlediğin sanatçılar...radyo teknolojiye yenik düştü...cd mp3 usb derken öldürdük radyoyu...anten bağlantısı temas etmiyor olabilirmi abi, en kötü trtfm var her yerde çeker diye düşünüyorum. Aslında tam hakan abilik iş, aracla uğraşmasını seviyor...
İltifat ediyorsunuz Ali Bey.:blush:Çok teşekkür ederim. Daha önce şehirler arası yolda benzer sıkıntılar yaşadınız mı?
Hakan Bey teşekkürler. Radyo şehirler arası yolda sürekli bahsettiğim gibi. Frekansları elle arayarak bulabilirsek dinliyoruz. Bulamazsak da tık yok radyodan.
benim teypimde track açıyor fakat mp3 cd de error 4 hatası veriyor sorun ne olabilir bunun hakkında bilgisi olan varmıdır acaba ?
Mp3 leri 128 kbps rate de kaydetmeyi deneyin.Eğer 192 ve ya 320 kbps mp3 ler dinlemek istiyorsanız sorun oradan kaynaklanıyor olabilir.Cihaz 128 kbps nin üstünü okuyamıyor olabilir.
cerato mp3 sorunu hk :thumbup: merhaba arkadaslar, cözümü cd din kafasını değiştirkele cözümledim ve artık hic bişr sorun kalmadı hertürlğü cd ve mp3 rahatlıkla okuyor.