sevgili cerato kullanıcıları 2 haftadır ugrasşıp bu gün sonuçlandırdıgım sıkıntımı anlatmak istedim başına gelen arkadaşım olursa direk olaya girsin. Krank Devir Sensörü arızalndığında motor arıza lambasını yakabilir. Ateşleme sistemini karıştırabilir. Bu nedenle araç doğru düzgün çalışmaz. Stop etme ve tekleme görünür. Araç seyir halindeyken stop edebilir. Stop ettiğinde motor soğuyana kadar araç çalışmayabilir. Krank devir sensörü tamamen kullanılmaz hale gelmediyse motor oğuduğunda genellikle çalışır Motor gürültülü çalışır. Motor yüksek devirlere çıkmaz Krank devir sensörü arızalanırsa motor çalışmaz. Marş basar ama motor çalışmaz. Tam olarak arızayı öğrenmek için aracınızı arıza tespit cihazına bağlanması gerekir. Motor beyni tüm arızaları kaydeder. Aracınızı cihaza bağladığınızda hangi parçada arıza var öğrenebilirsiniz.. bunların tamamını yaşadım aracımda 15 km sonra stop ediyor...bekliyorum yarım saat basıyorum hiç bir şey yokmuş gibi çalısıyor... git 15 km daha tekrar ısınıyor(arac kalabalık ve klima açık ise )10 km sonra güm bekle soğusun.... marş basıyor gıy gıy gıy ama sonuç kocaman bir sıfır bekle soğusun bas 10 numara... araç 3000 devirden sonra ateşleme bobinleri ateşlemeyi karıştırıyor araç gitmiyor.. ateşleme bobinleri değişti bujiler değişti.. buji kablosu değişti.. immobolizer ciye gitti.(imo mu devreye giriyor diye ...) oto elektrikçiye gitti (elektriği kesiyor zannedilip) BAŞINA GELEN ARKADAŞIM OLURSA UĞRAŞMAYIN ... bütün bu yavşak lıkların sorumlusu KRAN DEVİR SENSÖRÜ...... Gidin KİA yetkili servisine (yan sanayi ) almayın 3 gün sonra bağımayın.... siparişi verin KRANK DEVİR SENSÖRÜ Direk kana karışın sonuça ulaşın.... şaban altın BURSA SEVGİLER SAYGILAR