arkadaslar mrhb.benim 2 sorum olacak bilgisi olan arkadaslar dan faydalanmak için.. 1.gösterge deki yesil renkli şase tekerlikli ön tekerlekleri kırık olan sembolun anlami ve gorevi nedir. 2.4wd otomatik olarak devreye giriyor,arti fitesi boşa alıp düğmeden devreye aldığımız zaman gosterge panelinde sembol yanıyor.simdi otomatikte kullanirken gostergede sembol ışığı yanmiyor iken arac zorlanmade dört cekere geçtiği zaman gostergede ışığı yanip sonmesi gerekirmi yoksa birde serviste dediler ki manuel 4 cekerde iken 40 km.surati gecin ce devreden çıkıyormuş gostergedeki ışığın da sönmesi mi gerekli benim 40 km.surati gectim ama hala isigi yaniyor du bilgisi olan arkadaslar ilgilenirse sevinirim sekamlar.
nurettin bey iyi gunler,sorularinizi bildigim kadariyla aciklayim 1-o dediginiz 4WD uyari lambasi, anahtari on kismina getirdiginizde diger lambalarla yanar ve bir kac saniye sonra soner,ama yanip sonuyosa giderken filan 4wd sisteminizde sorun var demektir 2- eder 4wd tusuna basarsaniz lamba yanar 40 km hizi gectiginizde devreden ciksa bile lamba yanmaya devam eder,tusa basmadiginiz surecede kendisi alsa bile 4wd lock yanmaz
İlginiz için tşk.ler On kismina getirince yanıyor marşa basınca sönüyor Otomatik 4wd geçtiği zaman lamba yanıp sonmesi mi gerekli yoksa yanmamasi mı Manuel 4wd ye aldık 40 km.sonra devreden çıkıyor ama lamba sonmuyor hızım 40 km.nin altına dustugu zaman tekrar devrede mi oluyor 2 sorum yeşil renkli şase tekerlekli ikaz isiginin anlamı gorevi ne bunun hakkinda bilginiz var mı saygılar
On kismina getirince yanıyor marşa basınca sönüyorsa bi problem yok, ariza varsa sonmez simdi '-4wd lock tusuna basarsaniz gostergede yesil 4wd lock yazisi gelir,40 km ustune ciktiginizda devreden cikar ama lamba yanmaya devam eder,tekrar hiziniz dustugunde devreye girer lamba tusa basmassiniz hic bi zaman sonmez, ama 4wd lock tusu basili konumda degilse o lamba yanmaz ,kendi otomatik devreye soksa bile yanmaz 4WD uyari lambasi, anahtari on kismina getirdiginizde diger lambalarla yanar ve bir kac saniye sonra soner,ama yanip sonuyosa giderken filan 4wd sisteminizde sorun var demektir,yani 4 ceker sisteminizde sorun olup olmadigini anlayacaginiz lamba,Surekli yaniyorsa sonmuyorsa 4ceker sisteminizde ariza var bide size tavsiyem o 4wdlock tusuna hareket halindeyken kesinlikle basmayin tork konvektoru arizasina sebep olur, umarim yardimci olabildim,saygilar
Dostum 4wd düğmeye basınca gostergede sarı renkli yanıyor.4wd görevini anladım ayrıca kontagi açtığımızda yesil renkli şase dört tekerlekli bi sembol var marşa basinca sönüyor bunun görevi ve ne zaman aktif hale geliyor.