Herkese merhaba iyi forumlar öncelikle, ilk aracım olarak Kia Sorento 2.5 CRDI 2005 model otomatik bir araç düşünüyorum, sarı sitede gördüğüm araçlar genellikle 250.000 km üstü ve motor yapılmış araçlar, bu araç için yakıt tüketimi benim için önemli değil, önemli bulduğum konu aracın kronik sorunları ve bana açacağı sorunlar vs vs. 2025 yılında 2005 model Sorento sizce nasıl fikir? 24 yaşındayım ilk defa araç sahibi olacağım, agresif araç süren biri değilim, belirttiğim modelde Sorento kullanıcıları varsa yorumlarını belirtirlerse sevinirim. Şimdiden Teşekkür Ediyorum.
Selam ben de zevk için 2005-2007 arası bir sorento almayı düşünüyorum. 20 yaşına yakın bir araç olduğundan ben de ne gibi sıkıntılarla karşılaşırım diyerek özellikle araştırmaya başladım. Yurtdışı ve yurtiçi kaynaklarından yaptığım araştırmalarda üst kapak sıkıntısının bu araçlar için kronik olduğunu öğrendim. Ayrıca sunroof'tan su alma yaptığını da çeşitli kaynaklardan gördüm. Açıkçası beni araçla ilgili en çok korkutan şey bu su alma sıkıntısı oldu.
merhaba, kronik bir sorunu yok. endişe ettiğiniz konuların tamamı bakımsızlıkla yada hatalı bakımla alakalı.
Doğru söylüyorsunuz, araçlar böyle eski olunca dedektif gibi incelemek ve sorgulamak gerekiyor. Araç bakarken geçmiş bakımının nasıl yapıldığına önem vermek gerektiğine inanıyorum .Misal 250bin km'de bi araba alacaksam ve silindir kapağını kullanıcı değiştirdiyse benim için bu pozitif bir durumdur. Ancak dedektif gibi sorgulamak gerekiyor misal geçen de 2007 model bir sorento buldum. Gayet güzel kaportası vardı. Satan kişi de çok bakımlı olduğunu söylüyordu. Yapılan işlemlerin belgesini istediğimde istek talep formu gönderdi. Ustayı arayıp bu bilgiler doğru mu diye sordum, iddia ettiği gibi işlemlerin aslında yapılmadığını sadece talep formu alındığını öğrendim.. Misal aracı ekspere götürmeden önce eğilip şoför koltuğunun altındaki tellerine mutlaka bakarım pas var mı diye şahsen incelerim. Bu araçlarda da sunroof'tan su almanın çok önemli bir arıza olduğuna inanıyorum. Kabin içine su girince abuk subuk elektrik sıkıntıları çıkabilir. O nedenle fenerle eğilip o bölgede kablolara bir bakarım su gelip buharlaşmış gibi bir durum var mı diye incelerim. Anlayacağınız biraz kılım, kendi kendime uzun uzun bakarım arabaya, satıcının anlattığı hikayeyi araba üstünden teyitte ederim. Misal turbo revizyona soktum diyorsa açar kaputu turbonun bağlandığı boruları yeni mi acaba diye incelerim... Bu tip eski araçları biraz bu işlerden bilip anlayan ya da öğrenmek isteyenlerin alması daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca aracı kullanılabilir olarak tutulması için çeşitli parça değişikliklerine ihtiyaç olabilir. Bu nedenle aracı alırken bütçeden bir amortisman miktarı da ayırmak gerekli. Mesela bugün 140hp olan sorentonun enjektörünü kaç liraya alırım acaba diye araştırmaya başladım. Hyundai starex D4CB TCI ile Sorento D4CB CRDI 140hp ile ikisinin enjektörleri uyumlu mu diye bakıyordum ancak henüz net bir yorumda bulamadım