Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2005 Cerato EX Advance, Otomatik, LPG li...

'İkinci El Satanlar' forumunda mehilay tarafından 8 Mart 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. mehilay

mehilay Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet OLGN
    Araç Modeli:
    2011 Kia Ceed 1.6 CRDI Motion A/T
    Merhaba dostlar, aranıza katılalı henüz 2-3 ay oldu, birkaç konudaki paylaşımlarımdan bileniniz vardır. Ufak tefek şikayetlerim oldu hep ama son 1 aydır aracn huyunu suyunu baya öğrendim, bi sorunu yok, sorun benim aracın karakterine alışamamam...

Cerato şimdiye dek kullandığım araçlar içinde en oturaklısı lakin ağırlığı, büyüklüğü ve yakıtına da bir türlü alışamadık, ne ben ne eşim...

2 haftadır pek uğrayamadım foruma ev taşıma telaşından. Ulukışla'ya taşındık apar topar.
    5.000 nüfuslu bir yer, ufacık, araba 2 haftadır yatıyor desem yeridir, çalışınca da gittiği en fazla 2 km, e haliyle hep benzin içiyor kerata, bu da hoşuma gitmiyor...

Anlıyacağınız 1 beden büyük geldi bizim kerata buraya, apartman önü pek müsait değil park için, sokak dar, çıkış genelde geriye, durum böyle olunca eşim koca kerata ile kalakalıyor, zaten aldığımdan beri eski Daihatsu muzu niye sattık diye hayıflanmaları bitmedi gitti, tekrar 1.2 - 1.3 - 1.5, B segmenti, benzinli, otomatik bir araca dönme kararı aldım, üzerine az ekleyebilirsem yeni Picanto düşünüyorum, olmazsa i10 ya da yine Daihatsu Sirion ya da Materia'ya dönücem...

Çok masraf ettim, aslında tam bineceğim araç şimdilerde, her zamanki gibi satıştan sonra pişman olacağıma da eminim çünkü böyle istediğim gibi temizini bulamıcam, titiz bir insanım, kılın tekiyim, çok araştırarak, gelmişi geçmişi herşeyini öğrenerek, içime sinerek aldım, hiçbir masafından da kaçmadım..

Gelelim araçla ilgili bilgilere...
    2005, 108.000 km de, otomatik, LPG li...Muayenesi yeni, sonraki Aralık 2015 te...MTV ödendi, harçsız borçsuz...
    Siz zaten biliyorsunuz, ben sadece geçmişi ve yaptıklarımdan bahsedeceğim...
    Kaportada değişen yok, 4-5 parça boya var, hepsi de ilk sahibinin marifeti, sağ ön-arka kapılar, arka çamurluk ve tamponlar, e bunlarda yaşa göre normal, zaten kaporta-boya takıntısı olan biri değilim...

Motor ve şanzıman şu an için sorunsuz, çalışmayan tek aksam, CD-MP3 çalar, e bunun da keratanın kronik sıkıntısı olduğu malum, zaten bu yüzden araçla beraber üzerinde gelen NECVOX double din multimedia sistemi de vereceğim, ben pek meraklısı olmadığımdan söküp orjinal sistemi taktım ama CD-MP3 ün çalışmadığını o zaman farkettim, çözmeye çalıştık sorunu ama yapamadılar, çok da üzerine düşmedim pek arabada müzik dinlemeyi sevmediğimden, ancak uzun yolda, onda da çoluk çocuk uyuyor çoğu kez dinlemiyorum...

Ben 4. sahibiyim. 1. ve 3. bayan kullanıcı.
    İlk tescil tarihi (34 BV 9967) 30.12.2004, ikinci 2010, üçüncü 05.07.2011 (61 TT 068) ve son olarak 26.12.2013 de bana geçti.

Şase no : KNEFE222345064120
    Motor no : 64ED4H001396

Muayene kayıtları
    09.12.2009 - 73.223 km
    12.12.2011 - 93.876 km
    28.12.2013 - 105.892 km

Hasar kayıtları
    16.11.2009 - Çarpma - 57.83 TL - (Zannedersem çamurluk sinyali)
    23.06.2010 - Park halinde çarpma - 370 TL (Dikiz aynası bildiğim kadarıyla)

3. sahibi 90.000 km de almış, serviste periyodik bakım, kayışlar ve şanzıman yagı değişmiş.

Ben aldığımda 105.000 km deydi, yine periyodik bakımı henüz 500 km olmuştu yapılalı (Yağ, Castrol Magnatec 10/40 ve filtreler). Ben ilave olarak arka balatalar, fren merkezi bakımı ve viraj denge çubuğu burçlarını değiştirdim.

106.000 km de bujileri ve LPG filtresi değişti, kalibrasyonu yapıldı, radyatör tamamen boşaltılıp, temizlenip, antifreeze koyuldu, 4 adet kışlık Petlas Snowmaster alındı...

107.000 km de ise ön diskler taşlandı, balatalar değişti...

Şu an için hiçbir masrafı yok, sadece bu hafta başında akü boşaldı zannedersem birşey açık kaldı, 3-5 gün de hiç binilmeyince bitmiş, şarja verdim, bi sıkıntı yok, hatta bugün gösterdim, şarjı iyi dediler, yoksa değiştirecektim aküyü. Bana göre 120.000 e kadar masrafsız.

Söylenebilecek herşeyi yazdım, unuttuğum olmuşsa aklıma gelince eklerim. Benim gibi şeffaf satıcı zor bulursunuz, kaçırmayın, eşe dosta, keratanın kıymetini bilene gitsin isterim ben de...

Fiyata gelince...24.000 TL...

Şu an kışlıklar üzerinde, yazlıkları da evde, onları da vereceğim elbet + NECVOX multimedya sistem + kullanım klavuzu ve yedek anahtar...Ha bu arada stepne de orjinal jantta, yani orjinal yedek bir jartınız daha var, bilmiyorum diğer keratalarda var mı, varsa hakikaten iyi bişey...

Kasko değeri 22.800 TL...Aracın genel durumu, geçmişi, yanında vereceğim artıları ve benim gibi bir satıcıdan kafanız rahat olarak alınacak bir kerata için 24.000 çok olmasa gerek, en azından emsalleri ile kıyaslanınca. Yorum size kalmış. Tabi forumdan arkadaşlara hatırı sayılır bir ikram elbette yapıcam, merak etmeyin...

İrtibat için ister buraya yazın, pm atın, 505 568 18 63 ten arayın, mehilay3@gmail.com dan ulaşın, nasıl isterseniz...

Hadi hayırlısı...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 9 Mart 2014
  2. mehilay

mehilay Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet OLGN
    Araç Modeli:
    Bunlar da bugünkü taze fotolar...

Nexus 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pardon35 bunu beğendi.
  3. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Hayırlı satışlar...

4. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Hayırlı satıslar arac temiz ve guzel insallah kiymet bilen biri alir

5. mehilay

mehilay Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet OLGN
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim...İnşallah öyle olur...

6. u_d_cicek

u_d_cicek Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    893
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ufuk Doğan ÇİÇEK
    Araç Modeli:
    2011 Hyundai ix35 R Style Plus 4x4 (Dizel)
    hayırlı satışlar...
    allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah...

7. KAPSHY

KAPSHY Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.234
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tolga KAPŞIGAY
    Araç Modeli:
    KİA RİO 1.4 crdi hb (2013)
    Hayırlı satışlarr:thumbup:

Tapatalk..

8. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.423
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Hayırlı satışlar dilerim.

9. pardon35

pardon35 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    20
    hayırlı satışlar yakıtından da bahsetseydiniz biraz bilgi amaçlı

10. mehilay

mehilay Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet OLGN
    Araç Modeli:
    Nasıl olsa arkadaşlar paylaşımlarımdan bilir, kullananlarda bilir diye gerek duymadım ama en alt ve üst değerlerimi söyleyim...
    Şehiriçi 45 krş altına inemedim hiç çünkü kısa mesafe kullanıcısıyım, en fazla 2-3 km lik yolum olduğundan, LPG ye geçişi, motorun soğukluğu bu değeri yükseltiyor malumunuz.
    Şehirlerarası en iyi değerim 100-110 km sabit hız ve normal bir yükle 28 krş...

11. mehilay

mehilay Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet OLGN
    Araç Modeli:
    Hala satılık...Birkaç araç var gözüme kestirdiğim, yok mu müşteri...kaçırmasam...

12. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Ciddi alıcı yok sanırsam...

13. mehilay

mehilay Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet OLGN
    Araç Modeli:
    Müşteri var, 2-3 kişi ile "ciddi alıcıyım, son rakamınız nedir" muhabbeti oldu ama tabi lafta kalıyor, ciddi alıcı olan çıkar, gelir, bakar...
    Forumdan müşteri çıkmadı şimdilik, ben de bir araç buldum İstanbul'da, pazarlık durumundayım, bakalım nasip...
    Kaçırmak istemiyorum, seçim sonrası piyasa uçacak bence, bir an evvel halletmem lazım bu işi, lafı bırakıp gelen ilk ciddi alıcıya vereceğim...

14. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Aracı kaçırmamak için bu işte 3-5 aramamak lazım. Tabi çokta zarar edecek değilsiniz. Hayırlısı olsun

15. mehilay

mehilay Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet OLGN
    Araç Modeli:
    Yok, zararına satmam, 23 e pazarlık yaptım, bu fiyata da satarım herhalde...

16. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Inşllah.

17. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    O zaman ilana güncel diyelim...

18. mehilay

mehilay Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet OLGN
    Araç Modeli:
    Hem inşallah, hem güncel :)

19. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.423
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Hayırlısı olsun.

20. mehilay

mehilay Sürücü

Alınan Beğeniler:
    8
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet OLGN
    Araç Modeli:
    Cumartesi günü (15 Mart) malesef şarj ettirdiğim akü yine su koydu ve malesef aküyü değiştirmek zorunda kaldım :)

60 amperlik MUTLU aldım, 150 TL...Satacağım araca masraf etmek zoruma gidiyor ama bu aküyle de satamam, arkamdan laf ettirmem...

Aracın taliplisi çok şanslı olacak. Ne masraf edebilir diye düşünüyorum ama herhalde yok gibi...

Bu arada kafama göre bir araç buldum ve anlaştım, bu sebeple bir an önce satmak için fiyat güncellemesi yaptım, son fiyatımız 23.000 TL...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...6-ex-advance-otomatik-lpg-li-156705635/detay/

Bu kadar para harcanmış, masrafsız ve bi o kadar da ekstrası olan bir araç için çok değil bence...

Bari kıymet bilecek birine gitse, hadi dostlar, yok mu eş dosttan araba arayan?..

Şöyle bir bakıyorum da ilanlara, % 80 galerici ilanı, sahibinden satan çok az, hele temiz araç, mumla aranıyor, millet elindekine sahip olabilme derdinde zannedersem...

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş