Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2000 yağ değişimi...

'Cee'd Forum - Club' forumunda fagar tarafından 20 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. fagar

fagar Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar merhaba. benim araba 2 bin km yapmış oldu. bir yerde okumuştum sanırım rodaj döneminden sonra motor yağı değişmeli gibi. bu konuda ne düşünüyorsunuz. alırken satış müdürü 7,500 km de görüşürüz demişti. gerçi ben uğramak zorunda kaldım ufak bir sorundan sonra ama, şimdi yağ değişimi yapmalı mıyım bilmiyorum. sizin fikriniz nedir? değiştiren var mı?
    selamlar..

2. volkman

volkman Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    4
    Fagar kardeş, yapma,kafamı karıştırma. Ben 3000 e dayandım. Ne alırken ne başka bir yerden böyle birşey duymadım. Kitapçığında da 15000 den 15000 e bakım yazıyor. Nerden çıkardın 2000 ve 7500 bakımlarını? Ben aracı alırken de rodaj döneminin olmadığı söylendi bana. 2011 lerde rodaj yok dediler.

3. ceratorus

ceratorus Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar,

içiniz rahat olsun yeni arabalarda rodaj dönemi diye bir şey yok!. Bu sebepten kitapcık ne diyorsa onu uygulayın. Ancak LPG li araçlarda, LPG-motor uyumunu gözlemleyebilmek için 10.000 km de ilk bakımı LPG bakımı ile yaptırmak doğru olur. En azından benim seçimim bu yönde.

4. fagar

fagar Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    içiniz rahat olsun. benimki sadece duyum. derler motor yeni olduğu için motor yağı çapak falan tutar bu dönemde. kitapçıkta 15 bin falan yazıyor. sadece fikir almak için yazdım, demek gerek yokmuş :)

kazasız sürüşler...

5. kaan1

kaan1 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    2
    Arkadaşlar benzinli kia araçlarda 15000 km veya yılda bir hangisi önce dolarsa dizellerde 7500 km de . aklınızda bulunsun..

6. ERSİN

ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    229
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Rodaj Diye Bir Olay Vardır Fakat Motor Açma Diye Bir Olay Yoktur...
    Km Tamemen Servislerinin Oyunudur... Benim Kitapta 15000 Km Yazıyor Servis 10000 Diyor.. Dedim Kendi Kafanıza Göre Kmmi Yapıyorsunuz.. Zaten İşim Olmaz Servisle Falan.. Araç Hyundai

7. Kialy

Kialy Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    0
    Kullanma kılavuzunda aracın kullanma şekline göre yağ eğişim tablosu bulunmakta.Normal kullanım ve Yoğun kullanım şeklinde 2 grup var. Otoyolda yüksek hızda uzun süreli kullanmakta yoğun kullanım grubuna giriyor (A) aynı zamanda kısa mesafe kullanımlarda yoğun kullanım sayılmakta. Çünkü aracı çalıştırıp 1-2 km ggidip kapattığınızda motor tam ısınmamış oluyor ve soğukken sürtünme fazla olduğundan aşınma risiki yüksek , dolayısıyla kısa mesafe kullanımlardada her 7500 de ( hatta 5000 de bir olduğu yazmakta ) yağ değişimi öneriliyor. Keza aracın kullanıldığı ülke veya bölgeye göre ( Hava kirliliği vs oranı ) yağ filter hava filtresi değişim zamanları tabloda ayrı ayrı belirtilmekte
    Kialy

8. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Ben de 15000 km olmasa bile 10000 km de bir yağ değişimini Can Bey in yazdığı gibi Türkiye deki sürüş şartlarının zorluğundan dolayı tavsiye ediyorum.

Bu Sayfayı Paylaş