Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2. Nesil Sportage alımında nelere dikkat etmeliyim?

'Sportage Forum - Club' forumunda gokkan tarafından 1 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. gokkan

gokkan Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda kullanmakta olduğum Aracımı satıp, 2008/2009 model, 80000-90000 km'ye kadar 45000 TL civarında 2.nesil Sportage almayı düşünüyorum.

15000 Km'de bir periyodik bakımı olduğunu ve 90000 Km.de Trigger seti değişimi gibi ağır bakımının olduğunu forumdan öğrendim. Yaklaşık 90000 Km maliyetinin yetkili serviste 1500 TL gibi bir fatura oluşturuyormuş. Hali ile ağır bakımı yapılmış araçları araştırıyorum. (Fiyatı uygun olan bakım zamanı gelmemiş yada yapılmamışda olabilir)

En çok merak ettiğim konu 112/140 HP.lik motor hususu. bu farklı güç seçeneği hangi yıl itibarı ile gerçekleşti, aracı alırken gücünü ruhsat haricinde nasıl kontrol edebilirim?

Chip uygulaması için maliyet yaklaşık ne oluyor? orjinal 140 HP.lik versiyona göre avantajı/dezavantajı varmıdır?

Bu kriterler çerçevesinde Araçta nelere, hangi özelliklere dikkat etmeliyim?

Ayrıca kullanımla ilgili bir kaç sorumda olacak;

Özellikle araç içinden gelen tıkırtı ve gıcırdamalar gibi sesler beni çok rahatsız ediyor. Görünüş olarak oldukça tok bir duruşu olan bu aracın işçilik/plastik kalitesi konusunda nelere söyleyebilirsiniz?

sunroof, cam fitilleri gibi yerlerde rüzgar sesi, su kaçağı gibi sorunları varmıdır?

Tüketim konusuna pek takılmıyorum, şehir içinde ortalama 9-10 Lt olarak söylüyor herkes, sanırım sizlerde katılırsınız..

%30 Hasarsızlık olduğunu varsayarsak kasko ortalama ne kadardır?

2006/2007 modellerde trok konvertörü sorunu olabileceğini öğrenmiştim bu sebeple daha yüksek modellere bakıyorum, başka kronik sorunu olan bir parçası varmıdır?

Sanırım herşeyi sordum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ediyorum..

2. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
  3. kiario63

kiario63

Alınan Beğeniler:
    315
    forum kuralları gereği öncelikle kendinizi tanışma bölümünde tanıtmanız gerekiyor.

ser.duman ve ism@il bunu beğendi.
  4. ism@il

ism@il SUPER MODERATOR

Alınan Beğeniler:
    4.794
    Gerçek Ad-Soyad:
    ism@il
    Araç Modeli:
    Sportage 2012 gsl plus
    Zaten forum içersinde birçok sorunun cevabı var. Araştırılsa ögrenilecek ama hazırcıyız.
    Konu kapatılmıştır.

kiario63 bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş