arkadaşlar araçda 190km kadar çıktım ilk aldığımda bu sallantı yoktu ama şimdi 145 - 160 arası dedimi araba sallanıyor sıkıntı ne olabilir balns ayarlarınamı baktırsam ?
Eveett İşte bir balans vakası daha 2. takım contileri taktırdıkdan sonra tam2 ay bu sorunla cebelleştik İşin aslı bu işin ehli bir ustaya yaptırmak. değilse rezil ederler adamı. Balansları doğru çaktıktan sonra sallanma geçecek. Direksiyonu saldınız mı sağa sola da çekme var mı?
Bence servise götürmeyin.Geçen sene aracımı balans yaptırmak istedim.Servisin fiyatı dışarıdaki lastikçinin verdiği fiyatın neredeyse 2 katıydı.Aynı cihazlar lastikçide de var.Eğer güvendiğiniz bir lastikçi varsa bence oraya götürün.Lastikçiler sürekli lastik satışı ve onarımı yaptıklarından ve her taktıkları lastiğe balans yaptıklarından daha antremanlılar bence
evet ılk akla gelen balans.yuksek hızda yaptıgı ve normal hızlarda olmadıgından ınce bı ayar gereklı oldugu anlasalıyor.balans dısında olabılecekler ıse yureyen aksamın dıger ogelerını kontrol etmek olacaktır.gozle gorulmeyen janttakı ufak bı yamukluktan tutun da herhangı bır lastıktekı tel kopması bu sarsıntının sebebı olabılır.benmde bole bır sorunum vardı.balansla olay cozulmedı lastıklerım eskıydı en sonunda on lastıklerı degıstırdım sorun duzeldı.
balans sorunu 100-120 km hızlarda kendini etkin şekilde gösterir. daha yüksek hızlara çıkıldığında ise garip şekilde titreme ,sarsılma kesilebilir.bu balans ayarının ne kadar kaçtığı ile alakalı diyebiliriz.jantta ezik,lastikte balon varsa ve ön tekerleklerde ise ş içinde ortlalama 50 km hızlarda bunu rahat şekilde hisedersiniz.bence ön düzen de boşluk ihtimalini göz ardı etmeyin. bunun için araç dışından direksiyonu 1.2 cm sağ sol yaptırırken sol ön tekerlekte hareketlenme var mı diye gözlemleyerek anlayabilirisiniz.
110 - 120 kmöncesinde sıkıntı yok sonrasında sarsıyor bencede en iyisi sanayide güzel bir rot balanscı bulup yaptırmak
Kesinlikle işin ehli bir ustaya götürün derim. Fakat siz 110 120 atası sıkıntı yok demişsiniz. Yüksek hızlarda sallantının sebebi aracınızın lastiklerinin performans lastiği olmadığından da kaynaklı olabilir. Lastiğiniz H yada V serisi olmalı yüksek hızlara dayanıklı sarsıntısız sürüş için. Belki yanılıyor olabilir.
A forumdaşım, 190 km' de ne işin abicim senin !? bu hızlara neden çıkıyorsun? Allah korusun vallahi... Balans ayarıdr, sıkntı. Lastikçiye gidersen, uygun olur elbette.
hocam trafik canavarlığı değil sabahları işe haftada 1 gün erken gidiyor kuşluk vakti yollar bomboş oluyor d100 den yapıştırıyorum