Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

15.000 km bakım hakkında.

'Cerato Forum - Club' forumunda YUNUS1912 tarafından 10 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. YUNUS1912

YUNUS1912 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yunus Yavaş
    Araç Modeli:
    Cerato 2010 concept 1.6
    arkadaşlar merhaba.
    aracı 58.000de aldım şuan 61.000de.
    araçın önceki sahibi 49.000 kmde bakıma gitmiş, bi daha gelinecek km 64.000 demişler.
    aracım 1.6 benzinli(lpg). servisi aradım 500tl dedi 64.000deki bakıma ama neler yapılacağını doğru düzgün söylemedi.
    15.000 km de yağ ve filtreler hariç başka değişim oluyor mu? 500 bana çok geldi.
    filtreleri ve yağı kendim yenikapıdaki japonculardan alıp eski ustama değiştirtmeyi planlıyorum ancak 64.000km civarında başka bir değişim falan oluyor mu? bujiler, tapalar falan?
    1.6 benzinli hangi fitreler değişiyor, yağ ne konuyor?
    teşekkürler.

2. jeolog

jeolog Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    400
    Gerçek Ad-Soyad:
    Akın BATMAN
    Araç Modeli:
    2007 Rio Crdi Hb Advance
    Öncelikle merhaba. Benim şahsi düşüncem bence 15000 km' de 1 değilde 10bin km' de 1 bakım yaptırmanız daha sağlıklı olacaktır. Bakımda yapılacaklara gelince;
    yağ (aracınızın mevcut yağına baktırıp ne koyacağınızı önce ustanıza sorun bence 5x30 veya 5x40)-yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi, lpg filtresi bence kesin değişmeli.
    Benzin filtresi, buji-buji kabloları-ateşleme bobini gibi parçaları ise gerekli kontrolleri yaptırdıktan sonra değiştirebilirsiniz (Aracınız LPG'li olduğundan dolayı buji-buji kablosu-ateşleme bobini vs gibi aparatlar önemlidir).
    Son olarakta suyuna-antifrizine-cam suyuna bakıp kaputu kapatabilirsiniz :)

Aracınızın garantisi yok ise ve servis takıntınız yok ise bildiğiniz bir ustaya gitmeniz fiyat olarak daha avantajlı olacaktır.

3. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Teknik ve faydalı bilgiler ile kia dan yenilikler sekmelerinde periyodik bakımlar ile ilgili yeni konular açtım.Bakımlarda nelerin kontrol edildiğini ya da değiştirildiğini oradan kontrol edebilirsiniz.

4. YUNUS1912

YUNUS1912 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yunus Yavaş
    Araç Modeli:
    Cerato 2010 concept 1.6
    ilginize teşekkürler.
    lpgyi takalı daha 2500km oldu o yüzden onun bakımına daha var.69000 civarı gidicem onun için lpg ustama.
    servis normal bakım için 15000km de gel dedi, tabi 10000de de gidilir ama araç benzinli olduğundan 15000 normal bence.
    araç 2010 cerato 1.6, biraz fazla da yakıyor şuan, aklıma filtreler ve yağ bakımını erkene almak ta geliyor aslında.
    servise götürmem mantıksız garantisi falan yok artık. en iyisi yazılan parçaları alıp kendi ustama götürmem ama endişem eksik bişey kalırsa diye. filtreler ve yağ hariç bir şeyi de atlamayayım istiyorum. bujileri değiştirmek özellikle kışa denk geldiği için mantıklı olacak heralde.

5. jeolog

jeolog Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    400
    Gerçek Ad-Soyad:
    Akın BATMAN
    Araç Modeli:
    2007 Rio Crdi Hb Advance
    Bence önce ustanıza gidip hangi bakım yapılacak, bakım için hangi parça gerekli vs. sorun, ustanın fikrini alın derim. Parçaları alıp ben geldim demekten daha doğru olur bence.

6. YUNUS1912

YUNUS1912 Acemi Sürücü

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yunus Yavaş
    Araç Modeli:
    Cerato 2010 concept 1.6
    ya sorun şu ustam 4 yılllık opel corsama bakan usta.
    adam opelci ama çok dürüst ve işini iyi yaptığı için ona gidicem.
    o da ufak tefek şeyleri(yağ-filtre vb.) yaparız ama ağırlara giremem,sonuçta kore arabasını çok bilmiyorum dedi.
    aslında dediğin gibi önce ustaya göstermek ama araca çok hakim olamaz diye düşünüyorum.
    var mı istanbulda avrupa yakasında kiada usta önerebileceğiniz.
    yavaştan ustayı değiştirsek mi ne:)

7. KAPSHY

KAPSHY Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.234
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tolga KAPŞIGAY
    Araç Modeli:
    KİA RİO 1.4 crdi hb (2013)
    Madem eski ustanız ona sorup yönlendireceği bir kore ustasına gidebilirsiniz adam çakallık edip girişmemiş hallederiz diye ayıp olmaz yani ustanıza.

Tapatalk..

Bu Sayfayı Paylaş