Merhabalar herkese iyi akşamlar geçen babamın dükkanda bizim 59 opel olympia record dan kalma 6v bir korna buldum bunu rio da önce deneyip hoşuma giderse sesi burakmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim bağlantı aşamasında dönüştürücü aliexpreste mevcut ama fazlada beklemek istemiyorum yada bilen arkadaşlar varsa ben yapabilirmiyim?
Tamamdır abi zaten tek kablo var şaseyi gövde bağlantısından alıyor. Orjinal kornaya gelen kablonun artısını bağlamadan araya taş direnci koyarsam 6v alırım amperde muhtemelen kurtarır sağol abi ya
Bir de abi bu taş direnci ohm cinsinden istesem bilirler mi yoksa watt olarak mı söylemem lazım bide kaç watt lık oluyo bu 1,2 ohm taş direnç?
Kardeşim alacağın yerde tekrar hesaplatırsan iyi olur.Watt olarak direnç hesabı normal devre watt hesabı gibi yapılmıyor olabilir.O yüzden ben seni yanıltmayım.
7806 takarsan calisir kardes.. bir elektronikciye git 7806 voltaj regulatoru lazim de Lenovo P70-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
7806 sanirim 1 amper sizin isinizi gormeyebilir. baglantisi basit soldan 1. uc 12 volt veriyosunuz 2. uc sasi ve 3. uc 6 volt cikis oluyor Lenovo P70-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sağol abi evdeki malzemelerle bukadar oldu biraz detay istiyo aslında ama önce bi sesini duyalım takma kararı alırsam giricem detaya