başlıktada belirttigim gibi 1.6crdi kaç lt yag alıyor.servis 5lt yeter dedi.katalogunda 5.75lt diyor. neye inansam
Maalesef Kia servisleri yetersiz ve aracı tanımıyorlar. Bir kere serviste işlem yaptırdım memnun kalmayınca dışarıya yöneldim. Servisten daha özenli bakılıyor aracıma. 5.7 lt alıyor yağ koyulurken bizzat başında durduğum için iyi biliyorum. 5 lt yetersiz oluyor. Ayrıca DPF li araçlara uygun yağ kullanmanız gerek. Her yağ olmuyor DPF li araçlara. Motul 8100 X-CLEAN+ 5W-30 kullanıyorum ben. Sadece yağ için 180 TL ödemiştim.
5 lt kesinlikle yetersiz kalıyor en azından 5.3 lt koyulması gerekiyor ki 5.5 lt de alabilir ancak yeterli oluyor o yüzden alacağınız 5 lt yağ yetersiz gelebilir.. tercih olarakta 5-30 yada 5-40 tam sentetik yağ tavsiye ederim
yüksek ısı dayanımı için önceki aracıma 5lt motul 5w40 8100 x-cess almıştım.araç satılınca kısmet vengayaymış.1lt daha almam gerekiyor galiba. yorumlar için teşekkürler
Cerato 1,5 ve 1,6 Dizel için 5,3 litredir, Motul yağdan memnun kaldınız mı? aracınızda ne gibi değişiklikler oldu?
daha kullanmadım dostum. kia ve hyundai de yüksek yag ısısı yagın yapısını degiştiriyor bu turbonun saglıgı içinde çok riskli bir durum.önceki aracım motoruda mod.lu oldugundan yag ısısı dahada fazla oluyordu.buna dayanması için 5w40 castrol edge kullanıyordum.fakat bana yeterli gelmedi(yüksek hızlardan sonra turboda emiş sesi artıyordu) ısı dayanımı daha yüksek olan yağ araştırmaya başladım. direk yurt dışı dolumlu motul ve liqui moly arasında motulda karar kıldım.sonra motul 8100 x-cess in yuksek ısı testlerinde dayanımının edgeden daha iyi oldugunu görünce direk motul aldım. bu arada 5lt.castrol 5w40 edge 135tl 5lt.motul 8100 x-cess 5w40 110tl n11.com
Kia SERVIS Castrol 5w40 magnatec kullnıyordu. 3000 km yağın eksilmesini durduramıyordum. Devirli kullanımlarda Şu anda Valvolin Synpower 5.w40 5 lt kullandım. Tam çizgi üstüne 3 mm çıkmıştı. Şu an 3500 e gidiyorum. üst çizgide duruyor. Devirli de kullanıyorum. Şikayetim yok. Motul de Güzel yağdır.
Ben de aynı yağdan belirttiğiniz yerden aldım, daha değişim yapmadım, ancak motul hakkında ufak çaplı bir araştırma da yaptım, hiç bir olumsuzluğa da rastlamadım, hatta diğer yağ markalarında full sentetik ibaresi olduğu ancak % 100 sentetik yazan tek yağın da motul olduğu vurgusunu da yaptılar. ne işe yarıyorsa onu da anlamış değilim açıkçası bilgiler için teşekkür ederim dostum. iyi günler.
Bende devamli 5 lt koyduruyorum araca ve çizginin 3 mm üstünde neye göre 5 lt yetersiz kaldı fazla yağ araç için zararlı
Arkadaşlar 1.6 CRDI derken 128 hp olanları konuşuyoruz bu konuda. Ceratolardaki eski motoru değil. Motulun kendi sitesi 5W30 öneriyor niye 5W40 kullandınız? aradaki fark nedir. 5W30 kullanıyorum gayet memnunum. Eski aracımda da Motul kullanıyordum ve gayet memnundum.