Arkadaşlar merhaba, Dün akşam ilginç bir olay geldi başıma sizinle de paylaşmak istedim belki başınıza gelir bilginiz olsun. Aracın tüm kapıları kapalı iken anahtardan açma tuşuna bastığımda aynı anda eşim kapı açma mandalını açmaya çalıştı.Sonra indikten sonra sağ ön kapının kapanmadığını farkettim.Uzaktan kumanda ile kapıları aç kapa yaptım fakat sağ ön kapı ne açılıyor nede kapanıyordu.Ne olduğunu incelemeye çalışırken kapnın dili sanki kapı kapalı imiş gibi ters döndü ve kapı hiç kapanmadı açık kaldı.Çok uğraştım fakat kapının mandalı ne açıldı ne kapandı işin aksi tarafı dili dönünce kapı aralık kaldığı için tehlikeli bir şekilde tamirciye nasıl giderim diye düşündüm.Sonra yakınlarda bir servis var mı diye veya kapı tamircisi var mı diye araştırmaya karar vermiştim ki aracın kapı açıkken tavan lambasının yanmadığını farkettim halbuki kapı açıkken devamlı yanması lazımdı.Lambanın neden yanmadığı aklıma takıldı üzerindeki anahtarı door dan devamlı açığa getirdim kapalı ya getirdim tekrar door a getirdim ki tak diye kilitli koınumda kalan kapı açıldı Uzaktan kumanda ile de test ettim açıp kapanmaya başladı tavan lambası da yanmaya başladı.Bu arada bütün yaşanan olaylar AVM nin otoparkında yaşandı yaşadığım yere de uzak olduğu için korkuda basmışken çözüm bu kadar basit olduğu için çok sevindim.
Artık beynimi karıştı yoksa genel bir sorun muydu ilk defa mı karşılaştım bilemiyorum ama bence bir sorun olma ihtimali daha yüksek beyni karışacak bir durum değil bana göre.
Keşke sigorta panelinden 'room' yazan sigortayı cıkarıp taksaydınız belkı resetleyebilirdi.Ama radyo kodu isterdi teybi actıgınızda
teyip orjınal değil sonradan farklı bir marka taktım.Fakat elektriksel olduğu aklımın ucundan bile geçmedi ben mekaniği bozuldu diye düşünmüştüm.
Aynen işte o an ışığı farkedemedim çok sonra farkettim yanmadığını ve o lamba kesti diye düsündüm anahtarın konumun değiştirdim ki kapı açıldı o an anladım ki mekanik değil elektriksel.