Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ceed Usb Sorunu

Discussion in 'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' started by antu1907, Oct 10, 2010.

  1. antu1907

    antu1907 Acemi Sürücü

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Location:
    İST
    arkadaşlar yeni aldığım ceed aracımda bulunan usb girişine bir usb bellke bağladığımda ekranda media eror yazıyor neden acab usb denedim bir sorun yok içinde mp3 ler var sadece.. usb 4gb lık
     
  2. ERSİN

    ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    3,056
    Likes Received:
    229
    Location:
    Ordu-Ünye
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    FAT32 Olarak Biçimlendirin Olmazsa Flashın Boyutu Yüksek Geliyordur..
     
  3. antu1907

    antu1907 Acemi Sürücü

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Location:
    İST
    FAT32 format attım ama sorun devam ediyor ?
     
  4. ERSİN

    ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    3,056
    Likes Received:
    229
    Location:
    Ordu-Ünye
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    O Zaman 4 Gb Fazla Geliyor..1 Gb Falan Deneyin..
     
  5. ZSARA

    ZSARA Acemi Sürücü

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Location:
    Antalya
    Arkadaşlar Cee'd de usb bellek kullanımı ile ilgili problemler var galiba. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışayım.

    1. Öncelikle kullandığınız marka gerçekten önemli. Sandisk, toshiba, corsair gibi markaları kullanırsanız hem netlik, hem okuma hızı hem de tanıma bakımından sorun yaşamazsınız. Kingston, adata, transcend gibi markalarda problem yaşama ihtimaliniz daha yüksek.

    2. Sandisk gibi bazı usb bellek üreticilerinin ürünlerinde, usb belleğin takılmasından sonra kendiliğinden açılan U3 vb. programlar var. Bu tarz programlar belleğin tanınması ve kullanımı aşamasında problem yaratabiliyor. Bunu çözmek için Başlat, Çalıştır, Format F:/U şeklinde format atarsanız (F bilgisayarın usb belleğe verdiği disk harfidir. Siz kendi bilgisayarınızda belleğe verilen disk adına göre format atmalısınız) usb belleğinizde otomatik çalışan programlar kapanacaktır (Normal bir işletim sistemi ile tekrar format attığınızda <=sağ tıkla biçimlendir gibi=> otomatik açılan programların çalışması mümkündür).

    3. Kullandığınız usb belleklerin içerisine müzik dosyası haricinde birşeyler koymazsanız (aksi takdirde müzik sisteminiz dosyaları tanımaya çalışırken problem çıkabilir) daha yüksek randıman alabilirsiniz. Bunun için en doğrusu Cee'd e özel bir bellek alıp onu sadece müzik için kullanmanız.

    4. Tam olarak bende nedenini bilmiyorum ama usb belleklerdeki kapasite arttıkça performanslarında ciddi düşüş oluyor. Bu yüzden 4 GB dan daha yüksek kapasiteli bir usb bellek kullanmamanızın faydalı olacağını düşünüyorum.

    5. Normalde usb belleğinizi aracınızın usb girişine takdığınız anda [tabi müzik sisteminiz açıksa :)) ] ona geçiş yaparak usb bellekteki parçaları çalması gerekir. Ancak belleğinizi takdığınız anda çalışmıyorsa AUX tuşuna bastığınız zaman parçaları çalması gerekir.

    6. Cee'd de bulunan müzik sistemleri, usb bellek içerisindeki dosyaları ayrı ayrı tanımlayabiliyor, bellek içerisine dosyalarınızı klasörler oluşturup koymanız halinde, müzik sisteminizde daha az sonra karşılaşırsınız. Müzik sisteminin orta kısmında bulunan yön tuşlarıyla aşağı yukarı hareket ederek klasörleri, sağa sola hareket ederek müzik parçalarını değiştirebilirsiniz.

    Media error hatasını, usb bellek içindeki dosyalar bozuksa, uygun dosya sisteminde formatlanmamışsa, bellek içerisinde çok fazla sayıda klasör varsa verebilir.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sanırım yetecektir. Müzik sisteminizi daha detaylı kullanabilmek için aracınızın tanıtım kitapçığını okuyabilirsiniz.
     
  6. mfs

    mfs Sürücü

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    227
    Likes Received:
    8
    Location:
    Trabzon
    vala olayın boyutla alakalı olacağını hiç sanmıyorum. ben 8gb lık toshiba belleği kullanıyorum . hiç bir sorun yok. üstelik içeriğinde filmler word dosyaları gibi şeylerde var. cihaz o dosyalarla hiç ilgilenmiyor direk mp3 leri okuyor zaten. bence mesele flaş belleğin içinde bozuk dosya olmasından kaynaklanıyordur. diskini biçimlendirip yeniden müzikleri yükleyin düzelecektir.
     
  7. ahmetusta61

    ahmetusta61 Yeni Üye

    Joined:
    Jan 17, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    istanbul

    merhaba
    sizin cihazın usb takılan bölümdeki kutu arızalı yetkılı servise getirin o kutuyu değişsinler garantiden
    iyi günler
     

Share This Page