Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomobil kanunu geliyor !!!

'Sohbet' forumunda ReNe tarafından 15 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

  1. ReNe

    ReNe Super Moderator Super Moderator

    Katılım:
    12 Mayıs 2011
    Mesaj:
    8.460
    Alınan Beğeniler:
    2.112
    Şehir:
    İSTANBUL
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Koç: Yerli oto intihar olur
    Yerli otomobilin "ticari bir intihar" olacağını söyleyen Mustafa Koç'a hükümetten ilk tepki Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'den geldi.


    Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yerli otomobilin "ticari bir intihar" olacağını söyledi, iptal edilen köprü ve otoyol ihalesi için de "O defter bizim için kapandı" dedi.

    Bir grup işadamı ile İstanbul'da basına kapalı bir toplantıda bir araya gelen Mustafa Koç, bu özel buluşmada önemli açıklamalar yaptı. T24'ün aldığı bilgilere göre, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Bir babayiğit arıyorum" diyerek başlattığı yerli otomobil tartışmasına Koç Holding adına noktayı koyan Mustafa Koç,"Yerli otomobil, ticari açıdan intihar olur" dedi.

    'Köprü ve otoyol ihalesi defteri bizim için kapandı'

    Mustafa Koç'un özel toplantıda değindiği bir diğer önemli konu da iptal edilen köprü ve otoyol ihalesi oldu. Koç Holding, Başbakan Erdoğan'ın fiyatı az bularak iptal edileceğini açikladığı ihaleye, UEM ve Ülker ortaklığı ile girerek 5.7 milyar dolar ile en yüksek teklifi vermişti. Özel toplantıda işadamlarına seslenen Mustafa Koç, iptal kararının yabancı yatırımcılarda da iyi bir izlenim bırakmadığını belirterek, "Köprü-otoyol ihalesi defteri bizim için kapandı" diye konuştu.

    Ali Koç'un Fenerbahçe başkanlığına destek Mustafa Koç, kardeşi Ali Koç’un daha önce sözcülüğünü de yaptığı Fenerbahçe Spor Kulübü'ne başkan olmak istediğini de toplantıda dile getirdi. Geçmişte bu isteğe karşı çıktıklarını belirten Mustafa Koç, ancak, gelecekte, Ali Koç aday olursa destekleyebileceklerini dile getirdi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 2008'de çoğunluk hissesi BC Partners'a satılan Migros'u geri almak gibi bir planlarının olmadığını da sözlerine ekledi.

    ERGÜN: SEN OYNAMAZSAN BİR BAŞKASI OYNAR

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Koç'un yerli otomobil üretimi konusundaki sözlerinin sorulması üzerine de sektörde çok farklı yaklaşımların olabileceğini ancak istedikleri şeyin, markalaşma konusunda adım atılması olduğunu söyledi.

    Yoksa Türkiye'de otomobilin üretildiğine işaret eden Ergün, şöyle konuştu: "Türkiye'de üretilen otomobilleri yerli ürün sayıyoruz ama yerli marka değil. Markalaşma konusunda adım atmak çok kolay olmayabilir. Bazı alanlara girmek için daha erken attığımız adımları bırakmasaydık mesela, şimdi markalaşma konusunda çok daha iyi bir yerde olurduk. Bugün markalaşma konusunda otomotiv sektörünün, bu işin peşini bırakması gerekmiyor. Önümüzdeki süreçte bir sürü yeni alan var. Yani siz fosil yakıtlı motorlarda markalaşmada geç kalmış olabilirsiniz ama bu, elektrikli araçlarda markalaşmada geç kaldığınız anlamına gelmiyor. Çalışmalarınızı sektör olarak buraya odaklasanız, herkes daha yolun başında, bu konuda çok hızlı mesafe alabilirsiniz.

    Biz şunu yapıyoruz. Sektörde eğer ana oyunculardan biri olarak dünyada olmak istiyorsak, bunu markalaşma olmadan yapamayız. En azından bir alanda markalaşma adımı atmak gerekiyor. Yoksa başkasının markasını, patentini, tasarımını burada üretmeye devam ederiz. En çok otomobil üreten merkezlerden biri olabiliriz, yan sanayimizde gelişir ama parayı başkası kazanır, işin itibarlı tarafını başkası paylaşır.

    Onun için biz sektöre, 'siz yapın biz önünüzü açalım kardeşim' diyoruz. Yani sektör, 'Ben adım atmak istiyorum, yerimi açın' dediği zaman biz yerini açıyoruz ama 'yerim dar' diyorsun, yerini açıyoruz, sonra da 'yenim dar' diyorsun. Bu da şunu gösteriyor. 'Yerim mi dar, yenim mi dar' tartışmasını bir kenara bırak. Senin oynamaya niyetin var mı yok mu? Onu söyle. De ki 'Benim oynamaya niyetim yok.' Hiç 'Yerim dar, yenim dar' deme. Oynamaya niyetin yoksa 'Ben oynamayacağım' dersin olur biter. Başkası oynar. Sen oynamazsan başkası oynar."

    ’KOÇ GRUBU’NA YAKIŞMAYACAK İFADE’

    EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlan ise, Koç’un ’Yerli marka otomobil ticari intihardır’ açıklamasına, "Böyle bir şey dediyse maksadını aşmıştır. Yakıştıramadım. Asla kabul edilemez. Kınarım" diyerek tepki gösterdi.

    Çağlayan, "Bu ifadeyi hangi şartlarda kullandığını bilmiyorum. Ancak eğer bizim anladığımız anlamda söylediyse son derece yanlış bir ifade. Son derece yanlış bir tespit. Bu, Koç Gurubu’na yakışmayacak bir ifadedir. Bir kere eğer bu şekilde söylediyse ifadesini kınarım. Ben de onlar kadar sanayiciliği bilen biriyim. Her ne kadar Koç Holding kadar büyük olmasam da Ben de mühendisim. Sanayiciyim. Bu noktada firmanın yurt dışı bağlantıları olabilir. Yurtdışındaki başka firmalarla göbek bağı olabilir. Ama biz zaten bu göbek bağını koparmak için Türkiye’de bir yerli otomobil yapılmasını istiyoruz. Türkiye bugün bunu yapacak imkana, altyapıya, insan gücüne, teknolojiye, her türlü birikime sahiptir. Koç Grubu da bugünkü büyüme performansını Türkiye’ye borçludur. Türkiye’nin yatırım kalitesi ve ekonomik kalitesinin her geçen gün artmasının etkisinden herkes yararlanıyor."

    ’MUSTAFA KOÇ’LA GÖRÜŞECEĞİM’

    Konuyla ilgili Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile görüşeceğini söyleyen Bakan Çağlayan, "Koç, Türkiye’nin yerli bir markasıdır. Türkiye için önemli çalışmalar yaptığını düşünüyorum. Eğer böyle bir laf söylediyse maksadını aşmıştır. Demişse bunu kendisine yakıştırmam. Böyle bir ifadeyi de asla kabul etmem. Türk sanayisi bunu yapacak babayiğitler de bu ifadeyi dikkate almaz. Kimse kusura bakmasın" dedi.



    Koçlar otoyolu ucuza kapatıyorlardı az daha şimdi de böyle bir açıklama yaptığı söyleniyor hadi bakalım ;)
     
  2. YILKI

    YILKI Sürücü

    Katılım:
    20 Ekim 2012
    Mesaj:
    110
    Alınan Beğeniler:
    1
    Şehir:
    istanbul
    1. olacaksa bir kanun, bu yazılan şekilde değildir.eksik ve de yanlış yönlendirme yapıyorlar.içeriği hakkında bilgi sahibi olmadan.bu kadar basit değil.
    2. koç un dedesi de, bu koç gibi zamanında devrim için cık olmaz biz yapamayız demiş,yapılıpta malum durum olunca hükümeti karalama kampanyası için eline geçen fırsatı değerlendirmiş hemen ertesinde fordla anlaşıp türkiyeye fordu getirip montaja başlamış ve tabiki anadol kandırmacası. koçların türkiyeye değil cebine yatırım yapamaya niyeti var.albea nın adını gene türkçe isimle TM deyip yutturacaktı hükümetin vereceği mali desteği almak için.eh tabiki yutmadılar.
     
  3. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.832
    Alınan Beğeniler:
    9.422
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    İşlerine gelse bu şekilde konuşmazlardı bence.Ya da ortaklarının işine gelse.
     

Bu Sayfayı Paylaş