Arkadaşlar benzin fiyatının 5 tl yi zorlaması nedeni ile benzin fiyatını aşağı çekmek adına şöyle bir öneri getirilmiş. benzin ve dizel vergileri eşitlensin. benzin rafineri çıkış fiyatı 1.57 tl dizel 1.59 tl bu günkü posta gazetesinde yazılan habere göre konu enerji bakanlığına iletilmiş ,konu incelemeye alınmış benzin vergisisi dizel vergisine inerse 60 krş civarında indirim olacak ve benzin dizelden daha ucuz olacak. ülkemizde dizel araçlara talep çoğalmışken sizce bu durumda ne olur?
Mevcut aracı değiştirme konusunda 2 kere düşünülür, verilen farkı geç çıkaracağı için. Benzinli modellerde 2. elde alım satım biraz canlanır, bu fiyatlara da yansır, sonunda kulanıcı ya araca çok vermiş olur ya da yakıtına, aslında cepten çıkan para olarak değişen birşey olmaz. En çok ta lpgcilerin işine gelir, benzinli alır lpg takarım der çoğu kullanıcı. Bir de öyle bir saçmalık yaparlarsa benim gibi sposunu sırf benzin pahalı diye satanlar pek iyi dileklerde bulunmaz bunu yapanlar için. Yakıt fiyatlarını yıllardır uzaylılar düzenlemiyodu, bu hale getiren de sizdiniz, madem öyle yapacaktınız milleti neden dizele yönelttiniz sevgili yöneticilerimiz ve devamını.. diyen çok olur:madd: Tabi bir de şu var: çok km yapan için yine dizel önde olur, litre başına verimi yüksek olduğundan, bu 60 krşluk indirim kullanıcının dişine pek dokunmaz, adı 'benzin daha ucuz' olur..
Her halükarda hükmet bizi öper.Ha benzinle ha dizelle fark etmez.Bir yolunu bulur ikisine bir den zam yapar.Rafine çıkış fiyatı 1.59 yağlı kazıklarla birlikte 4.38 oluveriyor birden.Vergiyi en iyi almanın yolu akaryakıt ve arabalardır.Buradan kaçış yok.
Öyle birşey olmaz, korkmayın. Tarlalar dizel traktörlerle sürüldüğü sürece, dizel benzinden pahalı olamaz
çiftçiye zaten yazık oldu kırsal mazot avrupaya uyum sürecinde sülfür oranı fazla diye kalktı. o zamanlar çiftçi 1.5 lt süt ile 1 lt mazot alıyordu . şimdi 4 lt süt ile 1 lt mazot alabiliyor. bu arada önerilen fikir dizel yeni vergi artışı değil benzindeki verginin düşürülüp dizel seviyesine indirilmesi buyrun iligili haber. TÜPRAŞ'tan ucuz benzin formülü MEHMET NAYIR17.10.20125 TL'ye dayanan benzini 60 kuruş ucuzlatacak formül TÜPRAŞ'tan geldi. TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut, Türkiye'de benzin ve motorinin Maliye'nin aynı vergi gelirini toplayacak şekilde eşitlendiği zaman benzinin 60 kuruş ucuzlayacağını, motorinde ise sadece 9 kuruş artış olacağını söyledi. Maliye'nin de aynı vergi gelirini toplamaya devam edeceğinin altını çizen Erkut, bu teklifi bakanlığa yaptıklarını anlattı. Erkut'un verdiği bilgilere göre benzin ve motorin ÖTV'si eşitlenirse, yani bugün 1.595 lira olan motorin ÖTV'si 1.670 liraya çıkarılırsa, pompa fiyatlarında benzin 60 kuruş ucuzluyor. Benzinin ortalama 4.89 lira olan pompa fiyatı 4.29 liraya iniyor.
Bugun veya yarın hiç önemli değil , dieselin benzinden daha pahalı olacağı bir gerçektir. Avrupa Birliği ülkelerinde diesel benzinden daha pahalıdır. Sebebi , benzinli otomobile teşviktir. Çünkü kurşunsuz benzin , diesele göre çevreye daha az zarar verir. AB uyum sürecinde , açılan çevre fasılının maddelerinde 'Çevre Koruması' için benzinli araç teşviği var. Bu fasılların tamamlanma çalışmaları veya hayata geçmesi kolay olmaz ama. Yakın zamanda önümüzdeki '8 yıl' içinde(bugun de olabilir 8 yıl sonra da ) dieselin benzinden daha pahalı olacağı bir gerçektir.
Arkadaşlar bütçe açığı vb bahanelerle, devlet nereden ne toplasam derdinde, benzinde 60 krşluk indirim yapmazlar, milyonlarca araçtan sorgusuz sualsiz tepkisiz gelen bir paradan neden vazgeçsinler! Olmaz ya olaki eğer yaparlarsa bu kayıplarını başka bir kalemden telafi ederler, ben bu indirimin olacağına hiç olasılık vermiyorum, olsa olsa dizeli de o fiyata çıkarırlar, yani kaşıkla verirlerse kepçeyle geri alırlar..
Bu ülkede herkes koyun gibi sessiz ve tepkisiz olunca bütce açığını kapatmanın en iyi yolu petrola zam yapmaktır.Şimdi ülkemizde yüz bini aşkın suriyeli var.Bunlar ekmek elden su gölden beleş yiyip içip yaşıyorlar.Bunlara para yetiştirmek için her şeye sürekli zam yapmaya başladılar.Şimdi kış geliyor,bir de kış için onlara başka yerler yapacaklar.Bunun için de para lazım,yine yeni zamlar kapıda bekliyor.Bugün yarın yine zamlar başlıyacak.
mehmet bey haklısınız. zamlar birazda bizlerden kaynaklanıyor. gelen ciddi fiyat artışlarına rağmen trafikteki yoğunluk dahada arttı. bu şu anlamada gelebilir . bu zamlar araç kullanıcılarını çok da etkilememiş. zamların devamı gelir. bu gidişle halbuki insan lar bu zamlar karşısında daha çok toplu ulaşıma yönelse. zamlar bu boyutlarda olmazdı bence