Merhaba 2012 model rio fancy aracımı haziranda aldım.geri vitese attığımda özellikle hafif bir rapma geri geleceksem direksiyonun ordan vınlama sesi geliyor.servise 3 defa gittim bulamadılar. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar varmı,fikrinizi almak isterim İyi Günler.
Probleminiz direksiyondan ziyade vites kutusuyla alakalı bir durum olabilir. Servise tekrar gittiğinizde hatırlatın. Ayrıca şak diye problemi bulup çözen Kia servisi görmedim malesef, özellikle Rio'lar için.
En son gittiğimde debriyaj üst sistemini değiştirdik dediler.değişim formunu istediğimde daha onaylanmadı biz sizi ararız dediler.
Bilmiyorum arabalardan çok anlamam ama bundan önce opel corsa kullanıyordum,8 sene sonra debriyaj balatası ve gergi kütüğü değişmesi haricinde araba hiç masraf ettirmemişti.bildiğinden şaşmayacaksın galiba ah opelim ah. Ayrıca geri vitese atarken genelde debriyajı tazelemek zorunda kalıyorum.servis bu normal tüm arabalarda olur dedi.ya 8 sene hiç opelde tazelemedimki.yeni duydum dedim.ses çıkmadı adamlardan.