2010 Model Yeni kasa kia cerato aracımda servis montajlı LPG mevcut aracımda sürekli arıza ışığı yanıyor arıza olarakta kalitesiz karısım cıkıyor bilgisayarda siliyolar fakat bir süre sonra yine cıkıyor bu durumla karşılaşan yada kesin çözüm söleyebilecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum
2010 Yılında concept cerato.m vardı fabrıka cıkıslı lpglıydı stefanellı marka bir allahın günü yakmadıgını gormedım sıkıştırsanız yanıyo toz toprak yola gırınce yanıyor her servıse gıttıgımde tamam halledıldı deyıp 2 hafta sonra tekrar gıtmemle aynı seylerı yapıyolardı sırf bundan nefret ettıgım ıcın güzelim aracımı sattım
benimde ilk baslarda öyleydi. celik motor lpg den rüştü bey ayar yaparak çözdü. lpg karışımını çok az zengin yapmak gerekiyor. rüştü beyle görüşün. aracım 1.4 kia ceed stefanelli kit.
2 ay evvel 2003 kia rio luxury aldım..2 hafta öncede mavi otogaz da atiker marka lpg takdırdım..usta LPG montajından önce araç arıza ışığının %30 oranında yanma olasılığı var demişti. Daha sonra herhangi bir şey olmadı ..ancak... 300 km sonra arıza ışığı yanmaya başladı ve şu anda yanıyor..usta bunun olabileceğini söylemiş ve öyle bir durumda getir arızasını sileriz demişti..ama 100-150 km sonra tekrar yanar demişti...Henüz sildirmedim arızayı..ama bu durum araç kullanırken gerçkten rahatsız edici..araçta gerçekten ciddi bir arıza olsa anlayamacağız.
Merhaba, doğru montaj ve kalibrasyonda hiç bir araçta arıza lambası yanmaz. Ustanız baştan ustalığını konuşturmuş.
Merhaba Seyhat, 2004 Rio'mda yerli Aldesa marka LPG sistemi mevcut. Uzun bir süre önce arıza ışığı yanıyor ve karışımla ilgili hata veriyordu. 20 TL'ye aldığım teşhis cihazıyla siliyordum yeniden yanıyordu. Meğer hortumlardan birinde çatlak oluşmuş. Değişti. Bir daha da LPG arızasıyla ilgili bir hata uyarısı almadım. Tesisat kontrol edilebilir. LPG'li araçlarda bu ışık illaki yanar diye bir kural yok yani.
Zengin veya fakir karışım uyarısı veriyor. Benim de 2011 ceratom var. İlk takıldığında benim de 1 gün sonra yanmıştı. Montajın yapıldığı yere gittim. Bilgisayara bağlayıp tekrar ayar yaptılar. (28 Şubat 2011). O günden beri 1 defa yanmadı. Montaj yapan yer, ayarlama yapmayı bilmiyor. Bulunduğunuz yerdeki, işinin ehli montajcıyı öğrenip, ona ayarlatın.
Benim araçda 2011 model bir kaç sefer serviste yaptırdım ama bir süre sonra uzun yolda tekrar yanıyor. bunun için endişe etmememi söylediler bende böyle kullanmya alıştım.