Merhaba arkadaşlar . Uzun zamandır Kia Rio kullanmaktayım Son 1 haftadır araçta düz yolda giderken gaz yemiyor veya yokuş çıkarken gaz almıyor . Hız sabitleyici ile yol giderken birden sabitleyici devre dışı kalıyor tekrar aktif ettiğimde devreye girmiyor . Araçta herhangi bir uyarı yok . Cihaza baglattigimda şöyle bir hata alıyorum . P0820 vites kolu X Y Konumu Sensörü Devresi Aralıklı diye hata veriyor . Bu sensör aracın neresinde bulunuyor Usta debriyaj müşürün den dir diyor yada egr den de olabilir diyor temizlemek gerekir diyor çok oynatmak istemiyorum işi bilen birine nokta atışı yaptırmak istiyorum.
merhaba, kodu yanlış okuyor olabilir misiniz? hangi programdan aldınız bu kodu? P0820 ise şanzımanın üzerinde ama 2013 rio'da yok diye biliyorum. kontrol edersiniz. [ p0830 ise debriyaj sensörünüz arızalıdır. bu durumda da hız sabitleyici çalışmaz.
Merhaba . Tekrar baktım belki yanlış görmüşümdür diye yok doğru ilgili resim ekte . Programın adı auto com gözüküyor . Birde debriyaj müşürünü de sorduğumda iki tane var hangisi olabilir . Kablolu kablosuz diye geçiyormuş .
Teşekkür ederim buldum . Akünün tam altında kalıyor hava filtresinin altında . Parçayı piyasada ki parçacılara sordum hiç birinde yok nasıl bulabilirim bir kaç yetkili servisde de yok bun tamiri mümkündür acaba .
basit bir switch aslında, multimetre ile kendisi ve tesisatını kontrol edebilirsiniz. geri vites müşiri ile aynı görünüyor, parça kodu 93860-39012. kontrol amaçlı fişini çekip geri vites lambası çalışıyor mu test edebilirsiniz.
Kontak açıkken dediğiniz soketi çıkardım geri vites ışığı yanıyor sonra taktım yeniden . Hazır elim değmişken Debriyaj müşürünü de çıkarıp taktım biraz yol yaptım hız sabitleyici çalışti ama devamında gaz kesinlince yine devre dışı kalıyor . Ama 1 ci vitesten 2 ye geçtiğinde devir yukseliyorken gazi bir kesiyor bir veriyor yokuş yukarı çıkarken hemen bayılıyor sanki yakıtta pislik varmış gibi aracı aldığım günden itibaren hep opetten aldım yakıtı bugüne kadar .
o zaman doğru switch, bunu söküp temas durumunu kontrol edebilirsiniz. eğer bastığınız halde bacakları köprülenmiyorsa yenisi iel değişmeniz gerekiyor.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim . Degistirdigim parçalar . 1 Debriyaj üst müşürü 2 Debriyaj alt müşürü 3 P0820 Konum Sensörü Toplam maliyet : 1.800 TL montage photo wonder woman Bunların hepsini değiştirdim ve çıktım otobana yine gaz tetikleme sorunu devam ediyor bunu nasıl anlatayım bilemiyorum ama gaza basıp 2.5 devire gelmeden tekleme gibi bir şey yapıyor 2 ci vitese takıp yine gaz verdiğimde ara ara tekleme yapıyor . Akşam tekrar cihaza baglayip bir uyarı verip vermediğine bakacagim . Not : 2 hafta önce uzun yola çıkmadan yakıt doldururken 2 adet 100 mm enjeksiyon temizleme katkısı koydu opette arkadaş ama onun üzerine yaklaşık 2.000 km yol yaptım hiç bir sıkıntı yoktu taki İstanbul'a geldiğim de başladı sorun . Her ihtimali düşünüyorum artık Yoksa iyi bir ustaya gitmem lazım tavsiyelere açığım artık konu beni aşıyor ben elimden geleni yaptım .
diğer sensörleri ve boş vites sensörünü test etmeden neden değiştirdiniz anlamadım. arıza devam ediyorsa tesisata bakmalısınız eğer tesisat sağlamsa mekanik olarak şanzıman sensöre basmıyor olabilir.
Bunların testini yapabilecek bir ustaya denk gelemedim henüz hepsi pratik değiştir olur mantığıyla hareket ediyorlar. 3 ustaya gittim birisi debriyaj müşürü dedi diğeri şanzıman sensörü dedi diğeri baskı balata dedi sinirlendim iyice dedim ki tesisatı kontrol edin hiç biri yanaşmadı oto elektrikcisine git dediler bende gittim tüm sensörleri alıp kendim değiştirdim ama nafile bugün dik rampayı 1 ci vites de çıkmadı iki kere geri kaydırip yüksek devirle anca çıkabildim bayıldı araç resmen . Şimdi düzgün bir usta bulmam lazım hem tesisatı kontrol edecek hemde araçtan anlayan birisi olmalı daha fazla kurcalatmadan avrupa yakasında olursa bir öneriniz süper olur . İlgi ve alakaniza çok teşekkür ederim . Benim yapabileceğim başka bir şey varmı acaba
Evet bugün arızanın sorunu bulduk sağolsun Serdar beyin bu konuda destekleri sayesin de halletmiş olduk teşekkürler. Problem kopuk bir kablo. Neyse arada sensörleri de yenilemiş olduk Bu arada desteklerinden dolayı Resul zeren usta yada teşekkürlerimi iletiyorum.