10 Kasım LPG KABLO

2020 Kia Ceed 1.0 T-GDI Cool Tekno

'Cee'd' forumunda huseyin8 tarafından 8 Aralık 2020 tarihinde açılan konu

  1. huseyin8

    huseyin8 Yeni Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2016
    Mesaj:
    3
    Alınan Beğeniler:
    1
    Şehir:
    Ankara
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hüseyin YILDIRIM
    Araç Modeli:
    2020 Kia Ceed 1.0 T-GDI Cool Tekno
    Herkese selamlar,
    4 yıllık Rio 1.4 Crdi (2015 Concept) keyfinden sonra 1.0 t-gdi Ceed'e geçtim. :)
    Henüz 500 km oldu ama segment farkını hemen hissettirdi. ;)
    Genel olarak özetlemek gerekirse;
    -Aracın çekişinin dizel Rio'dan aşağı kalır bir yanı yok, Adapazarı - Ankara arasında otobanda yokuş çıkışlarında hiç üzmedi, atmosferik motorluları yine sağında bırakarak devam etti yoluna.:D
    -Yakıt ekonomisini değerlendirmek için daha erken olsa da 6. vites 3k devirde 130 km/s civarı bir hızı oldu ve yakıt tüketim göstergesi biraz can sıktı: 7-8 litre arasında gösterdi.o_O Benim çıkarımım uzun yolda 110 km/s hızda ekonomik bir sürüş sağlayacaktır.
    -Şehiriçinde start-stop sistemi çok doğru kararlarla işlevini yapıyor gibi, genelde şehiriçi ve/veya trafikte kullanacaklar için yakıt tüketimi de 6-7 lt'yi geçmez diye düşünüyorum.
    -Süspansiyonu ve yol kusurlarını sönümlemesi Rio'ya göre fazlasıyla iyi. Aynı zamanda sessiz.
    -Araç genel olarak sessiz çalışıyor ve yol sesini çok içeri almıyor fakat 130 km/s'i geçince özellikle arkada oturanlar yol sesini almaya başladıklarını iddia etti:confused:

    Türkiye'de şu anda sadece cool tekno paketi var aracın, yurtdışında ise bu motorda daha fazla özellikli olanları 2019'dan beri var ki 2019 modeller 2018'de satılmaya başlıyor orada. Paketin adını bilmesem de özellikle multimedia sistemine bağlı ve geri görüş kamerası ile entegre çalışan park sensörü vardı, onu isterdim. Bir de şerit takip sistemi vardı izlediğim videolarda, o da olsa şık olurmuş.

    Şu anda pandemi koşulları ve önlemler kapsamında çok fazla sürüş deneyimi yapamıyor olsam da sorularınız olursa yardımcı olmak isterim.

    Şu ana kadar ki yorumum genel olarak 200k TL için piyasadaki en iyi seçenek bence. Genel olarak bir arabadan isteyebileceğiniz her türlü(aktif ve pasif) güvenlik sistemini ve sürüş için yeterli performansı sunuyor olması bence çok iyi bir seçenek olduğunu ortaya koyuyor.
     
    umutd07 bunu beğendi.
  2. mtb_rider

    mtb_rider Sürücü

    Katılım:
    4 Ocak 2017
    Mesaj:
    59
    Alınan Beğeniler:
    19
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa Özer
    Araç Modeli:
    Cee'd Concept Plus 136
    Bu aralar bayilerin önünde bol miktarda araç görüyorum. Özellikle yurt dışından araç getirenlerde. Pandemi sürecinde insanlara yapılan ayıplar, misli misli çıkar umarım.

    Canımız, ciğerimiz, kıymetlimiz Cee'd e gelecek olursak. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yakın zamanda araç değiştirmeyi düşünmesemde sevdiğim araçları her an takipteyim.

    Araç seçiminde benim için ilk kriter motor. Eh, işte, işinizi görür, üzmez, tabirleri ile tanımlanan motorlara hiç bir zaman yanaşmadım. Olayım kesinlikle hızlı araç kullanmak değil. Ancak pedalın altında o güç her an bekliyor olacak. Ben bu arabaya 100hp/170N - 100HP/140N değerlerini yakıştıramıyorum. Ceed genel itibari ile güçlü motoru ve sunduğu donanımla kullanıcısına keyif veren bir araç olarak bilinir piyasada. Bu algı giderek yıkılıyor. Yarattığı farkı kaybediyor. Forumda bir kullanıcı kıymeti bilinmiyor demişti. Bu aracın kıymetini, aracı ülke sınırlarına getirenler bilmiyor kanısındayım.

    Siz kendi standartlarınıza göre arabanın çok iyi bir tercih olduğunu ifade etmişsiniz. Sonuna kadar katılıyorum. Ancak bunun yanında motordan çok beklentisi olmayan insan için donanım sunulmalı.
    Benzinli araç tercih edecek bir kullanıcı için daha iyi motor seçenekleri olmalı. Rakibi Leon 150HP/250N-130HP/200N değerlerini sunarken Ceed in bu kadar dar kalması seçim açısından insanı ceed'den uzaklaştırıyor. Çok seviyor olmama rağmen, bütçemi zorlar daha iyi motor seçenekleri olan araçlara bakarım.

    Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Güle güle, keyifle kullanın.

    Aracınızın iç ve dış'dan bir kaç görselinide eklerseniz memnuniyet duyarız.
     
  3. Hasan70

    Hasan70 Yeni Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2012
    Mesaj:
    2
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Adana
    Merhaba,

    Bende Ankara'da yaşıyorum ve bu aracı almayı düşünüyorum. Genel kullanım ve özellikle motor hakkında yorumlarınızı alabilirsem memnun olurum. Şehir içi yakıtı benim için önemli bir kıstas. 1.6 Tdi'dan 1-2lt fazla yakmasını kaldırabilirim ama fazlası beni üzer. Umarım mesajı görür ve güncel yorumlarınızı eklersiniz.
     
  4. huseyin8

    huseyin8 Yeni Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2016
    Mesaj:
    3
    Alınan Beğeniler:
    1
    Şehir:
    Ankara
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hüseyin YILDIRIM
    Araç Modeli:
    2020 Kia Ceed 1.0 T-GDI Cool Tekno
    Hocam şehiriçi olarak düşünürseniz Eryaman-Kızılay arası işe gidiş saatlerinde 5.4 lt ortalama yakıyor dikkatli kullanımda. Ben gayet memnunum.

    Sent from my HD1910 using Tapatalk
     
  5. cemalk

    cemalk Acemi Sürücü

    Katılım:
    3 Ekim 2015
    Mesaj:
    28
    Alınan Beğeniler:
    8
    Şehir:
    ordu
    Gerçek Ad-Soyad:
    cemal kocagöz
    Araç Modeli:
    ceed
    Harika değer. Daha ne olsun.
     
  6. Hasan70

    Hasan70 Yeni Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2012
    Mesaj:
    2
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Adana
    Merhaba,

    Aynı araçtan ben de aldım. :) Yakıt fena uzun yolda 7lt ile bitirdim 250km'yi. 120 civarı gittim genelde.

    Aracın performansından çok memnun kaldım ben, gaza basıyorsunuz ve arkadakilerle arayı açıyor araba. Beklentimin üstünde. Umarım uzun seneler geçiririz beraber bu arabayla. Ben memnun kaldım genel olarak şu anlık.
     

Bu Sayfayı Paylaş