Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Rio Fazla yakma ve DPF

'Rio Forum - Club' forumunda Abdullah Birisi tarafından 24 Temmuz 2017 tarihinde açılan konu

  1. Terapist

    Terapist Ralli Pilotu

    Katılım:
    22 Ağustos 2013
    Mesaj:
    1.067
    Alınan Beğeniler:
    253
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuz Kağan Dinç
    Araç Modeli:
    2013 Kia Rio Sporty 1.4 CRDI
    Valla bende aynı dertten muzdariptim . Partikül filtresinin tıkanmış olması yüzünden arabamın yağ seviyesi yükseldi (çünkü araba da partikül tıkalı olunca enjektör düzgün çalışmadığı için işeme yapıyormuş ve bu da motor yağına karışıp yağı inceltiyor ve yağ seviyesini yükseltiyor.) , enjektörlerin kafaları yandı . Neyse lafı uzatmayım bunun tek kurtuluş yolu dizel partikül filtresinin içini komple boşalttırıp yazılımdan da iptal ettirmek . İptal olmadan rahat yüzü görmezsiniz malesef . Ortalama 700-800 lira gibi bi ücreti var komple içinin boşaltılıp yazılımdan silinmesi . Ben yaptırdım daha da gram sorun yaşamadım maşallah :) . Benim rio da 100bin km yi yeni devirdi . Değişim de düşünmedim çünkü dpf değişimi cidden çok maliyetli 4-5binlerden sözediliyor .
     
  2. kadirercan

    kadirercan Yeni Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2017
    Mesaj:
    7
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Ankara
    Gerçek Ad-Soyad:
    Kadir
    Araç Modeli:
    Kia Rio HB 1.4 CRDİ Fancy
    Usta temizletme yapalım dedi denendiniz mi? İptal edince muayeneden geçmezse falan uğraştırmasın sonra.bir de dediğiniz gibi arabada şuan nerdeyse 2 katı yağ var. Zarar vermeden halletmem lazım çok geç davrandım. O enjektör kafasının yanması maliyetli birşey mi ? Son sorum yandığını nasıl anladınız araç hareket etmiyor mu öyle olunca.
     
  3. Terapist

    Terapist Ralli Pilotu

    Katılım:
    22 Ağustos 2013
    Mesaj:
    1.067
    Alınan Beğeniler:
    253
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Oğuz Kağan Dinç
    Araç Modeli:
    2013 Kia Rio Sporty 1.4 CRDI

    Yanmış olduğunu sökülünce anladık . Ama öncesinde araba çok gürültülü ve titreşimli çalışmaya başlamıştı . Sıfır orjinal enjektör takımını 2bin liraya maal ettik . Zaten 2 kere kimyasal ile temizlendi ama yine de yağ yükseltmeye devam etti . 2 kat yağ varsa size tavsiyem o şekilde kullanmayın . Mazot yağa karıştıkça yağı inceltiyor .
     

Bu Sayfayı Paylaş