Arkadaşlar yeni aldığım Sorento aracımda klima biraz az soğutuyordu bende hazır ufak tefek bakım yaparken klimayıda göstermek istedim, servis arkadaşım çiğli ata sanayinde oda biz böcek klima var az ilerde oraya gönderiyoruz dedi, bakım bittikten sonra uğradım. Aracımı çalıştırttı ve 1500 devire çıkartmamı istedi, klima gazı borularına basıncı ölçmek için cihaz hortumları bağladı 30-40 sn sonra tmm abi kapat gaz eksik dedi. Yerli gaza 100 tl, Avrupa gaza (Cihazın içinde kapağını açıp gösterde ama adını unuttum aslında bilindik bi marka) 140 tl dedi, aynı cihazdan 2 tane var birinin içinde yerli gaz tüpü bağlı diğerinde avrupa gaz tüpü. Ben avrupa olandan istedim, makinaya bağladı zaten makina tamamen bilgisayarlı, marka, model, yıl ve motoru seçince aracımda 650gr yağ olması gerektiği yazdı ekranda. Cihaz çalıştı, vakum testi basınç testi hepsini sırayla yapıyor toplam 15 dk dan biraz falza sürüyor, ekranda 306 gr yağ çıktı vakum yaparken, sonra sırayla yağını gazını bastı 650 gr, kısa bir test yapıyor makina işlem tamam. daha ata sanayiden çıkarken klimam buz gibi üfürüyordu. Benim gibi sorentosu veya başka aracı olanlar için örnek vermesi açısından yazıyorum, şimdiki klima cihazları akıllı olmuş. Herkezin bilgisine, kazasız belasız yolculuklar, sağlıcakla kalın.
merhaba, hayırlı olsun. 650gr olan yağ değil, yağ+gaz. çoğu da gaz bu ağırlığın (500-550gr). yerli gaz yok, çin malı yerli dolum var avrupa gazı ile arasında performans farkı olduğunu hiç sanmıyorum.
Merhaba Serdar kardeşim, Evet toplam 650 gr, yağ ve gaz da içinde orda eksik yazmışım, aslında bencede 2 farklı marka klima gazının çok bi farkı olduğunu zannetmiyorum ama işte bi sefer iyi marka olsun da sonradan ucuzuna kaçtı sıkıntı çıktı olmasın diye düşünüyoruz.
Murat bey mesajımda da yazdığım gibi ben ithal olanı bastırdım 140 TL. Tabii bu işlemden önce bi kaçak testi falan yaptırın boşa gitmesin gaz.