Arkadaşlar yeni aracımla aranızada yeni katıldım diyebilirim ufak tefek problemlerde olsa aracın hafif bakımlarıyla sorunları atlattım. Dediğim gibi bu araca yeniyim biliyorum Türkiyede hernekadar 2.5 benzinli model olmasada Almanyada kullanmaktayız aracım aynı zamanda lpg sistemli. Sizlerden ricam araca yeni olduğum için arabayı tanımak adına önerilerinize tecrübelerinize ihtiyacım var teknik anlamdada olabilir arabanın kullanımı özellikleri anlamındada olabilir tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum.
İlgilenirseniz, toprakta karda vs cektigim videolar vardı. Bakabilirsiniz https://www.youtube.com/user/gomodoejderi
Oil trap videonuzu izledim Emrah Bey. Yağ sistemi dolaşırken yabancı madde karışmasını mı engelliyor? Yoksa yağda bir ayrıştırma mı sağlıyor?
Kulbütör kapağında biriken yağ buharı, turbo Emişi ile intercoolera basilip oradan motor için ne yanma odasina gönderiliyor. Ancak intercooler sogutma odasi olduğu için o yağ yoğusup sivilasiyor. Sonra bu sivi yag, tam gaz kelebeginden önce hasır borudan sızıyor ve yerlere damliyor. motor önündeki kocaman pervanenin yaptığı hava akimi ile bazen oraya buraya sicriyor. Bunun oluşmaması için müdahale ettim.
Merhaba bir sorum olacakti almanyadayim aracim 2005 sorento benzinli gosterge panaleim arizali cikma cok var dizel ama benzinliyi bulmak. Mesele acaba dizel olan gostergeyi taksam sorun olurmu.