Herkese merhabalar, bugun güzelim memleketimin kasap ustaları yüzüne başım hayli ağrıdı beyler, bu konuda artık sizin tecrubelerinizi ve yardımınızı diliyorum. Öncelikle aracim 2011 Kia Rio 1.4 ex comfort Aracima bir hafta kadar önce 1,5 lt kırmızı organik antifriz koydurdum. Bu işlemi yapan kişi önce radyatör altındaki tapadan suyu bosaltmak istedi ancak yapamayınca hortumdan bosaltti ve antifriz eklendi. Bugun ise o boşaltma tapasından az miktarda sızdırdığını farkettim ve o ustanin yanına gittim. Boşaltma vidasini bu kisi resmen mahvetti ve osmaniyede parçacılarda bulamadı idareten aynı ölçüde çelik civata yerleştirdi. Bu yontem beni haylice rahatsiz etti, ve bu parçanın arayışı içerisine girdim. Internetten arastirdim ancak bulamadim, bu üründen elinde mevcut olan veya temin etmemde yardımcı olacak arkadaslar lutfen bana yardımcı olun, boyle kisiler yuzunden resmen aracimdan sogudum.
Anladım kardeşim, ne kadar ilginç arızalar sorunlar hep mi beni buluyor ki, daha vites gostergesi arızasını cozmeden bir de bu çıktı sağolasın kardeşim
Ya usta da o konuda ikircikli konusunca aslinda içime sinmedi, sizce radyatörcülere gostermemde fayda var mıdır, bu kişi çünkü normal antifriz akü satan bir yerdi
senden rica etsem elinde cetvel varsa diş dakil çapını ölçebilirmisin. bende buna benzer bir parça var belki uyar
senden rica etsem elinde cetvel varsa diş dakil çapını ölçebilirmisin. bende buna benzer bir parça var belki uyar. ayrıca benimde bu parça kırılmıştı. benim usta da vida taktı ama metal vida zamanla o plastik yuvaya zarar veriyor aşındırıp sızdırma ihtimali var. bende etrafına biraz keçe sardım 3 aydır kullanıyorum sorun olmadı. bu parçaları bulmak çok zor gerçekten.ben urfada bulamadım kimsede zaten radyatör tapası deyince yok deyip geçiyor . ben de bmw marka araca ait bir tapa buldum denedim ama .pk az küçük geldi sebebide senin usta gibi benim ustada metal somun taktı ve plastik dişleri yedi. sen orjinal bulup taksanda iş yapmaz o dişler kaçırır emin ol. birde vereceğim linkteki adresten iletişim al ve ara verdiğim parça kodu ile sorgulama yap ve telefonla sor siteleri arızalı her ürünü stokta yok gösteriiyor belki bulursun. bulursan paylaşırsan sevinirim ayrıca dediğim gibi metal somun plastik dişleri ezmiş olabilir ve alacağın orjinal tıpa gevşek gelebilir www.kiaservisim.com parça kodu: 253182F000 NOT: kia cerato yazabilir parça adında ama aşağıda uyumlu olduğu araçların tam listesi var
Tamam hocam, gün içerisinde bir cetvel ile ölçüp paylaşırım burada, bulabilirsem orjinal tapayi da artik sıvı conta takviyesi ile yasda beyaz teflon ile guclendirmeyi düşünüyorum, inşallah tutar da sırf bu yuzden radyatör değişimine kadar gitmez olay.
Bugün Osmaniye'deki tüm parçacıları gezmeme rağmen bulamadım, en son çare olarak torna ustası bir abinin yanına gittim ve durumu anlattım. Sağolsun aynı ölçülerde Teflon malzemeden tornada aynısını çıkarttı. Kısmet olursa yarın geri radyatöre taktıracağım. Durumu sizlerle paylaşırım. tüm tavsiyeniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Geçmiş olsun.Yolunuz servise düşerse orijinali ile değiştirirsiniz.Parça numarası nightmare0205 üyemizin belirttiği gibi.253182F000
Arkadaşlar bugün yaptırmış olduğumuz tapayı yeni bir lastik conta kullanarak radyatör altına taktık. Şu anlık sorun çözüldü gibi herhangi bir sızdırma görünmedi. İnşallah böyle de devam eder. Tüm tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.