Merhabalar havalar malum çok soğudu. dün aracı çalıştırdım. kaloriferde açıkmış (en düşük seviyede) o kadar soğukki farketmemişim. bi 15-20 saniye rolantiden sonra kalkış yaptım. belli bir süre gittikten sonra 2ye alınca sarsılmaya basladı. ben noluyor ne gidiyor dedim falan o arada check ışığı yanıp sonmeye basladı. sonrasında stop ettim çalıştırdım falan yoğun trafiğede girmiş bulunduk. 2ye aldım check ışığı yanıp söndü yer yer durdu falan derken araçta yavastan ısınmaya baslayınca kalorifere uyandım kapatınca sorunda gitti. birdaha dikkat edeceğim bir konu. merakım bu kadar kısa sürelerde çalıştırmalar (dur kalk vs. ile 300-500 mt kadar gitmişimdir 2.vitesi ve 2000-2500 deviride geçmedim. ) sarsılmalar vs.ler araca nekadar zarar verir. bu soğuk havalarda neler yapmak gerekir.
Merhaba, Kalorifer açıkken aracı çalıştırmanın araçta bu şekilde tepki yaratacağını bilmiyordum açıkçası ama şahsen ben aracı stop ederken kaloriferi mutlaka kapatır biraz bekler öyle stop ederim, özellikle yazın klima açıkken direkt stop etmeyin. Soğuk havalarda da aracı çalıştırdıktan sonra en az 1 dk rölantide çalışmasını tavsiye ederim. Motor tam ısınana kadar da vites değişimlerini 2000 devri görmeden yapıyorum.
valla bende ilk defa şahit oldum. birdahada iyice ısınmadan çalıştırmadım kaloriferi. suan giden benzine falan bakmıyorum 2-3 dakika rolantide çalıştırıyorum arabayı. bide yolum uygun bi 50-100 mtde falan 1.-2. vitesde gidiyorum.
Sadece kalorifer icin degil motor sogukkende hareket etmek dogru degildir.sizlere nacizane tavsiyem aracinizi rolantide calistirin bu arada sizlerde aractan inerek karini buzunu temizleyin gecen bu surede hem arac kendine gelecek surwyi bulacak hemde siz ditekt buz gibi araca binmeyeceksiniz.ozellikle dizel araclarda dahada dikkat etmek gerekir