Merhabalar kiaclubtr.com sakinleri. Lastiklerden sonra uzun zamandır müzik zevkimi mahveden sol ön kapı hoparlörünü değiştirme kararı aldım. Hangi aksesuarcıya gitsem fahiş fiyatlar çekti. aynı malzemeye birisi 200 birisi 150 işçilik dahil dediler. Bende malzemeyi kendim alıp taktırmaya karar verdim. Fiyat performans ürünlerini araştırdım. Tahtakalespot da 57 Tl ye güzel bir ürün buldum. Kafama takılan Şey ise 2008 model ceratoların ön kapı hoparlör ebadı kaç santim ? Ben araştırdım 16 olarak buldum bu ürün 16.5 cm acaba sorun olur mu sizlerin değerli yorumlarına ihtiyacım var. Teşekkürler.
16.5 olur sorun yaratmaz ama kendınız takmayı deneye bılırsınız bende 16.5 sony aldım 99 tlye kendım degıstım delme kesme ısıde cıkmadı bırebır uydular yerıne takmasıda basıt oldu ıstersenız aksam tam modelını verebılırım yada forumda yazmıstım bır konu ıcerısıne bulabılırsem ordan verırım
sony xs-gt1738 260 w marka model tam olarak bu forumda kapının nasıl acıldıgını anlatan konuda var ordan bakıp dosemeyı sokun sonra eskı hoparlorlerı sokun yenılerını takın baska bıseye gerek kalmıyor hoparlorlerdekı ses de cok kalıtelı
Metin bey 16.5 cm siz taktıysanız kesin uygunsa ürünü alayım ben. Tek sıkıntım bir aksesuarcıya gittim az önce eğer mıknatısı büyük gelirse keseriz falan dedi hiç hoşuma gitmedi.hepsi kasap gibi kesip delmekten bahsetti size zahmet şablonu aradım konularda bulamadım sanırım gözümden kaçıyor paylaşır mısınız?
Umut bu benim ceratonun sol ön hoparlörü.Her ölçüde bence yeterli yer var.Hele derinlik açısından çok daha fazla yer var.Çap olarak hoparlörün tüm boyutunu zaten geçemez.Derinlik açısından ise cam aşağı alınsa bile bol bol yer kalıyor.Ben hoparlörü söküp yenisini o şekilde almaya gitmeni tavsiye ederim.
Bu fotoğrafı katlanır ayna ve aydınlatması kablolarını çekerken çekmiştim.Hoparlör sökülünce mıknatıs sıkıntı çıkarmaz.
Ustanın keserim dediği çoğu araçlarda hoparlör ün üstüne plastik kapak var toz ve yağmur suyu gelmesin diye hoparlör değişikliği olduğu zaman bu kapaklar mıknatıs a göre kesiliyor bizim Cerato larda böyle kapak yok
Teşekkürler Hakan bey ilgi ve alakanızdan dolayı bu esnaf beni kandırıp parayı fazla alacaktı sanırım. Hoparlörün patlak olduğunu söyledi ama bence patlak değil Çokk baslı müziklerde sanki bir yere vuruyor gibi acaba yuvasından mı çıktı diye düşündüm. yarın kendim söküp bakmayı deneyeceğim en fala toplayamam sizin hoparlörü görünce kolay kolay patlayacak gibi durmuyor. eğer patlaksa alıp takarım inşallah.
Estağfurullah.Sökümün linki ;http://www.kiaclubtr.com/threads/cerato-dizel-sol-Ön-ve-arka-kapı-İç-döşemesi-nasıl-sökülür.3486/page-3 toplarken de işlemlerin tersini izlersen sıkıntısız işi bitirirsin.Sonucu paylaşırsan sevinirim.
Verdiğim marka hoparloru hepsi burada üzerinden 75 lira civarına alabilirsiniz Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugün pazar olduğu için ortalık sakinken uzun araştırmalar sonucunda tanıdıkların vasıtasıyla çok kalite işçilik yapan bir oto aksesuarcının dükkanına gittim. ilk olarak sizler ile paylaştığım goldmaster hoparlörü mağazadan aldım. Eğer dedim olmaz ise geri iade edeceğim tamam sorun yok dediler. aldım ürünü gittim mekana usta hemen söküme başladı. hiç bir yeri kırmadan tek tek parçaladı. ve de hoparlörü gördük ki patlak. neyse aldık yeni aldığımı aaa bir de baktık olmadı cam en aşağı inik halde iken mıknatıs sığmadı. vay anasını derken usta sorun yok ben halledeceğim dedi ve bizim orijinal parçayı atölyeye götürdü. ufak işlemlerden sonra bir baktık bizim patlak parça onarılmış ilk günkinden daha iyi. Maşallah dedim eline sağlık ustam. Adam direk parça satmaktansa çözüm yoluna gitti. Sağolsun 30 tl ye halletik bence sonuna kadar haketti. şimdi ise maşallah sorun yok baslarda tizlerde mis gibi. bir kaç da fotoğraf paylaşmak isterim.
Çok sağ olun hakan bey inşallah randıman alırız orijinaline en uygun modeli bulana kadar idare etsin yeter. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Umut gule güle kullan benim kapı hoparlör patlak değil fakat çok cizirti yaptı bende eski aracimdan kalma 10 cm hoparlör u taktım eskiye göre güzel oldu en azından cizirti gitti
Sa. arkadaşlar benimde ön sol hoparlörden patlak ses geliyordu bende gittim bimeksden 16cm sony hoparlör aldım ve kendim değiştirdim şimdi o patlak ses gitti sesde eskiye göre iyi fakat şimdide şöyle bir sorunum var sanki motor sesi arabanın içine geliyor araba hızlandıkça seste artıyor böyle bir durumla karşılaşan var mı bana yardımcı olabilecek.