Herkeze merhaba arkadaslar hemn konuya gireyim Aracimi aksam is cikisi siteminizn icinde otoparka birakiyorum yanliz agac altinda kaliyor dun bi yikamaya girdimki ne goreyim resmen yapis yapis recine ve bazi yerlerde boyayi kurutmuss.. Pas cikiyor 2 yasindaki arabadan buna bir cozum ariyorum kismi olarak islak bezle ovalayarak soktum cogunu pasta cilami yaptirmal boya koruma oldugunda bi ise yararmi fikirlerinizi bekliyorum. LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
boya koruma daha güzel bir çözüm olur fakat onlarında ömrü 6 ay gidiyor maalesef açık alan olsa bile ağaç altına koymamız gerekiyor
Geçmiş olsun.Cila ve hatta seramik kaplama bile reçineye bir yere kadar dayanıyor.Çok ilginçtir çam reçinesine en iyi yağmur suyu geliyor.Yani saf su daha kolay çıkmasına yardımcı oluyor.Ama metalin sıcak olmaması lazım. Herhangi bir şey yapmadan bir kaç kez zaman içerisinde yıkadıktan sonra da kendi kendine düşüyor. Ben ıslak mendil ve daha inatçılar için İzopropil alkol ve sonrasında da cila kullanıyorum.
Cok tesekkur ederim ben sanirim biraz gec kaldim kurumus boyaya islemis LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Daha önce kampanyadan reçine sildirtmiştim, hatta silmemiştim eleman bezi sürer sürmez almıştı reçineyi, tam ızgaraya düşmüştü, bunun ilacı var ama hangi marka kaliteli test etmedim, bence 3-4 haftada bir sıvı cila yapılsa engeller diye düşünüyorum, tabi ilaç da kullanmak lazım.
benzinliklerde gaz yagı satılıyor. ondan biraz alıp temizliyebilirsiniz. bir bezle aracı silin hem genel temizlenmis olur. iyi leke cıkarıcıdır.zaten piyasadagi pahalı leke cıkarıcı sonax falan olsn icini kokladıgınızda gazyagı katkılı oldugunu anlarsınız kokusundan.
Boyayı kaldırdıysa geçmiş olsun onun için yapacağın bir şey yok. Bu işi kendin yapmak istiyorsan "KİL" satın alacaksın. Youtube'den uygulama videoları var. Araç kaporta ve camından çıkaramayacağı hiçbir leke yok. 100 Gr. kil ile aracına en az 6-7 defa uygulama yapabilirsin. Fakat alırken mavi renkli çin mallarından alma onlar iyi olmuyor. Daha inatçı lekeleri ise örneğin etek altındaki asfalttan gelen ziftleri motorin ile temizleyebilirsin. Kilde temizler ama biraz yorar. Sonrasında boyanın kalktığı yerlere rotüş ve cila uygulayacaksın. Ama ciladan önce kil kesin şart. Yoksa cila atınca kusurlarıda cilanın altında kalıyor ve sırıtıyor.
Cok tesekkur ederim kalan izleri hafta sonu halledecegim kil ilede denerim mazot dsnmustum kilde alirim LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vw boyasi baya kalindir, sentetik tiner ile zifti temizledim hicbirsey olmadi, yalniz dikkat edeceginiz husus tiner sentetik olacak, normal tiner degil, kucuk bir alanda deneyebilirsiniz, anladığım kadariyla kia boyasi ince yikamada bile soyulabiliyir, recineyi sentetik tiner soker mi bilemiyorum ama kazimamaniz daha iyi olacaktir.
Tabiki vw boyasi kadar dayanikli degildir diye tahmin ediyorum ama ne olursa olsun pasta olsun kil mazot vs ama tinerle denemem sonucta boya cozucu tehlikeli olur ki lekeler tavanda LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vw ile ilgili bir dünya tavanda boya sıkıntısı var. Boya görmemiş her parçada dilediğiniz çalışmayı abartmadan yapabilirsiniz
Bu arada benim kaputa çimento aracından serpinti gelmiş abi. Tek tek temizledim çok ilginç cizikler oluştu siliyorum gidiyor sonra geri geliyor. Pasta ile sildim banamisin demedi. Kaputu boyatacak bana
Makine ile calismaniz gerek, ya da diger bir secenek swirlx (meguiars) hare gidericiyi polisaj makinesi ile yedirirseniz cizikler biraz gider, derinler kalir ama, oncesinde kil yaparsaniz daha iyi olur.
Ben olayı ters nalamışım, boya çizildi sandım kil çizebilir bence, sonuçta çimentoyu uygularken yayacağız, izopropil çözüm olursa biz de bilgilenmiş oluruz aslında.