Beyler herkese merhaba. 2012 Rio Fancy sahibiyim. Lastik değişme zamanımız geldi. Aracı satın aldığımda üzerinde Dunlop Fast Response 205/55 16 lastikler vardı ve şu ana kadar bunları kullandım. Bildiğim kadarı ile fabrika çıkış lastikleri bunlar değil, Kumho 195/55 16 sanırım. Fakat hem biraz daha geniş taban olmasını istediğimden (görsellik ve yol tutuş artısı), hem de 195 55'ler ile 205 55'ler aradaki ciddi fiyat farkından dolayı tekrar 205/55 almayı düşünüyorum. Lakin 195 55'ler %20-%25 daha pahalı. Marka olarak : GoodYear EFG Performance. Sormak istediğim şudur: Rio'larımız için 205 55 lastik ebadı uygun mudur? Yoksa illa ki 195 55'lere dönmek zorunda mıyım ? Ses artışı ne kadar olur? Yakıt tüketim artışı ne kadar olur? Aklınıza gelen başka bir zararı bulunur mu? Teşekkür ederim.
Düşündüğünüz lastik modeli için açılmış bir konu var. Resimlerle birlikte kullanıcıların yorumları ve deneyimlerine bakabilirsiniz. Ben de 1 yıldır kullanıyorum Goodyear EfficientGrip Performance ve çok memnunum. Buradan konuya bakabilirsiniz.
Yeni konu açma gereği duymadım 2005 ceratonun orijinal lastik ebati 185-65-15 çıkıyor üzerinde de 195-60-15 var arasındaki farkı anlatabilir misiniz
http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25 şu adresten değiştirmek istediğiniz ebat ile hesap yapabilirsiniz Sezer bey. Aradaki fark %2,5-3 değerlerinin üzerinde çıkar ise değişim tavsiye edilmiyor. Sonuçları; -Aracın göstergedeki süratinden farklı süratte olması. (Daha hızlı veya daha yavaş) -Yakıt tüketiminde olumlu-olumsuz değişiklikler. -En önemlisi fabrikanın tavsiye ettiği orjinal ebatın dışına çıkıldığı için, yol tutuşunda-konforda yaşanabilecek farklar. Bu değişiklikleri olumsuz olacak diye düşünmeyin. Aracın tavsiye edilen ebatı takarsanız daha doğru ve sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Orijibalinde zaten 195 60 r15 lastik ebatı var.Benim aracımda hep o ebatlar kullanıldı.Kapı içerisinde de o ölçü yazıyor. Sizin farklı mı yazıyor?
195 60 15 var ayağında kapı içinde 185 65 15 ile ikisi yazıyor yarin lastikci arkadaşımın orda iki lastiği yan yana katip bakacam 185 olan in fiyatı daha uygun
Cikan rakam degisime uygundur + veya - 2.50 degerinin altinda olanlar guvenlik problemi teskil etmez keyifli forumlar
Anladım.Şahsen ben 10 yıldır 195 60 15 kullanıyorum.Tork ve yakıt sarfiyatı açısından hep memnun kaldım.
215-45-17 kullandım Ceratomda , direksiyon tepkisi , viraj içindeki güvenli tutumu çok iyiydi hemde Kumho kh17 olmasına rağmen , o lastiklerle chipli halde 1150 km yol yapmıştım tam depoyla Anılar canlandı yine
Scooterde Mıchelın Arabada Kışlastiklerini Petlas kullandım gayet güzel, Yaz lastiklerinide bikaç güne değiştircem tabiki yine Petlas düşünüyorum petlas iyi lastik.