Herkese mutlu ve güzel günler.. Alarm başlığını arattım ama herhangi bir şeye rastlayamadım. O yüzden bu başlık altında sorumu sormak istiyorum; 2013 Rio'ma alarm taktıracağım, Avrupa yakasında cenmax'ı tavsiye ettiler, bugün gidip bi ön görüşme yaptım, çelik motor'a parçaları da onlar veriyormuş. Bahsettiğim bayi Yenibosna'da. Bu firmanın ürünlerini kullanan var mı? ve bu civarlarda başka tavsiye edilebilecek markalar mevcut mu? Teşekkür eder, bütün kullanıcılara kazasız belasız sürüşler dilerim.
Ek olarak, iç koruma sensörü dahil (buna full paket dendi, cam kaldırma modülü dahil mi bilmiyorum bu arada) 270 TL fiyat istendi.. İşleri de baya yoğun, randevuyla çalışıyorlar..
Tipo marka aracımda cenmax vardı. Gayet iyi çalışıyordu. Kumanda çekimi iyi, kullanımı kolay. Kumanda üzerinden alarm çaldırma özelliğini arıyorum diğer araçlarda. (sürekli aracın üstüne oturan çocuklarda çok iyi oluyordu). 270 TL biraz yüksek gibi geldi. Oto yıkamada eleman konsol altına su verince alarm su almış ve bozulmuştu. Ben de Inwells marka taktırmıştım. Bir sürü modül eklenebiliyordu. Cam kaldırma, çalınma sonrası aracı devre dışı bırakma vb. o alarm 100 TL ye mal olmuştu. cam kaldırma ile 140 TL tutmuştu. (montaj dahil) Ama Cenmax iyi markadır. Yenibosna servisleri de çok ilgililer. Daha önce kumanda yedeklemek için uğramıştım. Hemen ilgilendiler.
valla anıl hem spo için hem de başka bir araba için alarm tavsiyesi konusu var diye hatırlıyorum. spo için ben arkadaşımız emreye bir yer söyledim o da gitti yaptırdı. konuyu bir araştırmak lazım.
İsmail bey hafızanız süper, iki konu var fakat alarm olarak aratmama rağmen biraz zor buldum açıkçası. İki konu hakkında yapılan tartışmaları baştan sona okudum, sonuç şöyle, Türkiye'de belli başlı markalar mevcut ve bunların montajı ya servislerde yada oto elektrikçilerinde yapılıyor. Bayilik olarak çok seçenek yok gibi. Yeni model aracı oto elektrikçiye emanet etmek ne kadar doğru tartışılır.
Açıkçası ben site içerisinde oturmama rağmen, iki sefer park halindeki gıpgıcır aracıma iki sefer vurdular. Sırf bunun için alarm taktıracağım.. Bayide taktırmayı düşününce sanırım 270 den kaçış yok gibi. +2 yıl garantisi var. Desi 200 tl dedi ama cenmax ta çalışanlar çelik motor'a parça verdiklerini belirtince ve işlerini gayet profesyonel yaptıklarını gözlerimle görünce Cenmax taktırmaya karar verdim. Desi bayilikleri yapanların ana işleri televizyon veya teyp tamirciliği gibi bir durum var. Sadece bu işi profesyonel olarak yapanlarla yan iş olarak bunu yapanları da ayırmak lazım tabiki.. Bu arada oto yıkamada zarar görmemesi için bi önlem alınamaz mı acaba?
Cenmax iyidir. Dediğim gibi uzaktan kumandadan alarm çalma özelliği çok kullanışlıydı. Darbe modülünü biraz hassas yaptırın....
Merhabalar, Bizim araçlarda zaten orjinal alarm var. Kapılar kilitlendikten 30sn sonra aktif oluyor. Bu alarm kapı açıldığında sadece aktif oluyor. Bu yeterli gelmiyorsa o zaman taktırın. Çoğu kişi bu araçlarda orjinal alarm olduğunu bilmiyor çünki.
Yorum için teşekkür, pasif alarm hakkında bilgim var fakat, daha 1 yaşında hiç bir yerine nokta zarar gelmesini istemediğim araca site içerisinde iki sefer sürtme ve kapı çarpma ile resmen darp edildi. O yüzden bende darbe alıcılı bir alarm takıp artık takipte olacağım. Nitekim bugün taktırdım. Artık içim rahat.. evet kedilerden çektiğimiz yetmiyormuş gibi alarmla başıma ekstra bela alacağım sanırım.. Bu arada bahsettiğin panik butonu ne yazık ki yok çünkü orjinal anahtara entegre edildi alarm kumandası. Sadece yer göster mevcut.. İlaveten cam modülü için +120 tl dendi. Ama hakkını vereyim çook temiz iş yaptılar.. 1 saat bile sürmedi.
Araç içi güvenlik kamerası al bişey hareket ettiğinde çekenlerden gece görüş muhabbetide var bakarsın kimin yaptığına sonra ne yapacan bilemem adama hesap sorsan gece komple çizilme riski olduğunuda unutma..
Alarm kurma butonuna veya yer göster butonuna 3 saniye basılı tutun. Alarm çalması lazım... cenmax standart uygulama.
Bu arada ahmet kardeşimin dediğide çok güzel bir fikir. Araç içi kayıt kamerası ile hareket algılama modu ile kayıt yapabilirsiniz. Bende var. Sürekli açık.