MERHABA ARKADAŞLAR BENİM ARACIM 2011 MODEL KİA RİO 1.4 TRENT OTOMATİK VİTES ATİKER LPG Lİ KM 14000 DE SORUNUM SON ZAMANLARDA O KADAR SAKİN KULLANMAMA RAĞMEN LİTRESİ 2.9 DAN 20 TL LİK GAZLA 47 KM FALAN YAPIYORUM İLK ÇALIŞTIRMADAKİ BENZİNDE DAHİL SİZCE BU NORMALMİ
Hoşgeldiniz, kazasız sürüşler ve aktif forumlar dilerim. öncelikle kendinizi tanışma bölümünde tanıtmanız gerekiyor forum kuralları gereği. lgp eğer yaşadığınız şehir soğuk ve katettiğiniz mesafe kısaysa, motor henüz ısınamadığı için bu durum fazla lpg sarfiyatına neden olur. sizin sarfiyatınız sanırım 42 krş. gibi bir değer ki biraz yüksek ama yukarıda bahsettiğim öğeler bu değerlere neden olabilir.
Şu soğuk kış günlerinde hangi arabanın yakıt sarfiyatı artmıyor ki; LPG'li araçta ısı çok ,şaha önemli. Hele de kısa mesafeli kullanımda yakıtın artması kaçınılmaz. Biliyorsunuz LPG sistemi aracın soğutma yani radyatör sistemine bağlı. Motor ilk çalışma sonrası suyu ısıtacak, termostad açılacak, belirli bir ısıya erişmiş su LPG sistemini yanmaya hazır hale getirecek. Dolayısı ile yakıtın artması doğal. Hele bir havalar ısınsın sarfiyat yine fazla ise o zaman kontrol gerekir diye düşünüyorum.
ayda ortalama 200 km yapıyor benim makine. geçen depo 100 kmde 18 lt LPG tüketti. (şehiriçi) 18lt x 3,12 tl = 56,16 tl / 100 km de. 100 km de 11 lt benzin tüketse. 11lt x 5,02 tl = 55,22 tl/100 km de hesap ortada ben uzun yol harici benzinde kullanmaya başlayacağım sanırım Aynen abi soğuk ve kısa mesafe çok farkediyor LPG de Bir önceki mesajımda benim değerleri verdim. :thumbup1:
merhaba arkadaşlar ben istanbul dayım ataşehir evet genelde kısa mesafe kullanırım 2km 3km lik yollarda kullanırım evet bu fazla yakmasına sebeb olabilir uzun mesafe kullandığımda stop edim çalıştırdığımda oluyor beklemeler yani
Ufuk merhaba.Senin lpg yakıt tüketimin değerlerin biraz fazla gibi arkadaşım.Aynı kasa otomatik araç bendede var.Bulunduğum yerde soğuk ama zonguldak daha soğuktur.Son 1 hafta içinde; 50liralık 3.14 litre fiyatı 16 litre LPG aldım.155kmde lpg bitti.Bu değer sadece ş.içi kullanım.100kmde 10lt lpg tüketiyorum.Lpg ayarına iyi bir ustaya baktırmanı tavsiye ederim.