Abi hayırlı olsun. Servislerden beklenen musteri memnuniyeti dusuk olunca bizler zamanla dışarıya yöneleceğiz. Yetkili servislerin hem fiyat hem de memnuniyet acisindan bizleri kaybetmemesi lazım. Bir çoğumuz yetkili servislerden memnun degiliz. Ama sizin bakım fiyati gayet güzel. Servis şefinin ilgi ve alakası sizin icin iyi olmuş. bunu diğer personelede yansıtmaları gerekir. Umarım yapılan anketin geri dönüşü servis icin iyi olur. Yoksa bir dahaki sefere sizde orayı mecbur kalmadikça secmeyeceksiniz. Sonucta uzun bir yol sizi bekliyor. Gelelim yakıt degerine. Bence 0.3-0.5 gibi degerleri arasında biraz daha az yakabilirdi. Araç full yukludur o zaman normal derim. Ben golcukten full yuklu klima acik ortalama 90-110 cc ile 8.1 ile gelmistim. Eğer boş olsaydı bu deger 6.5-7.5 arasi degisirdi. O yuzden o suratler icin değerin 7.5 olarak dusunuyorum.
Değerli yorumun için teşekkürler İsmail kardeşim..yakıt değerleri ile ilgili yorumuna istinaden bir gelişmeyi paylaşmak isterim..Bugün bir iş için yine aynı güzergah ve aynı km yi yapmak durumunda kaldım..Ancak bu kez senin belirttiğin gibi ilk başta 6.3 ve 8.0 arasında gitti geldi en son olarak 7.2 de sabitlendi...Hız hemen hemen aynı, klima açık ve arasıra yine cc kullanıldı..Bu keyfim yerindeydi netekim..:icon11zl2:
Aynısını bana da söylediler.Araç 24 binde.2. yıl bakımı geldi.Bujiler de değişecek dediler.Daha 30 bin olmadı ,yaza doğru belki,o zaman geleyim dedim.Sorumluluk sizin olur dediler.Koydukları yağ da castrol değil.Dışarıdan kendim alıp geleyim dedim,ona bile sorumluluk sizin diyorlar.Arkadaş aracın orjinal yağını getircem ne diyorsun sen dedim,hala sorumluluk sizin olur,faturaya not düşeriz diyorlar.Kararsız kaldım.
Bu arada bakım ve parçalardan bahsetmişken Kocaeli Kayalar denilen batasıca servisin parça ile ilgili yaptığı bir terbiyesizliği yazayım. 30K bakımı için servise gitmiştim. Geçen gün polen filtresini yan sanayi olan bir filtreyle değiştirmek için söktüğümde gördüm ki Kayalar polen filtresi olarak ÇM'un Fil Filtreye yaptırdığı yan sanayi filtreyi takmış. Servis faturasına da 50 TL+ KDV yansıtmış. Siz siz olun takılan parçaları iyi gözleyin.
Böyle olaylar yüzünden ben de iyice soğudum.Ömer Ç.M. a şikayet maili at bence.Fotoğrafta ekle.Hem fatura hem de filtrenin fotolarını.
Geçen hafta yaptırdığım 2 sene (15.000) bakımı için Eskişehir Seyyah Oto'yu ÇM şikayet ettim. Sebebi ise KİA internet sayfasında 15.000 bakım fiyatını 360 TL yazmasına rağmen bana 475 TL çıkarıp daha sonra güya jest olarak 442 TL düşürmeleriydi. Bugün ÇM aradılar ve her zamanki gibi kendilerine yakışan cevap '' SİTEDEKİ FİYATLAR BİLGİ AMAÇLI İMİŞ VE SERVİSLERİN ÇIKARDIKLARI FİYATLARA ÇM OLARAK MÜDAHALE EDEMİYORLARMIŞ''
İsmail baştan biraz tutturmak istediler fakat onlara sorduğum soruya cevap veremeyince vazgeçtiler ama zaten ÇM sitesinde yayınladığı fiyattan fazla alarak aradaki farkı bir nebze kapattılar
2014 model dizel rio için sitede yazan 449 TL tahminim serviste bu ücret altında olmaz üstünde olur bilgisi olan var mı ?
Ben 60 bin yaptırdım geçen haftasonu. 500 tl verdim. + kurum yakma işlemi yaptılar. 15 bin de galiba yakıt filtresi değişmiyor . yakıt filtresinin fiyatıo 136 tl di.