Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Vergi sistemi değişiyor ...

Discussion in 'Sohbet' started by ReNe, Mar 21, 2012.

  1. ReNe

    ReNe Super Moderator Super Moderator

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    8,460
    Likes Received:
    2,112
    Location:
    İSTANBUL
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Bakan Yıldız'ın verdiği bilgiye göre yeni sistemde, çarpıklık giderilerek yaşlı otonun vergisi artırılırcak.
    Yeni sistemde, çarpıklık giderilerek yaşlı otonun vergisi artırılırken, çevreci araçların vergisi düşürülecek. Teşviklerle ömrünü doldurmuş araçların trafikten çekilmesi sağlanacak. Bakan Yıldız, "Çevre dostu aracın az vergi ödeyeceği, çevreyi kirletenden daha çok vergi alınacağı yeni bir sistem geliyor" dedi.

    Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan halen faaliyette olan 16 milyonluk araç piyasasına kritik bir vergi uyarısı geldi. Bakan Yıldız, çevre dostu araçtan az, çevreyi daha çok kirletenden daha fazla vergi alınacağı bir sistem kurgulandığını söyledi. Bunu Şubat ayında yayınlanan Enerji Verimliği Strateji Belgesi'nde de bir politika kararı olarak ortaya koyduklarını vurgulayan Bakan Yıldız, bu önlemin belgede öngörülen süre içinde hayata geçirileceğini belirtti.

    Vatan gazetesinin haberine göre; Enerji Bakanı Yıldız, bu uyarıyı dün katıldığı Limak Enerji ve Kalkınma Bankası enerji verimliliği kredi anlaşması töreninde yaptı. Yıldız, enerji verimliliği konusuna büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda Şubat ayında Enerji Verimliliği Strateji Belgesi'ni yayımladıklarını vurgulayarak, "16 milyon aracın harcadığı petrol türevi enerji sektöründe kullanılan petrol türevinden daha fazla. Strateji Belgesi'yle çevre dostu aracın az vergi ödeyeceği, çevreyi çok kirletenden daha çok vergi alınacağı bir sistem kurgulanıyor. Bu konuda hükümette tüm bakanlıklarla birlikte ortak bir dil kurduk" diye konuştu.

    Bakan Yıldız'ın dikkat çektiği 2012-2023 yıllarını kapsayan Enerji Verimliliği Strateji Belgesi atılacak adımı şöyle anlatıyor: "Emisyon seviyesi düşük çevre dostu (yürürlükteki tip onayı mevzuatına uygun) küçük motor hacimli, yakıt pilli veya elektrikli hibrit araçların özendirilmesi ve ekonomik ömrünü doldurmuş araçların kademeli olarak trafikten çekilmesi. Mevzuat revizyonu ile Bakanlık ve Maliye Bakanlığı işbirliği ile yapılacak düzenleyici etki analizi sonuçlarına bağlı olarak ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve OECD'ye üye ülkelerdeki uygulamalar dikkate alınarak, taşıt araçlarında çevreci vergileme rejimine geçilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın sorumluluğunda yürüyecek bu eylemle ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonuyla yürütülecek."

    24 ay içinde devrede

    Belgede eylemin tamamlanma süresi 24 ay olarak belirlendi. Bu konuda belgede, "İlgili kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı hazırlıkları ve mevcut kanunlar çerçevesinde yapılabilecek ikincil mevzuat düzenlemeleri için belgenin yayım tarihinden itibaren 24 ay içinde yapılacaktır" ifadeleri yer aldı.

    Söz konusu kararın içeriğiyle ilgili bakanlık yetkilileri şu bilgileri verdi:

    "Uygulamanın 2 yönü olacak. İlk yönü, ekonomik ömrünü doldurmuş araçların trafikten çekilmesi sağlanacak. Bu kapsamda sahiplerine bu araçları trafikten çekmeleri ve yerine yeni otomobil olmaları halinde vergi teşviği sağlanacak. İkinci yönü ise Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin sil baştan düzenlenmesi olacak. Buna göre halen yeni araçtan daha yüksek, eski araçtan daha düşük vergi alan sistem, tersine çevrilerek, eski araç kullananlara daha yüksek, yeni araç kullananlara daha düşük MTV uygulanacak. Böylece MTV oranları, şimdiki gibi eski araçlardan yeni araçlara doğru artarak değil, azalarak gidecek.

    Dizelin vergisi artacak

    Araçlarda dizel-benzinli ayrımı da yapılacak. Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor. Bununla ilgili vergi yasaları başta olmak üzere mevzuatın yeniden yazılması için gereken süre başladı. Bu yasal düzenlemelerin tamamı 2014 Şubat ayına kadar tamamlanmış olacak...
     
  2. ozrace

    ozrace Usta Sürücü

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Messages:
    311
    Likes Received:
    3
    Location:
    İstanbul
    maksat millet'i soymaksa gerisi teferruat.hepsi palavra,hepsi fasa fiso...şerefsizler millete yeni vergi geçirmek için türlü alicengiz oyunu oynuyolar...:madd:
     
  3. ufuk060

    ufuk060 Acemi Sürücü

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Messages:
    47
    Likes Received:
    2
    Location:
    tokat
    Gerçek Ad-Soyad:
    ufuk tatlı
    Araç Modeli:
    kia sephia
    adamın parası olsa eski arabaya zaten binmez.
     
  4. ReNe

    ReNe Super Moderator Super Moderator

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    8,460
    Likes Received:
    2,112
    Location:
    İSTANBUL
    Gerçek Ad-Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Araç Modeli:
    BMW 116 D 1.5l 8 ileri Zf
    Anadoludaki binlerce eski araba ne olacak merak ediyorum, adamlar nasıl yenisini alacaklar ?
     
  5. maminci

    maminci Ralli Pilotu

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Messages:
    1,494
    Likes Received:
    10
    Location:
    Malatya
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Birkaç hafta önce okumuştum, ülkedeki araçların hemen hemen yarısı 10 yaşın üzerinde, kabaca 7-8 milyon araba eder, arkadaşın dediği gibi zaten gücü yetse yenisini alır, nasıl olacak bilmiyorum?

    Dizellerin vergisinin artması işi tam bir devlet kazığı, duyumlarımız doğruysa, benzin az da olsa ihraç edildiğinden benzine talep azalsın diye benzin fiyatları hep aşırı yüksek tutuluyo, insanlar zorla dizele yönlendiriliyo, satışların %62 si dizel, sonra da oradan vur tüketiciyi.
     
  6. ibrahim

    ibrahim Sürücü

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Location:
    adana
    Oh ne güzel dizel araçların satışları yüksek tabi hazır yakalamışken vergiyi yaslayalım.Sıfır araçlarda da teşvik etsen ne yazar zaten aracın üretim fiyatının yada ithal fiyatının %100 kadar vergikoyuyorsun %2 gibi vergi indirsen ne olur.hybrid arabalarında fiyatları belli .yakıt fiyatlarınada zırt pırt zam oh ne gizel hayat.sanki arabayıda petrol ürünlerinide biz üretiyoruz.

    üye ülkelerde araç fiyatları ve petrol fiyatlarına çeksinler ondan sonra vergi desinler

    deveye sormuşlar boynun niye eğri devede nerem doğruki hesabı

    ayıp yahu .
     
  7. maminci

    maminci Ralli Pilotu

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Messages:
    1,494
    Likes Received:
    10
    Location:
    Malatya
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Aminci
    Araç Modeli:
    Toyota corolla
    Ben şaşırmadım, benzer bir kazık bugün yarın lpgye de gelecektir, motor yapısı uyan hemen herkes lpg taktırmış durumda çünkü.

    Araba pazarlarında satıcının elinde şişmiş dizelleri göreceğimiz günler çok uzak değil anlaşılan.
     
  8. ethem44

    ethem44 Acemi Sürücü

    Joined:
    Mar 6, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Location:
    istanbul
    Bu nasıl iştir anlayamadım, tasarruf edelim diye dizel cerato aldım adamlar vergi arttırma peşinde, arkadaşlar böyle giderse dizel araçlarımız bayağı değer kaybeder.
     
  9. cer.fire

    cer.fire Usta Sürücü

    Joined:
    Jun 7, 2011
    Messages:
    878
    Likes Received:
    41
    Location:
    ankara
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer oktar
    Araç Modeli:
    kia ceed sw crdi (2005 kia cerato crdi)
    böyle bir değişiklik hoş olmaz, eski model arabalara fazla vergi koymak ancak refah durumu yüksek memleketlerde olur. adamların parası vardır. eski arabaların havayı fazla kirletmesi ni önlemek için arabalarını televizyon değiştirir gibi kolayca değiştirirler ama böyle bir sistem bizim gibi gelir durumu çokta iyi olmayan bir memlekette ayrıca araç fiyatları avrupaya göre çok daha pahalı olduğu yerlerde uygulamak zor.
    dizellerde vergi artışı konusu hiç te hoş değil sonuçta yeni nesil dizeller , benzinlilere göre havayı daha az kirletiyor. bekleyip görelim
     
    Last edited by a moderator: Mar 21, 2012
  10. okemik

    okemik Usta Sürücü

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    539
    Likes Received:
    158
    Location:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ömer F. Kemik
    Araç Modeli:
    Peugeot 308 1.6 eHDI (T9)
    açıkçası eğer benim dizel aracımla aynı emisyona sahip benzinli araçtan benim ödeyeceğimden daha düşük vergi alınacak olursa anayasa mahkemesi vs. iptali için başvururum. böyle aynı emisyonlular arasında fark olursa kaos yaşanır bence.
     
  11. hurricane_07

    hurricane_07 Sürücü

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    227
    Likes Received:
    0
    Location:
    mugla
    bız gelısmekte olan bı ulkeyız (kagıt ustunde) pekı arac vergı sıstemı neden gelısmıs ulkeyız, refah duzeyımız yuksekmıs gıbı alınıyor onu anlamadım.bole VERGI GUNCELLEMESI yapılırsa bız daha cok yanarız
     
  12. ERSİN

    ERSİN Süper Moderatör Süper Moderatör

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    3,056
    Likes Received:
    229
    Location:
    Ordu-Ünye
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ersin
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz W211
    Bu Vergi Sistemini Çıkaran İleri Zekalılar Dizelin Emisyonunun Benzinliden Düşük Oldugunu Bilmiyolarda Mı Dizele Daha Çok Vergi Çıkartıyolar
     
  13. ilkeRio

    ilkeRio Sürücü

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Location:
    AFYON
    biz zaten daha tasaruflu olduğu için dizel kullanıyoruz emisyon değerleride cabası benim tahminimce bize araba yı unutturacaklar...
     
  14. Aknxxx

    Aknxxx Usta Sürücü

    Joined:
    Jan 20, 2012
    Messages:
    775
    Likes Received:
    1
    Location:
    İstanbul
    azıcık sesini çıkaranı anarşist diye susturursan eyy milletim :)

    müstahaktır :)

    biz hala toplu tüfekli savaş bekliyoruz birlik olmak için :)

    al işte.. cebimizi fethettiler :)
     
  15. Dimitri

    Dimitri Usta Sürücü

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    297
    Likes Received:
    1
    Location:
    İstanbul
    Konu Hakkında Yazılıcak Sayfalarca Yazı Var ...
    En Makul Ve Mantıklısını Akın Bey Demiş :)
     
  16. pimbo

    pimbo Usta Sürücü

    Joined:
    Nov 25, 2010
    Messages:
    461
    Likes Received:
    2
    Location:
    yalova
    bu acıklamayı yapan ileri zekalı bakanımız akaryakıt fiyatları içinde milletimizin gelir durumu yükseldigi için fiyat artısları önemli degildir cüretini gösterecek kadar asagılıyorlar milleti. müstehak konusunda ben hakettigimi dusunmuyorum.onları secmemiz bizi yataga atmalarını gerektirmez:madd:
     
  17. centillboy

    centillboy Sürücü

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Location:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Serdar Bahar
    Araç Modeli:
    Kia Cerato
    Durmak yok hizmete devam !!!!
     
  18. ozrace

    ozrace Usta Sürücü

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Messages:
    311
    Likes Received:
    3
    Location:
    İstanbul
    şeytan diyor git hurdadan bir araba al ruhsatsız bin vergi mergi verme,köprüden kaçak geç vs... bu gidişle yapacağım...
     
  19. Taner

    Taner Sürücü

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Location:
    istanbul
    Eski arabadan kasıt 20 yaş ve üzeri araçlardır muhtemelen,vergi avantajı getirilip bu arabaların değişmesi mantıklı ancak eklemek istediğim nokta kazığı her zaman biz yeriz bu işin sonunda
     

Share This Page