24 ocak 2014 aracın tescil tarihi muayene tarihi 17 aralık 2016 normalinde 24 ocak 2017 olmasi gerekiyor dedim bayii aracın fabrikadan çıktığı tarihi alıyorlar artık dedi yazı gelsin bizde işin aslını öğrenmiş oluruz
Bence ruhsatta aracın fabrikadan çıktığı tarihi baz almazlar.Ya da alıyorlarsa mantığını ben anlamadım. Ama gümrükten girer ve girdiği anda kayda alınır.Onun adı ilk tescil tarihi de olabilir.Onu bilmiyorum. Orhan senin 2 tarihte aynı ise o zaman bence üretim tarihi ve buradaki tescil tarihi aynı olamayacağından burada trafiğe tescili ve plaka aynı tarih olarak anlamını çıkarıyorum ben.Neyse yakında öğreniriz.İnternet kirli ve çelişkili bilgilerle dolu.TÜV de bile doyurucu bir cevap yok.Cevap gelsin öğrenelim.
Abi artık işlerin çoğunu burada yapıyoruz sadece plaka için gidiliyor demişlerdi bana. Benim aracın o gün gelmesi imkansız diye düşünüyorum ama yarın bende bir arar sorarım nasıl oluyor diye. Hatta daha önceden hiç dikkat etmedim bu konuya. merak ettim hakikaten
Birkaç kez oldu bu konu muamma.Nette de baktım değişik bilgiler var.Bakalım emniyet ne yazacak.Evet muhtemelen araç memlekete girdikten sonra işlemleri için bir süre tanıyorlardır.Sen o süre içerisinde satın almış olabilirsin.
Sağol kardeşim.Boş duramıyorum ki Bu sefer de ev işlerine daldım.Onarım küçük çaplı boya falan. Bir ara direksiyonu da monte edeceğim.Ama sıcak korkutuyor. Sen nasılsın?
Abi tahmin ettiğin gibi yoğun bir hafta geçiyor. Valla ev işleri normal işten daha zordur kolay gelsin abi. Direksiyonun acelesi yoksa geldiğimizde yapalım abi.
Sabahtan gelirim abi sorun olmaz benim için. Öğleden sonraya vakit kalırsa doyariz Havalarda serinlemis olur Rodaja 300 km kaldı abi. Tam testte yapmış oluruz.