Inşallah sorunu yakın zamanda halledersiniz çok bilgim olmamakla beraber aks kafalarına baktırdınızmı bilya dağıtmış yada Boşluk yapmış olabilir
Kalkislarda , rolantede sorun yok. Vuruntu yapmiyor. Takzozlara baktirmadim bu yuzden Cok ilgincbir durum. Hiz farketmiyor Gaza dokunuyorsun devir yukseldikten sonra gazi kesiyorsun 3-4 sn sonra hizla gaza basinca ileri atliyor. Yvas yavas gaza basinca sorun yok. Acaip ilginc sorun. Benim gibi takintilli olnca kafamda flaslar patliyor. Tamsag tamsol donuslerde ses, bosluk yok. Akslardan sanmiyorum.
Benim sanzıman takozu değişmeden önce benzer sıkıntı bende de vardı.Ama çok hafifti.Asıl sıkıntı ses ve titreşimdi bence.Diğer takozlar kolay anlaşılır.Ancak Şanzıman takozu zordur. İntercooler borusunda çatlaksa düşük emme manifold basıncı,hava kaçağı/ıslık sesi,çekişte düşüş vb indikasyonlar görülür.
Cekis dusuklugu yok. Gaza basinca az bir islik var gazfan ayagini cekince nefes verir gibi yapiyor. Acikca belirtmeliyim KUDUZ gibi cekiyor
Cumartesi Sedar kardeşime uğrama şansım oldu. Sağ olsun beni kırmadı. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. İlk önce bir test sürüşü yaptık sonra çalıştığı arkadaşı ziyaret ettik. Lakin Alentirikler olmayınca ! FİZİKİ teşhis koyamadık. Kafa kaldırma şikayeti ve sesler motor kulaklarından olduğunu Serdar ve Usta doğruları. Değişimin konforu arttıracağını ancak bir süre sonra AZ da olsa yine ortaya çıkabileceğini söylediler. diğer kontrollerde; Motor ile ilgili çekiş ve alt devirlenmelerinin çok iyi olduğunu söyledi.Hatta bir ara yazılımdan dahi şüphelendik. Yazılımı inceleyince orijinal olduğunu gördü. Yapılacak yazılımda da hiç sorun yaşanmayacağını MEMNUN kalacağımı ifade etti. Az zamana ihtiyacağım olduğundan biraz beklemeyi tercih ettim Arıza kodlarına baktığımızda sadece fren sivic arızası göründü. Silince Birdaha vermedi. Sürüş tarafında Z rot ve direksiyon kutusunun bir kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Egzos spirali ses yapıyor, Sağ travers kontrol, Stop ederken sarsıntılı stop emme manifolt taki mekanik kontrol. Fren tepkisinin zayıf olduğunu hd yağın değişimi ve hava var ise alınmasını tavsiye etti. Devriyaj balatasının çok iyi durumda olduğunu söyledi. Sonuc; Durum itibari ile Çok büyük sorun çıkaracak yada zarar verecek bir durum yok. Gönül rahatlığı ile sorun yaşamadan binilebilecek bir durumda aracın olduğu izlenimini aldım. Takozların motora zarar vermediğini öğrendikten sonra konfordan bir süre ödün vereceğim. Sonra bakarız.
Kafa kaldırma probleminin öngördüğümüz gibi takozlardan kaynaklanmasına ,motordan çıkmasından daha iyi olduğu için sevindim.İmparator otomotivde servisten daha uygun fiyata orijinal motor ve şanzuman takozu bulmanız mümkün. Servisten almak isteseniz 4 ü 1200 TL yi geçer.Kore de ise 4'ü 100 dolar civarı.60 dolar da kargosu tutar. Stop ederken sarsıntının en büyük sebebi emme manifoldu mekaniğinden çok takozlar ve enjektörlerdir.Sizin enjektörler yeni /bakımlı olduğundan takozları değiştirdiğinizde sıkıntınız kalmayacaktır. Ben de TCS li abs beyni değişikliğinde fren hidroliğini değiştireceğim kısmetse. Paylaşım için teşekkürler.
Konu hakkkında açıklamayı unuttum Motor SAĞ üst kulak Değişti. Nistepen kafa kaldırma ve TITREME ayrıca stop ederken Titreme gitti. Ancak SAĞ alt takozu kontrol ettirmedim. Değişmesi gerektiğini düşünüyorum.
Diğer yandan , Devriyaj kavramayı biraz üste aldım. Şimdi de 1. 2. vites 1000-1400 d/dk aralığında kalkışlarda GAZA ani yüklenmeden yumuşak kalkışlarda kerkinme olmaya başladı. Bu gün , Debriyaj Siwicini değiştim. SW Ayarını ÜSTTE YAKIN bıraktım. Devriyaj KAVARAMASI altta 2-3 parmakta, Geçek hafta Hava filtre içindeki Akış debimetresini Kontak spreyi ile yıkadım. FAKAT, Gaza 1000-1500 devir aralığında sabit tuttuğumda kerkiniyor Ayarıları kendim yaptım. KEaza sadece 1000-1500 devir dakikada yapıyor bunu Sw mi Pedal ayarı mı yoksa başka bir sorun mu olabilir? Başına gelen fikri olan varmıdır acaba?
Bu kunuda cevap gelmedi. " Devriyaj kavramayı biraz üste aldım. Şimdi de 1. 2. vites 1000-1400 d/dk aralığında kalkışlarda GAZA ani yüklenmeden yumuşak kalkışlarda kerkinme olmaya başladı. Bu gün , Debriyaj Siwicini değiştim. SW Ayarını ÜSTTE YAKIN bıraktım. Devriyaj KAVARAMASI altta 2-3 parmakta, Geçek hafta Hava filtre içindeki Akış debimetresini Kontak spreyi ile yıkadım. FAKAT, Gaza 1000-1500 devir aralığında sabit tuttuğumda kerkiniyor Ayarıları kendim yaptım. KEaza sadece 1000-1500 devir dakikada yapıyor bunu Sw mi Pedal ayarı mı yoksa başka bir sorun mu olabilir? Başına gelen fikri olan varmıdır acaba?"
SORUNUM TAMAMI ile Çözüldü. Kulak değiştikten sonra, Kendim Debriyaj ayarını DÜŞE kalka , Düzelte boza, Yeniden yaptım. ARAÇ soğuk iken Kavrama noktasını TABANDAN 2 parmak yukarıda kavrayacak şekilde yaptım. Devriyaj sivicinide sonuna kadar aşağı ittim. Yani Pedal kavradığı anda SW aslında 1-2 mm kapanmış olması gerekiyor. Pedal kalktıkça sw basılıyor. Aslında Pedaldan görevi sw alıyor anladığıma kadarı ile. Düz yolda pedal kalkışı tabandan 2-3 parmak yukarıda yaparken Rampada kalkışlarda pedal daha yukarıda kavramayı bitiriyor. Aslında SW devraldığı için silkeleme yada atlama yaptırmıyor anladığım. Rampa yukarı 2 ile kalkacak konuma geldi. (Düz yolda 3. vites ile kalkarken araç stop ediyor Balata sağlam) SW ayarı doğru yapıldığında silkeleme ve vuruntu düzeliyor Hakan kesinlikle haklısın Çok ince AYAR şart. Bilgilerinize
Konuyu tekrar hotlatacağım arkadaşlar. Cidden yardıma ihtiyacım var. işin içinden çıkamıyorum. Yaptığım ayardan sonra bir süre normalken yine başladı. Şimdi de 1 ve 2 vites de rölanti az yukarı ile kalkış yaparsam 1000- 1500 devir boş akış seviyesinde kerkinmekten bir hal oluyorum. NE debriyaj pistonu ayarı, ne Debriyaj siwici ayarı. HAKANIN verdiği FABrika ayarı da yaptım. SİWİCİ dibe de ittim yukarıda çektim. Debriyaj piston ayarını AŞAĞIYA aldım mı bir süre sonra debryaj ayırmıyor. YUKARI çekiyorum bu defa pedal çok yukarıda kalıyor. Artık alt merkezin pedal çubuğunu alttan pense ile tutup anahtar ile aşağı yuları çevirmekten MERKEZ BOZULACAK. ARIZA TAM OLARAK ŞU; Genelde soğuk ken yapmıyor. Araç ısındıktan sonra, debriyaj pedalı aşağıda iken YUKARI kalkıyor ( Yukarıda kavramaya başlıyor) 1. vites ile sakin ve rolantiye yakın kalkarken MOTORUN yüke bindiğinde TOK sesi bir inceliyor bir kalınlaşıyor sonra anlıyorum ki kesin yapacak. 1000- 1500 devir aralığında 1200 de giderken hafif gaza basıp sabitleyince ve 1500 altında kaldığımda KERKİNMEYE başlıyor. Bu durum yük altında olmuyor. rampada rölantide 1200 de gitmek istediğimde aynı şeyi yapıyor. Aynı durum 2. vites de de mevcut. 2. vites için araç akışında devir düştüğünde 2. alıp rölanti yukarısı 1200 1500 aralığında hareket etmek isteyince yine silkeliyor. 3. te 1500 devir altında yapmıyor. 4. ve 5 te zaten 1500 devir kullanmam. bu olay ile karşılaşınca gazdan çekip tekrar hafif yüklendiğimde toparlıyor ama bu defada iler atlıyor. Bazen gaz boşluğu oluşuyor. hareket halinde 2000 devirde giderken gaza çeyrek yüklendiğinde tepki olmuyor Lakin biraz daha basında toplamaya başlıyor. Siwici aşağı itince araç silkelenmeden ancak torkunu hissettirmeden hızlanıyor. KERKİNME her zaman yapıyor SİWİCİ yuları alınca bu deva kafa kaldırma var. Aracın üst devirlerde devirlenmesi alt devirlerde toparlaması GAYET iyi , Beyaz, Siyah duman yok: SAdece arada belli devirde gaza basında algılamıyor bir tık daha basınca ATLIYOR. Neler yaptım. MAP MAF temizlendi. ecu okunda filtede zama zaman su. Fren şalteri zaman zaman kapalı arızalı bolundu. Filtrede su işini biliyorsunuz. JFH KORE yeni filtre taktım. sorun yok. fren müşürünü temizledim. ARIZAYI sildim. Aklıma bazı şeyler geliyor. 1. Turbo selenoid valf ? 2.enjektör (su dan dolayı) 3.Yakıt filtresi yeterli yakıtı vermiyor. http://www.jhfco.com/eng/bbs/view.p...ng&PHPSESSID=0c5b934f15a2a44b19b3a81e0e5d4c2d Kafama takılan kalkışlardaki motorun tok ve tiz ses çıkarması Gaza basınca TOK ses devam ediyor.... Sanki motor bir boşa bir doluya geçiyor. Devriyaj testini bu gün yaptım 3000 devirde 3. vites STOP. Bir el atın ya,, Derleyip topladık bu beni çıkdırtacak. Yoksa satacam bunu.
İntercooler dan da şüphelenmiyorum değil. Hiç kesilmeyen bir ıslık sesim var. ama turbo mu intercooler mı bilmiyorum. Serdar normal demişti