Merhaba arkadaşlar, Aracımda Stefanelli sıralı sistem lpg takılı, son zamanlarda havaların da soğumasından dolayı mıdır tam olarak bilemiyorum ama düşük devirlerde (özellikle 1. ve 2. viteste) ayağımı gazdan çektiğimde araç sanki hafif hafif frene basıp bırakıyormuşum gibi silkeleme yapıyor. Düşük devirde ayağımı gazdan çekemiyorum, çekmem gereken durumlarda da vitesi boşa atmak zorunda kalıyorum. Benzinde denedim böyle bir sıkıntı yok. Rolanti de bir sıkıntı yok, araç stop etmiyor. Bu sıkıntıyı yaşamış ve önerisi olan bir arkadaş var mı acaba?
LPG filtre kontrolü ve hatta temizliği ile enjektör temizliği istiyor olabilir.Ama önce tabi ki ben de gaz ayarı kontrolü yaptırmanız öneririm.
mrb. arkadaşlar aranıza yeni katıldım. bende de stefanelli lpg var.o silkeleme bendede özellikle 2 viteste ş.içinde 1500-2000 devirler arasında sabit gitmeye çalışınca oluyor.sanki biri arabanın arka tampnundan tutmuş bir tutuyo bir salıyo gibi burada (aydın) bir tane stefanelli kiti olan lpg ci var oda net bir cevap veremedi.bilgisi olan arkadaşklardan yardım bekliyorum.
hakan kardeş iş yogunluğundan yazdığım mesaji bile unutmuşum. aracım 120000 binde 10 bin km belki biraz geçmişte olabilir filtre değişeli. aydında stefanelli bayisi yok 1-2 tane lpg cide sadece bağlantı kiti var.onlarda ayarları iyi bozmayalım diyip geçiyorlar.stefanelli kitler kendi otomatik ayarlıyormuş gaz olayını ellersek bozarız dediler. artık izmir de iyi bir bayi arıcam.sizlerinde tavsiyesi olursa onuda değerlendiririm.saygılar.
Aradan epey vakit geçmiş ama konu guncellemek istedim. Ayni sorun bende de var. Çözümü ne şekilde oldu arkadaşlar hala aktifler ise paylasirlarsa sevinirim. İyi forumlar.
Bence bu olay gaza devirsiz basmakla alakalı bir durum diye düşünüyorum. Sonuçta gaza biraz daha fazla bastığımız zaman bu durum oluşmuyor. Yani atıyorum 2500-3000 devirde sürerken bu durum oluşmaz. Örneğin 2000 devirde hep aynı seviyede ayağını tutarsan ve araç hafif akarsa bayır gibi bir yerden vites atmak isteyecek ve tam basmadığından dolayı silkelenecek. Bu durumda ya ayağını gazdan çekiyorsun düzeliyor. Ya da hafif gaza basıyorsun yine düzeliyor. Sonuşta bi Dsg şanzuman kadar yetenekli bir yapısı yok diye düşünüyorum.
Senin tuzun kuru tabi memedim, otomatik konforunu yaşıyorsun benim iki onceki aracim 2001 accentte de aynisi vardi, sanki acemi sürüşü gibi hissettiriyo ve bi okadarda araba sarsilmasin diye pür dikkat titizlikle debriyaj gaz ayari yaptirmaya zorluyor, bir önceki arabam tam otomatik ibizada rölanti de düzensizlik yada bu tarz olmuyordu. Bir ara tuzladaki ustaya gidecem ama çözüm olacağını sanmıyorum cok takilmamak gerekiyor sanirim. Benden onceki sahibi hic yaptirdimi bilmiyorum ama bogaz kelebegi temizligi yada manifold egr yada enjektör temizliği. Bunlari ortalama kac binde yapmak gerekir. Yada su lpg katkıları yada temizleme katkılarının bi yarari olurmu
Boğaz kelebeği için bu araçlarda elektronik olduğunu bazı diüer araçlar gibi temizlik yapılmadığını söylemişti yetkili serviste bir usta. Varsa bir problem direk değişilir diyordu.Manifolt, enjektör temizliği hakkında bir fikrim yok. Lpg katkısını da aracıma 1 kere koydum. Bu konu ile ilgili bazı yazışmalar mevcut.
Düşük devirde silkeleme sorunundan dolayı otogaz servisine götürdüm aracı. usta araca bindi daha 100 metre gitmeden lpg ile alakası yok bujilerden bu dedi. benzinde yapmıyor ama dedim yakında onda da yapar dedi. gelelim asıl soruya 4-5 ay önce arıza ışığı yandığında tamirciye götürmüştüm aracı bujiler değişecek dedi ve eleman bujileri getirdiğinde üzerinde renault yazdığını gördüm bunları taktı araca. silkelemenin asıl sebebi bu bujiler olabilir mi arkadaşlar?
BUJİ ve BUJİ KABLOLARI en önemli etkenledir. Önce BUJİLER, Araç kullanım kitabında BUJİ MODELLERİ yazar
Bugün bujileri takan ustaya götürdüm aracı. Lpgci böyle böyle dedi problem bujilerdeymiş dedim .Bindi bi tur attı bujiyle hiç alakası yok kesin gazı kısık bu arabanın gaz az geldiği için silkeleme yapıyor dedi. Komedi ya resmen ordan oraya çocuk gibi oynatıyorlar insanları..ne yapacam bilemedim..
Ben de su an ayni sorunu yasiyorum. Arabam gayet normal calisiyordu. Bujileri degistim. Eski bujiler fabrikadan gelen orjinaldi. Usta bunlar preminyum buji dedi cok iyi ama degismesi lazim. Onlarin yerine kendisinde bulunan dort adeti 50 lira olan bujilerden takti. İki bin km sonra arâba ariza isigi yandi. Baska ustaya gittim. Usta motor tekliyor. Ya buji ya atesleme bobini ya da tup enjektorunden kaynakli dedi. Bobinlere bakti birinde kacak vardi sadece onu degisti.( galiba takim halinde degismesi lazimmis. Sonradan ogrendim). Uc dort gun sonra yine tekleme oldu. Usta landyrenzo servisine git dedi. Orda tupe baktilar sorun yok dediler. Tekleme sorunu olarak yine bobin dediler. Ve iki bobinde orda degistik. Su an degismeyen tek bir bobin kaldi. Araba hala arada sirkeleme yapiyor tupde. Ozellikle kilima acikken yapiyor. İyi bir usta bulana kadar boyle devam edecegiz mecbur. Bu arada bobin ve buji degisiminden sonra ortalama yakit tuketimi gostergesi cok artti. Su an 10 litre gozukuyor. Eskiden 5.4 ile 7 arasindaydi.
Bende de ayni sorun vardi 2010 cerato benim usta 150 e orjinal biji aldirdi.yine yapti sonra bijilerin ustunde lpg ile ilgili yetleri yeniden düzenledi .soketler felan var. Onlaru elden gecirdi 1 yildir hic sorun yok.lpg takilali 1 yil oldu.takildiktan sonra 2 ay icinde bu sorun cikti.simdi cok şükür sorun yok.ankara iseniz yardimci olurum. Ankara disindaysaniz. Dedigim yerlere baktirin.tamamen elektriksel bir olay ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi