Arkadaşlar 2012 model kia rio araca sahibim . Direksiyonumdaki fonksiyonel tuşların sol taraftakileri çalışmıyor. Yani ses açma kapama , telefon tuşları , ses yükseltme kısma kaydırmalı tuşlar çalışmıyor . Bir bilgisi olan veya ne yapmam gerekli yazabilir misiniz ?
Airbag zembereğini değişmen gerekiyor bende de vardı aynı sorun bazen airbag ışığı yanar bazen sağ tuşlar bazen sol tuşlar gidiyor resimdeki parçayı değişmek gerek MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir de benim sağ tarafım sürekli çalışıyor sol taraftaki ses açma kapama tuşum kırık ancak diğer sol taraftaki tuşlar da çalışmıyor yine de airbag zembereğine mi bağlıdır ?
Bu zembereğin içinde beyaz geniş bi kablo var 7 kanallı bunlardan biri bazen birden fazlası kopuyor bu kia rioların kronik arızası fiyatına gelince ali expressten alırsan 50 liraya denk geliyor Türkiye den alırsan 150-300 arası değişiyor MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende cruise control süz olan tuş takımı mevcut, ben cruise control taktırınca o parçalar boşa çıktı .. Eğer ihtiyacınız olursa bilginiz olsun diye yazıyorum...
Konuyu hortlatayım.Benim de direksiyon soldaki müzik ve tel.açma kapama tuşları çalışmamaya başladı.Sağdakiler çalışıyor.Direksiyonu çevirirken belli bir nokta var test ettim tam oraya geldiğinde tuşları denedim çalışıyor ama onun dışında çalışmıyor.Kesin zemberek mi?çözüme ulaştırdınız mı sizin sorunu?yardımcı olursanız sevinirim.
Zemberek serviste garanti kapsamında değişmişti benim. Sadece göstergeye ışık yanıyordu arıza olarak, direksiyon tuşları çalışıyordu ama servis arada çalışmaz gibi şeyler demişti...
Kesinlikle zemberek bende yeni değiştirdim. Orjinal Hyundai parçası aldım sanayi den herhangi bir parçacıdan 350 TL mal oldu. Yan sanayisi 200TL. Eskisini tamir edeceğim 100 TL kablo masrafı var onu alıp ardından onuda ya yedek olarak tutucam yada satacağım. Airbag zembereği araçta önemli parça orjinal kullanın mutlaka.
Zemberek değiştimi tuş takımının mutlaka çalışması lazım. Çünkü ben de yeni değiştirdim. Tuş takımlarında bir problem yoksa zemberek montajın esnasında da bir sıkıntı olmuş olabilir. Dikkatli montajının yapılması gerekiyor.
Merhaba Kia ceed 2015 consept dizel OV aracımın direksiyon sağ tuşları çalışmamaya başladı benimde. Hız limitleyici ve fonksiyon tuşları yok şuan. Direksiyonu çwvirince çalışıyorlar. Sanırım zemberek değişmesi lazım. İstanbuş içi nerede yaptırabilirim? Tuzladayım. Birde bu aleti değiştirince araç satarken sıkıntı yaratırmı? Airbag patlak dermiler?
Kardeş niye dsinler orijinal parçalar üzerine takılı ben gecen direksiyona deri kaplattim o zamanda soktu usta hic sıkıntı olmaz yaptır sen VIA_P2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Airbag değişmiş demeleri için airbag'in değişmesi lazım. Zemberek ayrı bir parça ve bozulabilir. Yan sanayileri 150tl civarı, orjinali ise piyasda 350 civarı ve serviste 550-600'dür.
Airbaglarim çalışıyormudur şuan bunu nasıl anlayabilirim? Araç çalıştıktan sonra yaklaşık 30 sn sonra ön konsolun üstündeki küçük ekranda airbag ışığı sönüyor. Çok geç sönüyor. Acaba arızalımıdır ?
Merhaba. Airbag zembereği değiştikten sonra bu sorunda kalmaz.30 sn sonra sönüyorsa sinyal iletiminde sıkıntı var demektir.Ama geç te olsa iletişim kuruluyor.Aksi halde sürekli yanmaya devam ederdi.