arkadaslar ben aracımı alalı 15 gün oldu ama biraz fazla yakıyor sanki 8.9 9.0 9.1 9.2 ye kadar çıkıyor sehir içi. acaba arac kac bin kilometreden sonra yakıtı normale girecektir kullanan arkadaslar yardım ederse sevinirim :confused1:
aracınız hayırlı olsun insaAllah.ilk bin km rodajını tamamlayın 5000 km den sonra normal verilerine düser. simdilik verilere takılmayın çünkü insanın kafası bozuluyor. aracım suan 9000 km de ş.arası 7-7.5lt\100km de keyfini cıkarın sadece iyi sürüsler
aynen pimbo arkadaşın söylediği gibi 5000 den sonra baya bir normale dönüyo yakıt. 8 bindeyim şu an. şehiriçi 8,3 şehirler arası 7,2 litre yakıyorum. Henüz uzunyol yapmadım aracımla, tahminim uzunyolda 7 litrenin altına düşer. şayet aracınızı fazlaca kullanıyorsanız, lpg taktırmanızı tavsiye ederim 1/3 oranında kar ediyosunuz. geçenlerde bi hesap yapmıştım ayda ortalama 1250km yol yapıyorum. ve 1 yılda lpg ye ödediğim fiyatı amorti ediyorum, ondan sonrası zaten kar olacak. stepne ufak olduğu için bagajda yer de kaplamıyor. yani yaptığınız km fazlaysa taktırın derim.
tesekkürler arkadaslar ama ben neredeyse hiç yol yapmıyorum evim ile iş yerim arası 300 metre arabam garajda duruyor sadece hafta sonları biniyorum. bu yüzden tüp taktırmam biraz mantıksız olabilir. aracım daha 250 km de. ben 10 sene sonra bile zor 10 bin kilometre yaparım ))