Arkadaşlar, Trip tuşuna bastığımda ekranda eco diye bir bölüm çıkıyor. ON konumunda duruyor. Sürüş anında sol kadranda bazen yeşil renkli ECO yazısı çıkıyor. Ben göstergeye yakıt ortalamasını gösteren ekranda kullanıyorum sürekli. Bu ECO moduna kapatmış mı oluyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek biri var mı? Yani bu model nedir? Ne değildir? Nasıl kullanmak gerekir? Şimdiden teşekkürler.
Bildiğim kadarı (kullanıcı sahipleri daha iyi bilir) Eco veya diğer donanımlar içinde yeşil yanıyorsa özellik açık kırmızı turuncu uyarı kapalı gibi durumlar için yanıyor. SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yeşilken eco aciktir.az yakar vites cabuk degisir. Ama kapaliysa vites gec degisir.biraz fazla yakar fakat performans iyidir SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yeşil olması için ekranda ECO bölümünün açık olması mı gerekiyor. Yani ben başka bir ekranda iken neden yeşil ECO yazısı görünmüyor.?
Trip tuşu ile ECO modu yazan ekrana gelip bu tuşun altındaki Reset tuşuna basılı tutarsanız açık/kapalı moduna getirebilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra aracı ECO modu yazan ekranda sürmek zorunda değilsiniz.
En anlaşılır cevaptı, Teşekkür ederim. Yani ECO modu ON durumunda iken hangi ekranda sürersem süreyim, arka planda o mod etkin olarak kalır mı diyorsunuz. Yanlış anlamadım umarım.
Rica ederim. Aracı iki gün önce aldım ve mantıksal olarak öyle olduğunu düşünüyorum. Zaten ECO modu açık konumda iken ve ekran diğer konumlarda iken yeşil küçük ECO yazısı görülebiliyor. Bu durumda arka planda açık olduğunu düşünüyorum. Tabi bunlar benim iki günlük gözlemlerim. Ayrıca bu açık/kapalı modları denerken de araçtaki performans değişimlerini gözlemledim, örneğin ECO kapalı iken vites yüksek devirlerde değişmeye başladı bu mod açıkken vites değişimleri alt devirlerde gerçekleşti. Daha teknik bilgisi olan varsa bekleriz tabi ki.
Ömer kardeşim, o yeşil yazıyı sadece o ekran açıkken görüyorum. Başka bir ekranda kullanırken hiç çıkmadı. Benim asıl tereddütüm bu. Başka bir ekranda iken o moddan çıkıyormu acaba. Koca forumda bu konuya cevap verecek biri yok sanırım.
Valla ben de o konuda tereddütteydim. O yüzden anlık ekranında kullanmıyorum. Diğer tüm ekranlarda yanıyor Eco ışığı. Riske atmamak lazım. Eco ekranında bile 50 kr yakıyor zaten. Sıkıntı SM-T230 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Trip tuşu ile menülerı değiştirin en Son menude eco açık veya kapalı diye yazar.açıksa kapatmak için reset tuşuna Basili tutun, kapaliysa açmak için yine reset tuşuna basili tutarak acabilirsiniz.
Birde eco açık yazıyorsa veya on yazıyorsa başka menüye gecsenizde eco kapanmaz.Üst mesajda yazdığım gibi eco menüsünden ken reset tuşuna uzun süre basılı tutarsaniz ozaman kapanır eco modu
ECO modu açıkken hangi ekranda sürerseniz sürün açıktır hocam doğru anlamışsınız. Ekranı yakıt tüketimini gösteren ekranda kullanıyosanız ana ekranda görmezsiniz ama normal devirde (2000-2500 arası) kullanırken ana ekranda değil de aşağıda küçük bi eco yazısı çıkar hatta gaza basıp sıkıştırmaya başladığınızda söner sıkıştırmayı bıraktığınızda yine yanar.
Iyi gunler.2012 model kia sportage comped plus eco dinamic modeli manuel aracim var.Eco modunu nasil acip kapatiyoruz bir fikir verir misiniz?
Normalde sürekli aktiftir. Ama siz arabayı çalıştırdığınızda direksiyonun sol tarafında bulunan A harfi ile yazılmış butona basmalisiniz. O zaman devre dışı kalır.
o A harfi outo stop tusu dıye bılıyorum kıtapcıkdada oyle yazıyor.bir kere kurcalarken reseet trıp tuslarını eco on off dıye yazılar cıktı ama suan bulamıyorum.Başka fıkrınız bılgınız var mı ?
Siz neyi öğrenmek istiyorsunuz. Siz eco derken isg den mi bahsediyorsunuz yoksa eco derken başka birsey mi. Ben size manuel spolarda eco dinamics denilen isg sistemini yazdım. Ayrıca trip reset tuşları yol bilgisayarı içindir. Eco ile alakalı değildir. Sadece siz onları kurcalarken aynı anda ekrana isg ile bilgi gelince, siz öyle zannettiniz. Otomatiklerdeki gibi eco özellik yok.