Merhaba. Aracım kia ceed crdi premium otomatik(dct) İki gündür aracım ile giderken bir süre sonra araç hızını almışken ayağımı gazdan çekince yol bilgisayarındaki anlık tüketimi gösteren sarı çizgi en sona kadar gelip orada kalıyor. Tekrar gaza bastığımda da düşmeye başlıyor. Arıza lambası yanmıyor. Kullanım kılavuzunada baktım ama bu durumla ilgili bir açıklama bulamadım. Başına daha önceden böyle bir durum gelen oldu mu?
Bende kia sportage var 2015 ayni seyi benim aracimda yapiyor ama vitesi bosa aldigimda bu dedigim oluyor arac vitesteyken anlik tuketim 0 a geliyor
Merhaba aslında servise göstermekte fayda var.Ama ben olsam şayet teyp için kod istemiyorsa ve ya ayrı sigortası varsa gösterge panelinin sigortasını çeker tekrar takardım.O zaman düzelebilir.Normalde 0'a düşmesi lazım.
Cumartesi günü yıllık bakımı için servise götürdüğümde göstereceğim aslında ama insan kafaya takıyor işte
Aracınız dct otomatik mi?Üyemiz dct şanzımanlı yarı otomatik ceed için araç viteste ve hareket halinde iken gazdan ayağını çektiğinde tüketim çizgisinin en sona (max) gidip orada kaldığını belirtmiş.
bende diyorumki sayın yönetici riolardada aynı sorun var dtc olsun olmasın hatta sorun bıle degıl bos vıteste rölantide çalışırken bıle anlık tüketim 20 lere dayanıyor 0 aldıgımdan beri böyle bence bi sorun değil yol bilgisayarının çalışma karekteristiği böyle bi kaç kişiden daha duydum
@erenaydogan İşte bu konunun ilk mesajında bahsedilen boş viteste olan değil.Durum farklı.Araç viteste. Boş vitesi herkes biliyor zaten.Araç viteste (BOŞ VİTESTE DEĞİL) ve hareket halinde, gaza basılmıyor,tüketim maksimum görünüyor. Boş vites olayını 4 senedir burada yazıyoruz.Herkes biliyor.Sizin aracınız herhangi bir viteste (VİTES BOŞTA DEĞİL) hareket halinde iken,gazdan ayağınızı çektiğinizde maksimum yakıt sarfiyatı mı gösteriyor?Öyleyse sizin de göstergenizde sıkıntı var. İlk mesajda sorulan soruyu bir daha okuyun.
normalde düşmesi gereken gösterge düşmüyor. bir ara eski aracımda da öyle bir kaç kere olmuştu. maksimum gösteriyordu ve hafif gaz verdiğimde normale düşüyordu.bakım için servise gittiğimde bilgisayardan hallettiler ama ne yapıldığını sormadım. bir daha da yapmadı zaten. isterseniz hakan abinin dediği sigorta işine girişmek lazım (kod olayı yoksa tabi) olmadı bakımda anlatmakta fayda var. aman dikkat bu normaldir demesinler