Arkadaslar merhaba.Bugun itibariyle Rio 1.25 CVVT Natty ile araniza katildim. Sizlere sorum şu olacak... 2013 model 19.000 km ikinci el aldim.Bugun yetkili servisten geldik ekpertiz raporu icin satistan once... Servisteki ilgili bayana garanti durumunu sordum. 2 yillik yasal garantisinin doldugunu soyledi.. 2013\10 cikisli arac 1 senesi dolunca yani 2014\10 bakimina girmedigini, sadece 2015\10 bakimina girdigini, 2014 dekine girmedigi icin yani periyodik bakimi bozuldugu icin 2018e kadarki garantisinin de bozuldugunu soyledi. Ama ben simdi 2016\10 da bakim yaptirirsam merkezle goruserek bi guzellik yaparak 2018 e kadarki garantisini devam ettireceklerini soyledi (arac az kullanildigi icin) 1. Sorum sizce servisteki kadin benimi yiyor yani bakim yaptirayim diye, yaklasik 400tl tutacagini soyledi ayrica ekspertiz raporuda temiz, "10. ayda bakimda balatalar kontrol edilmeli" yaziyor.Garanti bitis tarihinede 2018\10 yaziyor. Yaptirmazsam garanti bozulur mu sirf ben bakim yaptirayim diye goz dagi mi veriyor. 2. Sorum ilk arabam oldugu icin hic tecrubem yok ve bilgi sahibi yeni yeni oluyorum. Bu aracin periyodik bakimlari km bazinda olmuyor muydu. Forumda bazi arkadaslar yazmis 15000 bakimi 30000 bakimi vs. diye 15 bin artarak.. Servisteki kadin niye yillik bakimdan bahsetti yani km bazinda degilde sene sene bahsetti. Bu bakimlari yetkili serviste mi yaptiricam illaki?
Hoşgeldiniz.. Yıllık bakım derken yıl içinde 15000 kmh yaparsınız bakıma girersiniz.veya yılda 100 kmh de yapsanız yıllık bakıma 1 kere yine girersiniz garanti işlerinden bende anlamam..
Garanti işlemini size yazılı olarak sunacaksa yani elinizde belge bulunacaksa yaptırabilirsiniz. Ama ben olsam yaptırmazdım. Turbo benzinli ya da dizel olsa sırf bundan dolayı devam edebilirdim.
Yani aslinda gitsem bi bakima da iyi olur. Bir de şu mesele var. Satisi yapmadan bir gun once sahibi tuvturk muayeneye soktu araci arac gecti muayeneden. Eger arac bakima muhtac olsa tuvturk muayenesini gecebilir miydi. Yani muayeneyi kusursuz gecen araci 1 ay sonra bakima sokmasam skinti olur mu?
İşin aslı şu ki tüvtürk ile sizin yaptırdığınız bakım farklı gerçek olanda yıllık olarak filtre değişimi yapmak gerektiğidir (yağ-polen-hava) bunlar yıl içerisinde örneğin 4 ayda 15000 km yaparsanız 4 ayda değiştirmeniz gereken şeyler. Yıl içerisinde 250 km dahi yapsanız değiştirmeniz gereken şeyler. Geçen yıl bakımı yapıldıysa aracın ve yılı geldiyse bakım yaptırınız. Dipnot olarak söylüyorum ikinci el alınan araçlarda eski sahibi abi ben geçen hafta yağını değiştirdim dese bile bence ilk iş yağ yakıt polen hava filtreleri ve yağını değiştirmek olmalı orjinalleriyle.
Tüvtürk te aracın periyodul bakımının yapılıp yapılmadığına bakmazlar. Garantiyi sunan firmalarıda tüvtürk muayenesi bağlamaz.O yüzden bakım yaptirilmasında fayda var.
Bakım yaptırılmalı garanti isteniyosa..ama garanti de şart deil E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi